In de enige echte binnenhaven van Maastricht, het Bassin, ligt een hele fijne plek: Gastrobar Dock Five. Een knus restaurant waar je verwend wordt met de heerlijkste gerechten volgens een shared dining concept. Etienne en ik gingen op datenight en probeerden het voor jullie uit…

Het Bassin is een hele fijne plek in Maastricht, waar ik desondanks toch veel te weinig kom. Het nadeel van het Bassin is dat het net buiten de looprichting ligt. Je komt er niet toevallig voorbij als je in de stad bent. In de zomer is het een geweldige plek om te zitten. Plezierjachten zijn aangemeerd, het water kabbelt zachtjes tegen de kade en je kunt er genieten van tongstrelende gerechten op het gezellige terras.

Smaakvolle gerechten

We hadden bij Dock Five gereserveerd op zaterdagavond. Een heerlijk avondje uit waar we al een tijdje naar uit keken. Laat ik beginnen met vertellen dat we een hele feestelijke reden hadden voor dit etentje. Ik had het etentje gewonnen met een Like & Share actie op  de Facebookpagina van Dock Five! We mochten zelf uitkiezen wat we wilden eten en drinken: echt te gek, maar wat een lastige keuze, want er was zoveel lekkers!

dock five menukaart
De menukaart staat vol prachtige foto’s van de verschillende gerechten. Daar krijg je meteen trek van…

We begonnen met een Plank van de chef. Een plank die gevuld was met heerlijke vleeswaren, samen met gegrild brood, aioli en een erg lekkere forelmousse. Daarnaast nog bruschetta, twee glaasjes gazpacho, een klein preitaartje en gebakken buikspek met spitskool. Echt, alles was zo smaakvol!

dock five
En? Loopt het water je al in de mond?

Als hoofdgerecht koos ik voor een scallopine en Etienne nam een ossenhaas biefstuk. Deze lekkere stukjes vlees werden geserveerd met groene asperges (yay!) en worteltjes die even kort gegrild waren. De gecarameliseerde rode uienringen maakten het helemaal af. On the side bestelden we een pasta aioli, want je kunt nooit genoeg knoflook eten vind ik! Het fijne aan het hoofdgerecht vind ik, dat het geen enorme portie is, maar ook niet dat je een vergrootglas nodig hebt om je eten te vinden. Het is echt precies goed!

dock five hoofdgerecht
yummieeee
dock five pasta ailoi
Een dag geen knoflook is een dag niet geleefd, zeggen we dan maar….

Voor het dessert lieten we ons weer verrassen door de chef. We kregen een plankje met daarop tiramisu, fruit, mousse en een pannacotta die deed denken aan een zomers Solero ijsje 🙂

dock five dessert
Het eet ook zo gezellig, samen van één plankje <3

Relaxte sfeer

De sfeer in de zaak is ontspannen en ongedwongen. Op de achtergrond klinkt relaxte loungemuziek, die de sfeer compleet maakt. Er zijn zowel hoge als lage tafels, wat een speels effect geeft. Aan de hoge tafels heb je meer het borrelgevoel, aan de lage tafels heb je het dinergevoel. Als het terras straks weer buiten staat, zul je daar het mediterrane gevoel kunnen ervaren, terwijl de zon op je gezicht schijnt en je geniet van al het lekkers.

dock five interieurfotocredits: karim photograpy / Dock Five
fotocredits: Photography by Karim / Dock Five

Ook voor de lunch

Gastrobar Dock Five is niet alleen open voor het diner, je kunt er ook heerlijk lunchen! Broodjes, panini’s en salades met de lekkerste ingrediënten. Denk aan carpaccio van rund of tonijn, serranoham of een panini met Spaanse Manchegokaas en salami. Lekker een glaasje wijn erbij en je hebt een ultiem genietmoment te pakken. Extra handig als je in de buurt werkt: je kunt er ook lunch afhalen!

Voor herhaling vatbaar?

Absoluut! We hebben super lekker gegeten, de bediening is gastvrij en kundig en geeft je het gevoel dat je heel erg welkom bent, zonder opdringerig te zijn. De combinatie van goede service, een prettige sfeer en last but zeker not least verrukkelijk eten zorgt ervoor dat deze zaak op ons lijstje met favoriete plekjes is beland.

Vertel eens, zou jij hier wel willen gaan eten? En wat is jouw lievelingsrestaurant? 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

7 Reacties

  1. Ziet er lekker uit. Alleen beetje ver we voor ons 😛 Wij gaan het liefst naar een Wok restaurant, waar je kan pakken wat je wil en dan het lekker kan laten bereiden. Jammiee, krijg er helemaal zin in.

  2. Dit ziet er super leuk en gezellig uit! Wij zijn onlangs in Maastricht geweest en zijn zeker van plan om weer eens heen te gaan, ik zal dit restaurant onthouden! 🙂

  3. Mathiske's mama blog Antwoord

    Ziet er goed uit! Ik zal het onthouden voor een volgend keer

  4. Ziet er heel goed uit ik ben de laatste tijd alleen helemaal van Lucubanita! dit zit in iedere stad wel bijna! ik ga altijd in breda of gorinchem, ideaal niet duur en perfect qua keuze en smaken!

  5. Pingback: 6x shared dining in Maastricht - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.