Ja jij! Let je even op? Ik wil je namelijk iets heel belangrijks vertellen!

Weet je dat je er prachtig uitziet vandaag? Niet? Nou, kijk maar eens in de spiegel! Met je mooie ogen. Sowieso ben je een mooi mens! Lach eens naar jezelf? Nee joh, dat is niet gek! Dan zie je er juist nog mooier uit! Ja toch? Hou die lach vast en zie wat hij je allemaal zal brengen….

Lach gewoon eens naar een meneer of mevrouw op straat, als je op weg bent naar de supermarkt. Je zult zien dat ze terug lachen. De wereld wordt er een stukje mooier van. Zie je iemand worstelen met handen vol boodschappen, een jengelende dreumes en een fiets die steeds dreigt om te vallen? Help ze even. Het is een kleine moeite en de dankbaarheid is onbetaalbaar.

Ben je vanochtend wakker geworden met een pesthumeur? Troost je, dit gebeurt mij zo vaak ook weleens. Mijn arme mannen zijn dan vaak de sigaar. Door een grapje van de grote of een vrolijke schaterlach van de kleinste man is het donderwolkje gauw weer voorbij gedreven. Heb je geen grote of kleine man (of vrouw) tot je beschikking? Denk dan eens aan wat jou echt Heel Blij maakt. Een schattige kleine kitten misschien? Ga even een minuutje naar youtube, zoek op schattige kleine kittens en tover weer een glimlach op je gezicht. Of word je blij van bloopers van anderen? Zelfde recept, minimaal 1x daags gebruiken en herhalen tot het gewenste effect bereikt is. Deze doet het bij mij altijd goed:

Denk eens terug aan die fijne, warme zomerdag, waarop je je volmaakt gelukkig voelde. Voel de zon op je huid, de wind in je haren en hoor de vogels fluiten. Dat was een fijne dag hè? Maak van elke zonnige dag zo’n fijne, elk minuutje zonneschijn laat je humeur opklaren. Ik weet in ieder geval wat ik de komende drie dagen ga doen en dat is genieten van zon, buitenlucht, fijne mensen en lekker eten. Is je al weleens opgevallen dat alles fijner ruikt, klinkt en smaakt met mooi weer? Laat het allemaal eens extra op je inwerken en geniet van dat moment.

Voel je je licht en vrolijk vandaag? Deel het met de mensen om je heen. Lach, zing (nou ja, tenzij je net als ik klinkt als een verrotte kraai) en dans. Maak het mooi en deel de liefde. Zeg eens wat aardigs tegen een ander, vertel een mop of deel een complimentje uit. Kleur de wereld een stukje mooier met jouw eigen potloden.

Nee, ik ben niet dronken, ik zit niet aan de pillen en nee ik ben ook niet gek geworden. Het leven is zo kwetsbaar en kort, dus waarom zouden we het dan niet vullen met positiviteit? Ik weet maar al te goed dat je niet 24/7 positief kunt zijn en dat er genoeg rottige dingen gebeuren in een mensenleven. Als ik maar één iemand heb laten lachen met dit artikel ben ik al een gelukkig mens. Als diegene daardoor ook weer iemand laat lachen, zijn we alweer met zijn drieën…mooi toch? Help mee om de positiviteit te verspreiden en deel dit bericht met je vrienden!

wpid-wp-1441314723473.jpeg

Zit je nu met Pharell in je hoofd en een big smile op je gezicht? Mooi, dan kan ik met een gerust hart en de zon op mijn snoet het weekend tegemoet!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

10 Reacties

  1. Ik doe dat vaak al, een lach naar een ander of alleen al zeggen bij het weggaan uit de supermarkt ‘fijne middag!’ Voelt altijd goed

  2. Je schrijft precies wat ik regelmatig denk en doe…lachen op straat naar een ander. ..iemand helpen met een huilende pasgeboren baby bij de kassa vd supermarkt…het kost niets en geeft ook jezelf een goed gevoel. Geniet! ?

  3. Mathiske's mama blog Antwoord

    Thnx! Mooi geschreven. De zon en een blije baby doet wonderen ?

  4. Mooi geschreven en je hebt ook groot gelijk. Als jezelf lacht, lacht de wereld je over het algemeen ook sneller toe. Nog een belangrijke hierin, kijk eens recht vooruit en af en toe omhoog, in plaats van de halve dag voorovergebogen over een gadget.

  5. Dat is precies hoe mijn dochter is. Altijd complimenten, en altijd een lach op iedereens gezicht toveren. Zo fijn!

  6. Zo waar ! Ik lach, zing en dans inderdaad regelmatig en vind het heerlijk om mensen blij te maken. Gelukkig slaat dat ook over op mijn omgeving. Worden we allemaal een stuk vrolijker van!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.