Afgelopen weekend kneep ik er even tussenuit. Zonder mijn twee mannen! Even geen Peppa Pig, geen huishouden en gewoon even mezelf zijn. Ik keek er al weken naar uit en stapte zaterdagochtend op in de trein voor een hoognodige break!

De eindbestemming van mijn treinreis was Amsterdam, waar ik logeerde bij mijn vriendinnetje Verie. Zij is online te volgen op Foodsz en De Tweakfabriek, allebei aanraders! Goed, terug naar mijn uitstapje. We hadden geen strakke planning, dus vanaf het moment dat ik in de trein stapte ontspande ik.  Oké da’s niet helemaal waar, er was even een kleine toestand toen ik erachter kwam dat ik mijn boek was vergeten….
img_20160430_101434.jpg
Even ter illustratie: als je een kind hebt rondlopen verandert lezen in iets heiligs, iets zeldzaams. Ik lees vooral in bad en in bed en als t kan ook in de trein. Ik had voor dit weekend 2x 2,5 uur treinen in het vooruitzicht, dus heel veel leestijd. Gelukkig was daar, zoals altijd, de roodharige hunk to the rescue. Hij mailde me het digitale bestand en ik kon verder lezen!

Zaterdag hebben we eerst lekker thee gedronken en zijn toen op pad gegaan voor een late lunch. Kletsen, eten, kletsen, eten, de tijd vergeten, het was helemaal prima. Verie en ik kennen elkaar al 14 jaar en ook al zien we elkaar niet veel, het zit gewoon goed. Dit keer hadden we elkaar al zeker 3 jaar niet gezien, dus het werd ook wel weer tijd om elkaar in levenden lijve te aanschouwen. Het was heel fijn om te merken dat we de draad zo weer oppikten.
We besloten om zaterdagavond thuis te koken. Verie is een uitstekende kok en zo smulde ik van hamburgers, aardappeltjes uit de oven, een salade en courgettini on the side. Ik wil nu dus ook zo’n sliertenmaak ding, maar mijn verkering kon er niet om lachen toen ik net zei dat hij Laurens dat wel voor Moederdag kon kopen. Morgen maar zelf naar de Blokker dus.

hamburgers bregblogt.nl

We dronken er een lekker glaasje bubbels bij, om onze hereniging te vieren, maar ook om te proosten op het leven. Vroegah gingen we nog weleens feesten tot diep in de nacht, nu besloten we om een filmpje te kijken op de bank. Dankzij de zachte bank, mijn pyjama en een donzen dekbed viel ik om 23.00 voor de eerste keer in slaap en met moeite lukte het me om het einde van de film te halen. Yo-loo!

Zondag werd ik uitgerust wakker met een stralend blauwe lucht als uitzicht. Sunny sunday! We installeerden ons buiten op de gloedjenieuwe loungeset en Verie verwende me met een ontzettend gezonde en lekkere brunch. Nu kan ik vertellen wat er allemaal op tafel stond, maar in dit geval is een foto meer dan voldoende om te snappen dat het verwennerij was…

img_20160501_133010.jpg

Na de brunch hebben we nog wat aangerommeld, een beetje van de zon genoten en gekletst. Vervolgens zijn we even gaan wandelen en iets gaan drinken bij Tolhuistuin, waar ik een stuk cheesecake niet kon weerstaan. Yup, het was weer een weekend vol eten lieve mensen, precies zoals je van mij gewend bent! 😉

img_20160501_144555.jpg

We genoten van de warme zon terwijl we uitkeken over het IJ. Nog even genieten van de hoofdstad, voor ik weer in de trein terug zou stappen. Gauw nog even een – hele zonnige – selfie maken en het was tijd om te gaan…

verie en breg

Toen ik na 2,5 uur lezen en nagenieten in Maastricht aan kwam, speurde ik het perron af naar mijn mannen. Nou moe, waar waren ze? Uiteindelijk spotte ik ze en dat leverde dit lieve plaatje op.  De big smiles die ik kreeg toen ze me in de gaten kregen: onbetaalbaar en prachtig. Ik was weer thuis!

img_20160501_195024.jpg

Ik heb een ontzettend fijn weekend gehad. Vanaf het moment dat ik vertrok ontspande ik. Ik zal namelijk eerlijk zeggen dat ik afgelopen week weer af en toe wat mindere momenten heb gehad. Ik was moe, werd daardoor prikkelbaar en Etienne was de pineut. Niet tof en niet fijn, voor allebei niet. Dit ontspannen weekendje, dat ik voor de gein een mini detox noemde, kwam als geroepen. Ik zit nu volledig ontspannen op de bank: missie geslaagd!

Ga jij er weleens tussenuit zonder man en kind(eren)?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

13 Reacties

 1. Heb geen kinderen, maar wel een man die al bijna 2 jaar thuis is. Heel af en toe merk ik dat ik ook wel een break kan gebruiken. Het stomme is, vroeger deed ik dat 1 a 2 x per jaar en nu is het denk ik al 3 tot 4 jaar geleden. Je hebt me dus aan het denken gezet.

 2. Dat klinkt heerlijk zeg! En nee, nog nooit gedaan. Al is het maar omdat mijn vriendinnen ook volop in de kleine kinderen zitten en mijn dochter een beetje verlatingsangst heeft. Maar ooit ga ik het zeker een keer doen. ?

 3. Zo goed dat je dit doet! Zou elke moeder af en toe moeten doen. Ik zat er laatst ook even doorheen. Zo moe van alles. Ben voor het eerst een middag gaan winkelen. Zo belangrijk om die ruimte te pakken!

 4. Klinkt als een heerlijk relaxed weekend! Ik ga ook graag een keer op pad. Heb alleen nu een flesweigeraar thuis, dus gaat het nu helaas niet. Druk oefenen dus met de fles 😉

 5. Fijn dat het zo gezellig is geweest! Ik ben nog nooit zonder ze weggeweest maar dat wordt hier ook wat lastiger te realiseren. Al lijkt het me stiekem ook best fijn een keertje…

 6. Mathiske's mama blog Antwoord

  Dat staat nu hoog op mn lijstje. En graag weer een hele nacht slapen haha.

  Volgens mij heb je wel een leuk weekend gehad. En het was zondag erg mooi weer

 7. Dat klinkt als een geslaagd weekend! Ik ben nog geen weekendje (of nachtje) weggeweest zonder man en kind. Maar ik moet zeggen dat het voor mij ook niet zo hoeft.. Ik heb het in ieder geval nog niet gemist 😉

 8. Klinkt als een relaxed weekendje! Ben nog nooit weggeweest eigenlijk. Ergens durf ik t nog niet… Maar t klinkt wel heerlijk zeg! Misschien toch maar eens doen 😉

 9. Wat heerlijk zeg zo even wat tijd voor jezelf! Ik heb geen kinderen, wel een man. Ik ben nooit zonder hem weg geweest, behalve een keertje een paar dagen weg met mijn ouders die toen hier waren. Mijn vriend gaat wel eens een paar dagen weg voor werk.

 10. Wat een heerlijk eten! En idd die tijd om te lezen wordt schaars met een kind, dan is het extra fijn als je zolang in de trein zit ?

  Ik zou misschien niet zo snel een weekend weg gaan alleen (maar goed, al mn vriendinnen wonen in de buurt dus dat scheelt waarschijnlijk al), maar af en toe een dag of middag weg wel hoor. Moet gewoon even, daarna kom ik altijd vol energie weer terug. Zo fijn!

 11. Mijn me-time is momenteel naar de supermarkt ‘s avonds voor de boodschappen of als oma er is en ik een afspraak heb… Dus nee, geen me-time. Al heb ik binnenkort een familie-etentje, waarbij ik manlief en zoonlief thuis laat. Maar of ik dat onder me-time moet rekenen, het is meer een verplichting zeg maar haha

 12. Ik deed t regelmatig toen ik nog alleen was. Lotte bij oma en ik de hort op. Maar sinds ik met Mies ben is het niet meer voorgekomen, nog niet nodig gehad ook haha

 13. Yes!! Zo’n sliertenmaakding (spiraalsnijder) heb ik ook, maar echt al eeuwen niet meer gebruikt. Nu bedenk ik me dat ik die maar eens uit de kast moet trekken weer!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.