Als je me al een tijdje volgt, weet je dat ik het echt heel leuk vind om echte post te versturen. Een kaartje links, een swap-pakketje rechts: ik hou d’r van! Ook kun je op mijn blog regelmatig wat leuks winnen en ik heb er dan heel veel plezier in om er een leuk pakketje van de maken, voor ik het overdraag aan onze oranje vrinden van de post. Deze week zijn er veel leuke pakketjes binnengekomen en over één daarvan wil ik graag wat meer vertellen!

Aandacht voor Moeders

Vorig jaar heb ik twee keer meegedaan aan de online cursus ‘Aandacht voor Moeders’ van Ekkomi Coaching. Ik schreef daar al eens een stukje over, dat kun je hier teruglezen. Inmiddels is er een derde cursus gestart en het leek “juf” Matty een goed idee als wij met een aantal oud deelnemers ook lid werden van de besloten Facebookgroep die bij de cursus hoort. Aangezien ik nog regelmatig een (virtueel) steuntje in de rug kan gebruiken in het moederschap leek me dat een prima plan!

Ik ben niet superactief in de groep, want ik ben al blij als ik aan mijn werk, blog, gezin en ontspanning toe kom (genoteerd in willekeurige volgorde overigens). Toch ben ik er genoeg bij betrokken om af en toe een handige tip mee te pikken of gezellig te kletsen. En om me in te schrijven voor de SWAP die vast onderdeel is van de cursus. De vorige keer werd ik verrast met een pakketje van de juf, deze keer trok ik haar lootje. Oh jee, dat was effe spannend, want Matty is echt heel creatief en ik iets minder… 😉 Het lukte me om een mooi pakketje samen te stellen en vol spanning wachtte ik dinsdag haar berichtje af dat ze het had ontvangen.

Swap
Ik verstuurde een zakje fudge, thee, een heleboel stickers, bloemzaadjes, een kleurboekje en een lekker maskertje <3 (foto: Matty van de Rijzen)

Geduld is een schone zaak…

Zelf wachtte ik dinsdag ook braaf tot mijn werkdag voorbij was, om vervolgens naar huis te racen en de brievenbus open te rukken. (Dat is niet overdreven, de enige optie om bij de post te komen, sinds de roodharige hunk zijn fietssleutel in het slot probeerde te proppen en deze afbrak, maar dat terzijde..)

Een lege brievenbus staarde me aan. Nou moe! Wat bleek: ik had mijn adres niet op het digitale verlanglijstje gezet, waardoor mijn swapmaatje Lianne niks kon opsturen. Lekker bezig Breg! Mijn geduld werd nog even op de proef gesteld en donderdag was het eindelijk zo ver! Er lag een briefje in de bus, dat het pakketje bij de buren was afgegeven. Jippie! De kleine blonde kabouter uit ons huishouden had het meteen in de gaten en jubelde: “Dootje! Dootje! Lau ope make?” Ik wist hem af te leiden, waardoor het cadeau aan zijn aandacht ontsnapte en ik het kon verstoppen. Eerst een uurtje sporten en daarna zou ik het openmaken. Dat uurtje wachten kon ik nu ook nog wel aan…

Toen ik thuiskwam en de kleine man in bed lag, was het tijd om uit te pakken. Wat een lief pakketje, echt met aandacht en zorg samengesteld. Ik moest ook lachen om de tekst op één van de kaartjes. Het allermooiste cadeautje pakte ik als laatste uit en het ontroerde me echt. Zo lief en attent, ik was er even stil van.

Kijk je mee?


De mok komt van de toffe webshop Mijn Blij!
Wat een verwennerij hè? Ik vind het zo leuk dat Lianne echt aandacht in het pakket heeft gestoken, dat maakt het extra bijzonder. Ik ga nu op zoek naar zo’n hip stolpje, waaronder ik de sleutel met het kaartje een mooi plekje kan geven.

Ontvang en verstuur jij zelf ook zo graag echte post?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

14 Reacties

 1. demallemolenmoeder Antwoord

  Ja! Ik vind het zó leuk om te geven en natuurlijk ook krijgen. Wat een mooie cadeautjes met een bijzonder randje.

 2. Leuk zeg! E het post blijft leuk, maar die kosten om te versturen tegenwoordig zijn geen grapje meer. Maar leuke swap weer, blijft toch leuk hè dat swappen!

 3. Echt post is zo leuk! Ik probeer regelmatig kaartjes te versturen.
  Erg leuk pakketjes heb je gekregen. Gaaf die sleutel!

 4. Mathiske's mama blog Antwoord

  Ik vind echte post zo leuk. Ik stuur vrienden ook vaak een echt kaartje.

 5. Ik ga dit jaar een moederdagpakketje sturen naar mijn moeder, zo leuk! Ik stuur en krijg vrijwel nooit post. Als iemand ons een kaart stuurt komt die of niet of maanden later een keer aan, echt niet handig. Soms komen kleine pakketjes wel aan en dat is dan superleuk om te krijgen. Maar eigenlijk vind ik zelf versturen nog veel leuker. Dat ga ik nu dus voor het eerst doen, ben benieuwd wat ze er van vindt!

 6. Ja echte post is echt heel leuk, maar helaas tegenwoordig ook vaak zeldzaam. Leuk dat jullie onderling zulke mooie pakketjes sturen aan elkaar.

 7. Wat een leuk idee en een pakje met veel leuke dingen. Ik vind het versturen ook wel leuk, maar meestal vergeet ik het gewoon!

 8. Wat een leuk pakje en die mok is erg mooi!
  Ik probeer regelmatig kaartjes te versturen, want inderdaad, echte post is zo ontzettend leuk!

 9. Wat leuk Bregje!! Zoals je wel weet houd ik inderdaad ook enorm van post versturen! Het is zo verslavend om er echt iets leuks van te maken, zodat het een feestje in de brievenbus wordt 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.