8 September 2012 was een zonnige dag. Ik hees mezelf in een stralend groen jurkje, schoof mijn voeten in een stel schattige pumps en sloeg een gebloemde sjaal om mijn schouders. De roodharige hunk droeg een prachtig grijs pak, we waren klaar voor een onvergetelijke dag….

287607_10151014753256423_923212844_o

Onze dierbare vrienden traden op deze mooie zaterdag in het huwelijk. We brachten tijd door op een sprookjesachtig kasteel, bovenop een berg. Later vertrokken we naar een feestelijke locatie in een romantische, bosrijke omgeving. We kletsten, aten, dronken en dansten. Toen was het moment daar…het boeket zou door de bruid over haar schouder geworpen worden. Met een prachtig boogje, in de gretige handen van de ongehuwde dames in het gezelschap. Een van de dames was de gelukkige. Ik heb me laten vertellen dat ze als een leeuwin ten strijde trok en ze zich vol overgave richting het boeket wierp. Ze schijnt nog nét geen ellebogen gebruikt te hebben, al zijn de meningen daarover verdeeld. Ik heb het zelf allemaal niet gezien, maar dat kan er mee te maken hebben dat ik de betreffende leeuwin was…

bruidsboeket - bregblogt.nl

Daar stond ik dan, met het boeket in mijn handen. Zenuwen gierden door mijn lijf…of was het adrenaline? Hoe dan ook, ik bewaakte het boeket met mijn leven. Zou het dan echt gaan gebeuren binnenkort?  De volgende dag kwam ik trots thuis met het boeket. De buurman zag me en zei: “Etienne, je weet dat je Bregje nu binnen 1 jaar moet vragen hè?” Etienne lachte wat en hield wijselijk zijn mond. Ik hing het boeket met veel liefde te drogen in onze trapkast. Een stille herinnering aan een fijne dag en een weinig subtiele hint voor mijn roodharige geliefde.

Zojuist heb ik even uitgerekend, hoelang dat arme boeket daar al hangt te drogen. 1326 Dagen! Zielig hè? Word je gevangen, denk je mooi even ervoor te zorgen dat er binnen een jaar ge-verloofd gaat worden en dat een nieuw boeket in de handen van een stel gretige leeuwinnen kan belanden…. Niet dus!

Het krantenknipseltje dat ik een tijdje terug van mijn vader kreeg hangt subtiel in de woonkamer... ;)
Het krantenknipseltje dat Etienne een tijdje terug subtiel van mijn vader kreeg hangt al even subtiel in de woonkamer… 😉

Nu weten jullie inmiddels dat ik écht heus niet sta te popelen om mijzelf achternaam-technisch bij mijn rode en blonde mannen te voegen. En dat ik heus niet regelmatig zwijmelend wegdroom bij de gedachte aan een mooie jurk, een onvergetelijk droomfeest en een romantische huwelijksreis. Heus niet. Ik vind het gewoon zo zielig voor dat arme boeket. Dacht ze mooi dat ze me een enorme gunst verleende door in mijn subtiel uitgestoken hand te belanden…hangt ze nog steeds voor spek en bonen in de trapkast. Nee, het leven van een bruidsboeket gaat niet over rozen….

Wat denk jij, zit er een houdbaarheidsdatum aan een gevangen bruidsboeket?

p.s.: dit stuk is gepubliceerd met een flinke schep zout en met medeweten van de roodharige hunk
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

15 Reacties

 1. Arm boeket! Ik vind toch echt dat de roodharige hunk dit niet zo kan laten 😉

 2. Wat zielig voor dat boeket, Is toch haar enige doel in t leven en eigenlijk word het dan afgepakt foor de roodharige hunk…..

 3. Daarbij ziet hij er goed uit in een pak, dus enige eerlijke in deze situatie is dat jij de kans krijgt er mooi uit te zien in een witte jurk.

 4. Mathiske's mama blog Antwoord

  Ah gos, zielig voor dat boeket. Ik denk dat het tijd word hoor. Ik heb altijd tegen mijn vriend gezegd als je mij niet vraagt, vraag ik jou. Dus hij vroeg mij en nu zijn we getrouwd. ?

 5. Wat mooi dat je vader dan zo’n mooie hint geeft.
  Bij ons was het trouwens minder romantisch, niet echt een aanzoek, meer in overleg dat we besloten om te gaan trouwen. 🙂

 6. Arm boeketje! Zelf zijn we wel getrouwd, maar het was meer omdat het makkelijk was dat dan alles geregeld was voor ons zoontje. Het is echt niet meer dan een papiertje hoor 😉

 7. Josephine Boer Antwoord

  Namens Olivier Boer het volgende: gaan jullie nog eens trouwen. Ik ben boos heel erg omdat jullie niet gaan trouwen en ik (Fien) wil graag bruidsmeisje zijn!????

 8. Tja het is wel een beetje een zielig boeketje hoor, het word langzaamaan wel tijd? Vind het knap dat je hem nog steeds hebt liggen…

 9. Nouja zeg, hij is het toch op zijn minst verplicht aan dat boeket 😉 Ik vind trouwens dat liefde is die ene vraag ook wel hilarisch… Bij mij kwam de vraag afgelopen februari. En niet eens na het vangen van een boeket 😛

 10. Shit… al mijn hoop vervlogen dat ik na het vangen van het bruidsboeket dit jaar (3 bruiloften…) ook wordt gevraagd!

 11. haha ik lig helemaal dubbel van een enorm leuk geschreven stuk.
  En of zo’n boeket een houdbaarheids datum heeft? ach, dat heeft liefde ook niet.

 12. Ik heb nooit een boeket gevangen, maar na 9 jaar samen vond ik het wel tijd worden dus heb ik hem gevraagd. Het feit dat hijzelf in een trouwjurk stond hielp daarbij wel mee ?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.