Hartelijk zondag! Tijd voor een rustig begin van de dag met lekkere muziek en verhaaltjes. Dit keer is het de beurt aan Marit. We kennen elkaar via Instagram en het toeval wil dat haar dochter en mijn zoon maar 3 dagen schelen. Sterker nog, ze zijn geboren op elkaars uitgerekende datum: Laurens 3 dagen te laat op 24 mei, Liv 3 dagen te vroeg op 21 mei. Vandaag deelt Marit haar favoriete en minder favoriete muziek met je…lees en luister je mee?

MaritLiv

Wie ben je?

Mijn naam is Marit en ik ben 26 jaar, verloofd (al bijna 6 jaar) met Maurice en een dochter Liv van bijna twee. Ook lopen er twee poezen rond. Woonachtig in het mooie Drenthe en werkende als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang. Ga graag op pad met dochterlief en haar vader, maar ga ook graag een filmpje pakken met een vriendin. Ben gek op chocola en muziek! Zelf speel ik piano en gitaar en schrijf zo nu en dan ook een eigen nummer. Nu ik moeder ben heb ik uiteraard genoeg inspiratie maar ja, de tijd is een dingetje. Ik kan ongelofelijk genieten van dancefeesten maar kan ook gerust naar een salsa feestje gaan. In de auto zing ik keihard met alle liedjes mee, dat is echt ontspannen voor mij. Al is het met K3 ?

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?:

Eternal Flames – The Bangles

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

Mijn eerste zoen was buiten. Sorry, wel met mijn huidige vriend trouwens, rosemantisch he?

Wie was je tieneridool?

Spice girls en (jaja) ABBA. Ik zet nog steeds wel eens in de auto de cd van beide groepen op en zing ik lekker mee. Heerlijk!!!

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

Ik ben een multi muziek luisteraar. Van het weekend ben ik nog helemaal los gegaan op de cd van Defqon 1. En ik kan ook een paar passen salsa, merengue en bachata. Maar Justin Bieber en Major Lazer doen het ook goed in de heupjes! Ook kan ik leuk meedansen met K3 en dan bedoel ik wel samen met Liv!

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

Ik was tijdens de zwangerschap erg gecharmeerd van ‘Take your time girl‘ van Niels Geusebroek. Maar toen kon ik ook janken om Candy shop van 50 cent dus dat telt niet denk ik. Ik kan geëmotioneerd raken van mooi piano spel. Of om liedjes die me mooie herinneringen geven.

https://www.youtube.com/watch?v=q1nImUtd8l4

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

Why could’nt it be christmas every day‘ van Bianca Ryan.

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

Ik stond een keer vooraan bij Wit Licht van Marco Borsato! En hij gaf me een hand. Dat was echt een top avond!

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

Ik ga dan voor een bachata nummer, zomers en Zwoel. Elke keer als ik het hoor zit ik niet stil. Dominic M – Ven Tu. En al heb ik geen idee van wat hij zingt!

https://www.youtube.com/watch?v=k66H66UMZMc

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

Ik zit in een periode van afscheid nemen van mijn huidige werkplek, en ik neem dan geen afscheid van een laptop en een bureau, maar van een groep mensen en kinderen met hun ouders. Ik ga veranderen van een locatie kinderdagverblijf. Maar ik blijf bij dezelfde werkgever. Dus ik ben daar de laatste weken erg mee bezig geweest. Ik kom dan uit bij ‘Afscheid nemen bestaat niet‘ van Marco Borsato. Want ik ga wel weg maar verlaat ze niet!

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Ik kan slecht tegen de hoe zal ik het eens noemen, Nederlandse radio continu muziek. Het boerse. Nee ik moet het altijd aanhoren bij mijn schoonouders en ik vind het echt verschrikkelijk!

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

Ik heb er zoveel! Maar om alvast in songfestival mood te komen: ‘Euphoria’ van Loreen.

Lieve Marit, dankjewel voor je antwoorden en je muziek. Ik heb ook geen idee wat die langharige Spaanse meneer allemaal zingt, maar je wordt er wel vrolijk van!

Je kunt Marit volgen op Instagram!

Fijne zondag!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.