Goedemiddag, op deze lazy Sunday doen we lekker rustig aan, dus daarom vandaag een middageditie van “De Muziek van…” Vandaag geef ik het woord aan Aukje, lees en luister je mee?

Wie ben je?

Aukje Leermakers, 38 jaar. Moeder van drie, getrouwd met Joris. Genietend van het leven in het Brabantse land, ondertussen druk bezig met ons gezin, fotograferen, bloggen op aukje.me en van alles wat op mijn pad komt.

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?

‘Mull of Kintyre’ door Wings, de band van Paul MC Cartney, die hij oprichtte met zijn, helaas te vroeg overleden, vrouw Linda. Ik vind het eigenlijk maar een saai liedje, maar daar werd in Engeland toch anders over gedacht. Het is blijkbaar de eerste single die in de UK meer dan twee miljoen keer werd verkocht.

Een mooier nummer van Wings vind ik toch echt ‘Live and Let Die’. Die is een stuk minder saai.

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

Mijn eerste zoen kreeg ik met carnaval en volgens mij was ik toen net 14 jaar oud. Niet echt heel erg romantisch en ik kan me ook absoluut niet herinneren welk nummer het zou zijn. Ik gok op een carnavalsnummer en met wat google-en kom ik uit op deze, Hela Hola van Pater Moeskroen. Het zou zo maar kunnen!

Wie was je tieneridool?

New Kids on the Block, daar was ik zo ontzettend fan van. Mijn kamer hing vol posters en ik luisterde niets anders. Mijn vriendin van de middelbare school woonde in een ander dorp en daar hadden ze Super Channel op de kabel. Regelmatig werden daar concerten uitgezonden, zij nam die dan op met de videorecorder en samen keken we ze terug. Haar favoriet was Joey, maar ik vond Jordan echt veel leuker! We hebben zelfs nog een concert van NKOTB gezien. In Brussel, met Marky Mark in het voorprogramma. Oh, wat hebben we gegild. 😀

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

Er zijn veel nummers die me door de kamer laten dansen, heerlijk is dat. Maar er is één nummer waar ik, samen met de kinderen, ontzettend op kunnen dansen en rond springen. Het is een nummer van Stromae, ‘Humain à l’eau’ van zijn album Racine Carree. Daar kun je niet op stil blijven staan en roept om een grote ontlading. Een heerlijk nummer, sorry buren!

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

Alweer bijna 6 jaar geleden ging ik een blogchallenge aan en blogde ik iedere dag over een ander persoonlijk onderwerp. Op dag 2 kwam mijn eerste liefde aan bod. In dat bericht vertel ik dat hij jaren geleden is overleden. Tijdens zijn begrafenis werd Hotel California van The Eagles gespeeld. Een prachtig nummer, maar ik word er nog steeds verdrietig van.

https://youtu.be/lrfhf1Gv4Tw

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

Het nummer dat op één stond bij mijn geboorte heeft toch effect gehad, want We All Stand Together van Paul McCartney vind ik een ultieme kerstplaat. Een heerlijk knus nummer met een ontzettend leuke clip. Ik denk dat ik die vaak heb gezien in mijn jeugd. 🙂

https://youtu.be/gpevZ0-wUYQ

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

Mijn geheugen is echt verschrikkelijk, dus ik moet diep graven in mijn herinneringen. Er zijn verschillende concerten die ik in de loop van de tijd heb bijgewoond. Het zijn er niet ontzettend veel en ik ben ook geen regelmatige concertganger. Maar er komt wel eens iets voorbij dat je niet wilt missen. Dat zijn dan niet van die massale grote concerten in grote stadions. Nou ja, dat klopt niet helemaal, want Guus Meeuwis heb ik een aantal keer in het PSV stadion gezien. Niet het allerbeste concert (ook niet slecht), maar vooral heel erg gezellig.

Het laatste concert waar ik ben geweest is het concert van K’s Choice. En ook al ben ik geen super fan, ik vind het zeker fijne muziek en vond het ook een geweldig concert.

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

Deze vind ik echt heel erg lastig. Ik ben een muziekvolger, geen ontdekker. Dus wat ik luister, is meestal al wel ontdekt. Eén artiest die dan toch bij me opkomt is Sean Lennon, inderdaad de zoon van. In 1998 kwam zijn cd ‘Into the Sun’ uit en die kwam in mijn verzameling. Ik vind het nog steeds fijne muziek en soms luister ik er nog wel eens naar. Ik zie dat hij nog steeds muziek maakt, het wordt weer eens tijd voor een herontdekkingsrondje.

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

We hebben een fijn gezin, een lieve man en een prachtig drietal. Ons gezin geeft me een warm gevoel en dat doet het nummer van Chef’Special ‘In Your Arms’ ook. Het geeft een fijn gevoel van geborgenheid weer, dat voor mij twee kanten op gaat. Bij Joris (mijn man) voel ik me veilig en geborgen. En dat gevoel hebben onze kinderen hopelijk ook bij ons. Dat wij die veiligheid bieden, dat ze het fijn vinden als gezin en we samen alles aan kunnen. Het wordt nu misschien wel een beetje heel zoetsappig, maar het is fijn dat dit ons leven symboliseert.

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Jeetje, dat vind ik echt een lastige. Volgens mij zijn er maar weinig platen die mij in een pesthumeur krijgen. Natuurlijk, er is een hoop muziek die ik niet zo mooi vind, maar een pesthumeur? Ik kom uiteindelijk uit bij Marilyn Manson. En dan maakt het nog niet eens uit welk nummer van hem. Maar die begrijp ik gewoon niet, met zijn vreemde uiterlijk en bijbehorende muziek. Het bezorgt me niet meteen een pesthumeur, maar ik zal er niet vrijwillig naar luisteren. Of zijn rare clips bekijken.

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

Er is zoveel prachtige muziek en er komt nog steeds prachtige muziek bij. Maar mijn favoriete nummer allertijden is ‘Imagine’ van John Lennon. Zo’n 20 jaar geleden (jeetje, zo lang alweer) was ik met een vriendin in Liverpool en bezochten we het Beatles-museum. Daar hebben ze The White Room van John Lennon nagemaakt en werd constant Imagine afgespeeld. Met tranen in mijn ogen heb ik daar een tijdje gestaan, zo mooi en indrukwekkend.

Wat een fijn lijstje Aukje, dankjewel!

Je kunt Aukje volgen op Facebook, Twitter en Instagram!

Wi jij ook een keer jouw muziek delen op mijn blog? Stuur me dan een mailtje!

Fijne zondag allemaal!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Pingback: Mooie momenten #4 - Aukje

  2. Oh ja The Frog song geweldig! Ik vond die clip als kind echt superleuk.

    Imagine van John Lennon vond ik nooit wat aan en eigenlijk sinds kort een prachtig nummer.

    • Het heeft wet meer lading gekregen, Imagine van John Lennon. Prachtig is een mooie omschrijving. 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.