Al dagen vantevoren had ik bedacht dat ik het weekend zou gaan ploggen. De pret zou op vrijdagavond al beginnen en doorgaan tot zondag. Toen gooide mijn lijf roet in het eten en belandde ik vrijdag op de bank, weinig plogwaardigs aan. Vol goede moed pakte ik zaterdag alsnog de camera erbij…kijk je mee?

Op Vrijdagavond was ik uitgenodigd voor de officiële opening van Café Nouveau. De allereerste kaasbar van Nederland opende in december haar deuren en nu was het tijd voor een feestje. Helaas voelde ik donderdag al aan dat het niet ging lukken. Ik was ontzettend moe en had nog best wel wat pijn. Na de opening zou ik met vriendinnetjes aan de boemel gaan tijdens een  ‘La Chouffe’ avond. Ik weet niet of je bekend bent met het bier met de kaboutertjes, maar die moet je niet drinken als je al moe bent. De kaboutertjes willen de dag erna nog weleens blijven hameren in je hoofd…;) Dit feestje liet ik dus ook aan me voorbij gaan. Ik wilde graag fit zijn voor ons tripje naar mijn ouders op zaterdag…16 april collage 1

Ik heb mijn plog eens in een nieuw jasje gegoten. Scheelt in mijn opslagruimte en ik vind het er wel gezellig uitzien zo, die 4 foto’s bij elkaar! Goed, daar gaan we. Van boven naar beneden, van links naar rechts: in de auto. Laurens had het grootste deel van de reis liggen slapen, wat heel fijn was. Hij vindt het namelijk altijd veel te gezellig bij opa en oma, dus een middagdutje schiet er dan nog weleens bij in. We hadden een mooie bos bloemen meegenomen voor mijn moeder, die Laurens perse zelf wilde dragen. Bij de voordeur zag hij het opstapje niet en viel letterlijk met zijn neus in de bloemen. Ik lachte hier uiteraard niet om..;) We hebben gezellig samen geluncht en toen zijn mama en ik even de stad in gelopen. Mijn ouders wonen midden in het centrum van Dordrecht, echt ideaal. En slecht voor mijn bankrekening. De Primark ligt bijvoorbeeld op 100 meter afstand, evenals de HeMarkt, de outlet van de Hema. De Primark hebben we dit keer overgeslagen, de HeMarkt daarentegen had mijn onverdeelde aandacht. Ik kocht er stickers en lekkere maskertjes voor verschillende swaps en er belandde ook nog vanalles voor Laurens in mijn mandje. Zie volgende collage. Naast de HeMarkt ligt de Xenos en daar vond ik een mooie nieuwe slakom. Kan de oude plastic variant in knalblauw mooi de deur uit. 16 april collage 2

Ik kocht een pyjama’tje voor €3,-, een rode longsleeve voor €3,-, een paar pantoffeltjes met harde zool voor €2,- en voor mezelf een hele zachte legging voor €4,- die waarschijnlijk dienst gaat doen als pilatesbroek / huispakbroek.  Op de terugweg trakteerde oma ons nog op een lekker ijsje. Ja echt, ze wonen boven een hele gezellige ijssalon, waar ze de lekkerste smaken schepijs verkopen. Daar kun je dus niet zomaar voorbijlopen vind ik. Wat een hele nieuwe ervaring voor mij is: een loslopende dreumes met een aardbeienijsje. Het lukte maar net om hem weg te houden bij muren, banken en stoelen en ik loodste hem soepel naar het balkon, waar Etienne zat. Met de opdracht dat hij pas naar binnen mocht als het ijsje op was en de handen en gezicht schoon. 😉

Na het ijsje was het tijd om naar de bussen te kijken. Dit stond toch zeker weer voor 5 minuten plezier. Steeds klonk er een hoog stemmetje dat op zijn liefst vroeg: “Opa? Bus kijken? Samen?” Vervolgens was het tijd om te koken. Oma had een goede hulp aan haar zijde. Of een kleine snoepkont die probeerde zoveel mogelijk lekkers te scoren, dat kan ook. Hij smulde vervolgens wel van de kippen-groentensoep van oma. Etienne en ik zaten lichtelijk verbaasd toe te kijken, maar zeiden natuurlijk niks…;)

17 april collage 1

De nacht was een beetje onrustig. Eerst werd Laurens wakker toen wij naar bed gingen en dat resulteerde in een huil-half-uurtje. Lekker ongemakkelijk als je in een gehorig appartementencomplex zit. Op een gegeven moment had ik in de gaten dat meneer een spelletje speelde en ik sprak hem even streng toe. Hij antwoordde met “Slapen?” en liet zich zonder morren wegleggen. Etienne en ik zochten onze draai op de slaapbank die stiekem keihard was. Mijn moeder had gezegd dat het volgens mijn broer best meeviel, pas gisteravond hoorde ik van Etienne dat mijn broer hem had geappt dat die bank echt #$%^^%$& lag. Bedankt hè brutti! Halverwege de nacht is Etienne naar de bank in de woonkamer verkast en ik nam genoegen met lichte slaapjes.

We begonnen de dag rustig met een ontbijtje en de Formule 1 van China (toch mam?). Laurens had wat moeite om zijn fruit op te eten, dus opa hielp hem een handje. Die moeite is overigens ook vrij te vertalen als: “Ik weet dondersgoed hoe het werkt, maar omdat we bij opa en oma zijn ga ik heel gek doen en mijn grenzen opzoeken want dat is vet cool”

Toen iedereen aangekleed en de auto weer volgeladen was, vertrokken we naar het nieuwe huis van mijn broer. Ze verhuizen binnenkort naar een heel fijn plekje, op fietsafstand van mijn ouders. We kregen een rondleiding en het wordt zeker een prachtig paleisje. Nadat ik mijn kleine dreumesneefje flink had geknuffeld, was het tijd om door te rijden naar Amersfoort: tijd voor de meeting met mijn blogvriendinnetjes!

17 april collage 2Je kon gisteren al lezen wat ik vind van een krijsparadijs. Ik zal daar dan ook maar niet teveel meer over zeggen. Geniet maar gewoon van de blije plaatjes van mijn mannen.

17 april collage 3

Het lukte ons zowaar om een groepsfoto te maken. Elke keer ontbrak er wel één van ons en/of één of meerdere kids. Op deze foto ontbreekt alleen Ivy van Linda, de rest van de kids had afgesproken om allemaal een andere kant op te kijken, voor een mooi effect. Naast Linda waren Nicole, Channa en Charlotte van de partij. Klik vooral even door naar hun blogs als je ze nog niet kent!Het was echt heel leuk om elkaar in het echt te zien. Ik had Charlotte al wel eerder gezien, de rest nog niet. Gelukkig was het meteen gezellig en als we niet achter de kinderen aanrenden konden we zowaar even kletsen…;) We gaan in ieder geval zeker vaker afspreken en de appgroep is niet opgeheven..;)

Laurens en Aukje vonden elkaar erg leuk. Toen ze hand in hand richting de speelhoek liepen was Laurens zo onder de indruk van zijn nieuwe liefde dat hij zo tegen een paal aanliep. Een zachte paal, dat wel hoor. Etienne heeft hem dus even uitgelegd dat hij wel altijd op moet letten waar hij loopt als hij met een meisje aan het flaneren is.

Tegen half zes kwamen we weer aan in Maastricht, waar we besloten om culinair verantwoord te gaan afhalen bij de Gouden Bogen. En ze hebben weer chocolade milkshakes, mijn lievelings!! <3

Na het eten was het nog tijd voor een potje verstoppertje en toen hebben we de kleine blonde charmeur in bed gelegd. Hij had de hele terugweg in de auto druk zitten vertellen over alles wat hij had meegemaakt dit weekend, dus het was tijd om even bij te tanken. Ik dook in een warm bad en nog voor 21.00 lag ik al in bed. Mijn favoriete bezigheid op zondagavond.

Ondanks het afzeggen van de leuke vrijdagactiviteiten hebben we toch een heel erg fijn weekend gehad met fijne mensen. Maandag hebben we nog rustig aan gedaan om een beetje bij te komen en vandaag begint het werkende leven weer. Ik vind het overigens echt knap als je het einde van dit artikel hebt gehaald, want ik zie dat ik er een halve roman van heb gemaakt 😉

Hoe was jouw weekend? Heb je leuke dingen gedaan?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

13 Reacties

 1. Dit is een erg geslaagde plog. Eigenlijk met een hoofdletter, want er zat lekker veel te lezen bij. Jammer dat je lijf je in de steek liet. Dat soort dingen is altijd balen. Bier heeft bij mij sowieso de neiging om de volgende dag door te feesten als ik het heb gedronken terwijl ik moe ben. Is gewoon geen goede combo. 🙁

 2. Die blinddate was natuurlijk wel je hoogtepunt, toch ;)? Wad peuk je te ontmoeten!

 3. demallemolenmoeder Antwoord

  Wat een geslaagd weekend. Heerlijk om te lezen. Jammer dat de vrijdag zo begon maar gelukkig was het daarna genieten. Leuk dat jullie met elkaar hadden afgesproken. En die “liefde” tussen Laurens en Aukje maakt het natuurlijk helemaal compleet.

 4. Jaaaa ik heb ook een leuk weekend gehad want ik heb jullie eindelijk in het echt gezien! Superleuk!

 5. Wat een gezellig weekend zo. Dordt is een prachtige stad vind ik persoonlijk.
  En leuk zo’n meeting!!

  Ik moet zeggen dat op mijn telefoon de foto’s vrij klein zijn trouwens.

  • HEe wat raar, ik zie het nu ook. Ik heb ze in WP wel als volledige grootte gezet. Straks eens een van de techneuten op mijn werk om hulp vragen haha! 😉 Dank je voor het doorgeven 😉

 6. Leuke foto´s, Zo te zien was het een gelaagd weekend! Jammer dat je door de pijn niet naar de opening van de kaasbar kon maar volgens mij heeft de rest van het weekend dat wel weer goed gemaakt!

 7. Hanna @ eenbezigbijtje.nl Antwoord

  Heerlijke blog en het klinkt als een geslaagd weekend! Leuk dat jullie hadden afgesproken met een aantal blogmoeders.
  Mijn weekend was ook erg leuk, met een bokbierentocht kan het nooit fout gaan, of toch wel ;).

 8. Mathiske's mama blog Antwoord

  Het weer viel een beetje tegen het weekend. Jammer dat me vrijdag zo moe was. Wel een lekker weekend gehad ?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.