Dinsdagavond, ergens tussen half zes en zes, gebeurde er iets raars. Ik zat op de wc, dat is op zich niet raar,want dat doen we allemaal weleens. Ik kreeg ineens een briljant idee, ook niet raar, gebeurt me wel vaker (kuch). De inhoud van het idee daarentegen was op z’n zachtst gezegd wel een beetje raar….

De drang was zo sterk, dat ik nog net niet van de pot af sprong. Ik werd er direct blij van en ik voelde het aan mijn hele lijf, dat ik wilde gaan hardlopen!

Ja hoor, ik wacht wel even terwijl je de koffie opveegt die zojuist met een proest uit je mond werd gelanceerd. Klaar? Mooi, dan ga ik verder.

Enthousiast vertelde ik Etienne over mijn plan ik wachtte op een lachbui. Gelukkig bleef die uit en moedigde hij het meteen aan. Precies wat ik nodig had! Terwijl hij Spotify installeerde op mijn telefoon hees ik mezelf in mijn sportbroek. Ik dook in de schoenenkast op zolder en vond daar mijn oude hardloopschoentjes. Zo’n 8 jaar geleden hebben ze me nog 5 kilometer door Maastricht gedragen. Ik was supertrots dat ik die afstand had volbracht. Tot een bekende zei: “Knap hoor Breg, maar dat rennen is niks voor jou, je kunt beter een andere hobby zoeken” Naïef en goedgelovig als ik destijds was, gooide ik de handdoek in de ring. Ik stopte met rennen en riep tegen iedereen die het maar horen wilde: “Nee joh, rennen is niks voor mij!” Ik vond mijn geluk in Pilates en berustte erin dat het rennen voorbij was..

Tot deze 10e mei 2016. Ik trok mijn schoenen aan, zette de Start to run app aan en vertrok!

Je bent een blogger of niet...even poseren! ;)
Je bent een blogger of niet…even poseren! 😉

De app stopte er een paar keer mee, waarna ik besloot om maar zelf de tijd bij te houden. Jammer en irritant,want ik vind zo’n begeleidende stem best handig en gezellig onderweg! (Mocht je nog een goede app weten, let me know!)

Uiteindelijk heb ik 3x 3 minuten en 5×1 minuut gerend. Totale afstand: onbekend. 😉
Wat bloedirritant was, is dat mijn HELE lijf begon te jeuken tijdens de eerste minuut! Aaaaaarghhh, ik dacht dat ik gek werd! De aanhouder wint, zegt men, dus ik zette door en verrek, de jeuk verdween! Dat gaf wel effe een boost hoor! Net als het besef dat ik daadwerkelijk naar buiten ben gegaan en niet op de bank bleef plakken. Da’s een mooie voor mijn wens “Minder denken en meer doen”!

Lekkaaaah!
Lekkaaaah!

Het eindresultaat?

 • Ik voel nu al dat ik spierpijn ga krijgen, oh Lord have mercy!
 • Mijn hoofd voelt heerlijk rozig..
 • Ik ben al aan het bedenken wanneer ik weer kan gaan… (ja, dit schrijf ik echt!)

Tot slot nog een aantal notes to self:

 • Bekkenbodemspieren trainen
 • De top 50 muziek van dit moment is echt om te gieren zo slecht, dus: goede muziek kiezen
 • Voorraaaallll dooorrrrrrgaaaan!

Moedig je me aan om het rennen vol te houden? Ik kan jouw support goed gebruiken!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

32 Reacties

 1. Super goed!!! Zet m op, ik blijf de voortgang volgen (wel laten weten dus) 🙂

 2. Goed bezig Breg! Het was er ook wel prima weer voor he (misschien zelfs nog iets te warm).
  Ik gebruik altijd de Runtastic App als ik ga hardlopen; werkt altijd en je kunt gewoon fatsoenlijk je muziek blijven luisteren.
  Ik ben benieuwd wanneer je de 10 km aan gaat tikken ??

 3. Ik ben het vooral eens met je voorlaatste zin: zet ECHT alleen muziek op je looplijst die je zelf heerlijk vindt!! (Het delen van die schaamteloze deuntjes mag natuurlijk altijd, maar ik bewaar ze zelf als een staatsgeheim!)
  En ja: vooral doorgaan! Want het voelt zalig!! You go girl!!!

 4. Super zeg!!! Ik heb die ingeving ook vaak maar daar blijft het bij!hahaha maar wil het ooit echt wel weer oppakken..:)

 5. Wat belachelijk dat mensen zeggen dat rennen niks voor jou is. Je rent toch 5 km. Ik ren alleen als mn favoriete ijswinkel open is, vanaf de auto naar de balie. Enige voordeel met dikke benen dat het net lijkt of iedereen je aan loopt te moedigen door te klappen.

  Succes en lekker doorgaan.

 6. Jeeeeej!! Go Breg!! ????

  Lekker hoor, lopen. Het leuke is dat het ook best snel beter gaat. Evy werkt ook prima vind ik. Ik moest altijd wel lachen als ze weer eens fier op me was.

  Sterkte met de spierpijn. Dag 2 is meestal het ergst ?

 7. Wat knap!! Ik houd een minuut rennen dus niet eens vol. Ik moest (paar jaar terug) gewoon les 1 van evy maar liefst vier keer herhalen voordat ik het volhield haha.. En die top 50 is inderdaad drama..

 8. Ik heb start to run mp3 gedownload. Dan kun je niet je eigen muziek luisteren, maar je hebt wel de begeleiding. Ik kende de app niet trouwens.

 9. Morning!
  Good busy, babe!
  Ik vond Evy heel fijn om weer mee op te bouwen naar 5k! En via iTunes zette ik m’n eigen muziek op m’n iPhone die ik daarmee als achtergrond had. Heerlijk rennummer, lekker lang ook: born slippy van underworld!
  En vroeger draaide ik out of space van the prodigy op REPEAT, die duurt namelijk exact 5 minuten en daar kun je lekkere blokjes mee rennen en opbouwen!

 10. Whoehoe you go girl! Ik als opportunistisch hardloopster snap je helemaal. Ik heb ook altijd van die eureka momenten. Dit jaar maar liefst 3x gehad al. Nu is het voor mijn soort lopers te warm. Misschien einde van de week? Dan koelt het weer wat af, mits het droog is.

 11. Goed bezig, ik vind het zelf maar niets, dat hardlopen. Ik krijg last van mijn heupen en ik word er ook niet super enthousiast van. Maar het stomme is dat ik met dit weer soms best zin krijg om te gaan hardlopen. Gelukkig verdwijnt dat gevoel snel weer. 🙂

 12. Marjolein Roelofsen Antwoord

  Buikspieren aanspannen, Runtastic installeren en gaan! Die minuten worden vanzelf kilometers! Desnoods wil ik wel een aanmoedigingstune voor je inspreken? 😉

 13. Ha goedzo! Ik ga ook weer beginnen als ik het ok gekregen heb van mijn leverarts. Zo lekker ontspannend dat rennen…

 14. Wauw Breg wat knap van je! Respect hoor, ik ben na 1 minuut doodop hahahaha. Ik heb volgens mij ergens op mijn computer nog alle afleveringen van start to run met Evy staan, ik zal eens kijken en dan mail ik ze naar je 😉 Kun je gewoon op je telefoon zetten en dan afspelen.

 15. Goed bezig!
  Zo moet je het doen geloof ik, gewoon gaan! En hoe beter het gaat, des te leuker het nog wordt. Als je toen die 5 km haalt, lukt dat nu zeker ook ?

 16. Super goed hoor. Ik heb dat idee ook wel eens gehad, maar daar is het dan ook bij gebleven….

  Ben blij dat ik nu minimaal 1x per week tennis, toch nog even sporten 🙂

 17. Hanna @ eenbezigbijtje.nl Antwoord

  Goed bezig Bregje!!
  En als ik je wat tips mag geven: ik ben ooit begonnen met die start to run apps etc totdat ik weer een beetje getraind was, verder hou ik mijn vorderingen bij met Strava, daardoor zie ik elke keer hoeveel ik heb gelopen, hoe hard etc. ik vind dat wel fijn en motiverend omdat het over het algemeen steeds beter gaat (met af en toe een dip dag).
  Verder leek die trui me behoorlijk warm, wellicht dat daar de jeuk door komt want ik heb daar ook wel eens last van als ik te warm gekleed ben. Meestal ren ik in een lange of driekwart broek met een shirtje met korte mouwen. Al vinden veel dit nog te warm.
  Heel veel succes en ga zo door!

 18. Mathiske's mama blog Antwoord

  Wat super goed! Ik heb runkeeper op mn telefoon staan, hele fijne app en kun je je route en gelopen afstand terug kijken

 19. Jaaa, lekker doorgaan! Voordat ik zwanger werd, ging ik elke avond een uur snel lopen met een vriendin en ik kan niet wachten dat weer op te bouwen. Voelt zo heerlijk! Dus gewoon doen, you go girl!

 20. Ramona van den Arend (Kijk, mama!) Antwoord

  Goedzo! Hardlopen is voor iedereen! Leuk, ik vind hardlopen ideaal! Ik loop met Spotify en werk gewoon trainingsschema’s af. Van runinfo.nl bijvoorbeeld. Succes en wieweet tot ziens op een run!

 21. Wat goed van je! Ik heb het ook een tijdje gedaan, maar sinds ik zwanger was van Lise hangen mijn loopschoenen aan de spreekwoordelijke wilgen. Ik hoop dat ik na deze zwangerschap net zo’n ingeving krijg als jij en er weer lekker mee kan beginnen!

 22. Hey Bregje,
  Ik kan je de app Hardlopen met Evy aanbevelen. Ben nu aan mijn 3e week bezig. En een voordeel je kunt tijdens het lopen een eigen afspeellijst beluisteren. Dat heb ik nog niet gedaan, ik geniet heel mindful van de omgeving en alle geluiden die daarbij horen.

 23. Wat goed dat je weer bent begonnen! Het kan zo lekker zijn he? Ik heb ook met hulp van start to run mijn eerste 5 km gehaald. Ik was supertrots op mezelf. Maar daarna weer gestopt 🙁 Moet eigenlijk ook maar weer eens…

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.