Al een tijdje ga ik regelmatig op de virtuele koffie bij bloggers Nesrin en Maris. Virtueel, wat de ene woont in Arnhem en de andere in Haarlem. En over die woonplaatsen en hun huizen hebben de dames nu samen een toffe tag gemaakt, die ik vandaag met veel plezier invul. Wil je weten waar ik ben opgegroeid en of ik me thuis voel in mijn huidige huis? Lees dan gauw verder!

1. Waar woon je en ben je hier geboren en getogen?

Ik woon Maastricht, maar ik ben hier niet geboren en getogen. Mijn wiegje stond in het Brabantse land, in het dorpje Loon op Zand. Uuuh, waar? Dat ligt tussen Tilburg en de Efteling, dan weten de meeste mensen het wel. Ik ben opgegroeid in een twee-onder-een-kap-woning in een groene en fijne buurt. Ik herinner me dat we, zodra het weer en de temperaturen het toelieten, altijd buiten speelden. Er woonden veel kinderen bij ons in de straat, dus er was altijd wel wat te doen.

orion bregblogt.nl
Met dank aan Google Maps, ik kon in het archief geen goede foto’s vinden van mijn geboortehuis..
IMG_20160417_092009
Een foto van een foto, want we hebben het hier over 1996, toen was het allemaal nog niet zo digitaal 😉

Toen ik 15 was zijn we verhuisd naar een nieuwbouwhuis in Tilburg. Tussen deze twee huizen in bivakkeerden we overigens nog 6 weken op een vakantiepark in de bossen in Oisterwijk. Ik heb me overal wel thuis gevoeld, hier schreef ik vorige week al een stukje over. Op mijn 18e ben ik verhuisd naar Maastricht om te gaan studeren en vervolgens ben ik nooit meer weggegaan…

2. Voel je je hier thuis? Waarom woon je hier (niet) graag?

Ja, heel erg! Maastricht is een fijne stad om te wonen. Niet te groot, zoals Amsterdam, en je hebt er toch alles in de buurt qua winkels, restaurants en ander vermaak. Ik heb het hier na 17 jaar nog steeds heel erg naar mijn zin! We wonen in een voormalig dorp dat jaren geleden bij Maastricht is getrokken. Het dorpse sfeertje is nog voelbaar en dat vind ik heerlijk. We hebben een winkelcentrumpje, op een paar honderd meter van ons huis loop je zo de velden en de bossen in en binnen een kwartier sta je in de stad. Moet je wel eerst nog even fietsen, maar da’s gezond.

3. Wil je hier blijven wonen?

Ja, ik zou niet weten waarom ik weg zou gaan. We hebben een fijn huis (waarover zo meteen meer) in een fijne buurt. Tel daar bij op dat we hele fijne en gezellige buren hebben, dus waarom zouden we weggaan? En last but not least, het is hier vaak net een beetje warmer dan in de rest van Nederland…

Mijn mannen gespot op Google Maps, ons huis staat daarachter, alleen is het nét niet in beeld ;)
Mijn mannen gespot op Google Maps, ons huis is in het rijtje achter ze, alleen is het nét niet in beeld 😉

4. In wat voor soort huis woon je?

We wonen in een tussenwoning in een rijtje van 5 huizen. Een heel erg fijn huis, waar ik direct verliefd op werd toen we het voor het eerst zagen. We waren al een aantal maanden op huizenjacht en liepen regelmatig tegen het feit aan dat je met een goede camera een hoop voor elkaar kunt krijgen. Jammer dat deze foto’s dan vaak niet overeenkwamen met de werkelijkheid..;) Toen we eigenlijk de huizenjacht even op pauze wilden zetten, deed ik nog één rondje Funda. Ik vond een toffe tussenwoning die nét in de verkoop stond. We maakten een afspraak voor de bezichtiging en ik voelde het direct in mijn onderbuik: dit was ons nieuwe thuis. Etienne had er nog een tweede bezichtiging voor nodig en toen was hij ook om. De gladde makelaar liet er geen gras over groeien en binnen een week (!) tekenden we het voorlopig koopcontract! Na 4 lange maanden wachten kregen we op 14 juni 2012 de sleutel, we waren toen 1 jaar en 1 dag samen. Het huis wordt steeds meer ons thuis, zeker nu we er een mooie nieuwe keuken in hebben. De tuin was kaal en strak toen we erin trokken. Zo hebben we graszaad gekocht en zelf een gazon aangelegd, voor meer sfeer. Ik voel me hier thuis!

tuinsets terrasoverkapping houten loungebank in de tuin bregblogt.nl
IMG_20160313_224547

5. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan jouw woonplaats?

Het allerleukst aan Maastricht vind ik de sfeer. Het voelt een beetje alsof je in het buitenland bent. Mijn familieleden (die allemaal boven de rivieren wonen) maken er regelmatig grapjes over. “Had je maar niet naar België moeten emigreren” en “Goh, spreek je nog Nederlands?” zijn veel gehoorde “grapjes”.

Laurens op het Vrijthof. De binnenstad bestaat uit prachtige oude panden, kronkelstraatjes met kinderkopjes en heel veel gezellige winkels en restaurantjes...
Laurens op het Vrijthof. De binnenstad bestaat uit prachtige oude panden, kronkelstraatjes met kinderkopjes en heel veel gezellige winkels en restaurantjes…

Dit brengt me ook meteen op het allerstomste: de afstand. Gevoelsmatig ligt Maastricht enorm ver weg van de Randstad, waardoor een bezoekje aan familie vaak een dagtrip is. Ik ging bijvoorbeeld een tijdje geleden een dagje naar Amsterdam en ik heb geloof ik van deur tot deur, heen en terug, bijna 7 uur gereisd. Dat is dan wel een minpuntje, maar niet onoverkomelijk.

6. Als je mocht kiezen, in wat voor huis en in welke plaats zou je dan wonen?

Qua huis droom ik weleens van een knusse boerderij of een prachtig jaren ’30 huis. Ik ben alleen niet gemaakt om te klussen en te verbouwen en dat is wel onvermijdelijk bij dergelijke huizen. Dus dan misschien een nieuwbouwhuis in jaren ’30 stijl, met alle gemakken van nu. Het huis mag gewoon in Maastricht staan, het liefst op de plek waar we nu wonen of héél dichtbij. Een garage erbij zou welkom zijn en verder heb ik eigenlijk geen wensen. Weet je, eigenlijk hoef ik geen ander huis, het onze is zo fijn. Nou ja, misschien een fijn, knus vakantiehuisje in Zeeland. Dat lijkt me ook wel wat.

7. Wat is op dit moment dé hotspot in jouw woonplaats?

In Maastricht kan je heerlijk eten, borrelen en shoppen! Ik hou zelf erg van lekker eten en kom graag bij deze restaurants met shared dining in Maastricht. Om de shoppen zit je helemaal goed in Wyck of in de boetiekjes die je vindt tussen de grote ketens. Buiten Maastricht wandel je zo de groene heuvels in, waar het voelt alsof je op vakantie bent!

Nu weet je weer meer over mijn thuis, mijn huis en het mooie Maastricht. Waar woon jij?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

17 Reacties

 1. Oh dit is een geweldige tag! Die ga ik overnemen. Maastricht daar ben ik heel veel gekomen tussen mijn 18e en 20e. Had er een vriendje wonen namelijk.. Leuke stad!

 2. Oh leuk zeg! Die ga ik ook zeker een keer overnemen! Mijn droomhuis is ook een knus boederijtje met wat diertjes, oh heerlijk!

 3. Een leuke tag, ik ga ‘m ook nog in vullen. En grappig om te lezen dat je 6 weken in Oisterwijk hebt gewoond. 🙂

 4. Wat een super leuke tag!!! Ik ga hem zeker van je overnemen…. En Maastricht vind ik zelf ook echt een super leuke stad. Ik woon zelf zo’n 50 km onder Rotterdam maar ga liever naar Maastricht of Breda.. Het is dat ik zo’n 2,5uur aan het rijden ben dus je gaat niet zo snel naar Maastricht

 5. Wat een leuke tag, is een keertje weer wat anders! Wij wonen in Terborg, zouden jullie vast niet heel veel zeggen. Dit licht in de achterhoek, in een rijtjes huis van een blok van ook vijf woningen.

 6. Hanna @ eenbezigbijtje.nl Antwoord

  Leuke tag dit. Het is zo fijn om je thuis te voelen in je huis en op een lekkere plek te wonen. Ik ben zelf ook ‘ver’ weg van mijn familie gaan wonen, maar met de auto is het gemiddeld 45 minuten, dus dat vind ik zelf nog best meevallen.

 7. Wat leuk om te lezen! Ik ben nog nooit in Maastricht geweest volgens mij, misschien toen ik heel klein was. Lijkt me heel mooi! Ik woon nog wat verder weg dan jij, in Bogotá. Over mijn huis en woonplaats heb ik vorige week ook deze leuke tag ingevuld.

 8. Mathiske's mama blog Antwoord

  Maastricht is echt tof! Wij wonen in Oss, tussen Nijmegen en Den Bosch. Een beetje trosteloze bedoeling maar ons huis is fijn en familie woont in de buurt.

 9. Met plezier gelezen Bregje! Maastricht lijkt mij echt een leuke stad, ik ben er slechts 1 keer geweest maar wil snel een keer naar het zuiden rijden 😉

 10. Pingback: Wie vulde de Waar je huis woont TAG in? - Daily Cup of Bla Bla Bla

 11. meelmij85@hotmail.com Antwoord

  Wat heerlijk dat je je helemaal thuis voelt. En een vakantiegevoel is altijd meegenomen. Leuk om te lezen en zo grappig dat je je mannen hebt gespot op Maps haha!

 12. Pingback: Nieuwe eetkamerstoelen! - Breg Blogt

 13. Pingback: Als je familie ver weg woont... - Breg Blogt

 14. Pingback: Mijn haat-liefde verhouding met de salontafel - Breg Blogt

 15. Pingback: Wijsheid komt met de jaren...toch? - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.