Goedemorgen lieve mensen, welkom bij jouw wekelijkse dosis muziek op zondagochtend. Vandaag geef ik het woord aan Annick, met wie ik al een tijdje contact heb via onze blogs en op Instagram. Ga er maar eens lekker voor zitten en vergeet niet om je volume open te gooien!

Wie ben je?

Ik ben Annick Verstraete, 33 jaar.  Geboren op 25.05.1983 | mama van Arthur | trotse plusmama van Simon & Yana | lief van haar lief |
gezinswetenschapper in spé | houdt er niet van om een etiket  opgeplakt te krijgen (en doet dat dus ook zo min mogelijk met andere mensjes) | houdt van haar vriendjes | houdt van goeie muziek (Daan, Admiral Freebee, Bob Marley, Sioen, Gabriël Rios, Ozark Henry, Bart Peeters, Coldplay, Norah Jones, Johnny Cash, U2, the Beatles, Queen, Mumford and Sons, Eels, Leonard Cohen, Damien Rice,…) | kan ongelooflijk koppig zijn – en soms een tikje nonchalant | houdt van gezellige cafeetjes en bruine kroegjes | houdt van piano en gitaar spelen | houdt ongelooflijk veel van een bordje (vol) lekker eten | leest heel erg graag, verslindt eigenlijk boeken | leest for fun boeken over filosofie en psychologie en kan zich helemaal laten gaan bij een chicklit | studeert terug sinds september 2013 | gaat graag uit de bol op een feestje, een festivalleke, … | heeft het heel erg hard voor kleurtjes | houdt enorm veel van de Franse taal | houdt van hakjes (in tegenstelling tot vroeger) | doet graag (af en toe) eens gek – part of the charm | omarmt het leven | blogt op www.dewereldvanarthur.be

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?

Blijkbaar was dat Beat It van Michael Jackson.  Niet onmiddellijk één van mijn favorietjes.  Ik heb het eigenlijk tout court niet echt voor Michael Jackson.  ’t Is iets subjectiefs eh, die muzieksmaak.  Terwijl
velen ermee dwepen, zap ik liever weg ik als ik ‘m hoor.  Behalve als het The Jackson Five is, die vind ik dan weer best wel ok.

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

Ooooeh, dat wordt denken.  Volgens mij werd er enkel gezoend, er was geen sprake van een achtergrondmuziekje.  Van mijn eerste liefje weet ik nog dat hij ook piano speelde en dat we regelmatig in muzieknoten met elkaar gepraat hebben. Alleh kom, ’t is ook muziekgerelateerd.

Wie was je tieneridool?

Ik kan niet echt zeggen dat ik één bepaald tieneridool had. Mijn kamer hing niet vol met posters van 5ive of Take That of andere shizzle.  Ik denk dat ik er als tiener een nogal atypische muzieksmaak op nahield.  Johnny Cash, Queen, Dire Straits, The Beatles, Leonard Cohen, CCR,  … Het is me allemaal niet vreemd.  En dat terwijl er bij ons op school vooral over hiphop en van die dingen “geleuterd” werd.
Ik was op dat moment ook vooral bezig met zelf muziek maken.  Vooral op piano en saxofoon, en daarnaast ook wat getokkel op gitaar en drum.

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

Toen ik nog thuiswoonde, samen met mijn zus en mijn broers, kwam Sash regelmatig voorbij op de radio.  Reden genoeg voor mijn broers en ik om de keukentafel aan de kant te schuiven en van vliegtuigje te doen.  Of zoiets.  Wat waren we jong.  En onnozel. 🙂  Heerlijke tijd!  Edit: we zijn nog altijd een beetje onnozel.

https://youtu.be/iwcGSik2RL4

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

‘Ploegsteert’ van Het Zesde Metaal.  Het gaat over wijlen Frank Vandenbroucke, een talentvol wielrenner uit – hoe raad je het – Ploegsteert.  De man kende een leven van ongekende hoogtes en diepe dalen.  Leven, maar vooral geleefd worden…  Zonde dat er aan talent op zo’n manier een einde komt.

Het nummer maakt met niet enkel verdrietig, maar de muziek geeft me ook kiekenvel.  Het is ronduit prachtig gecomponeerd.  Pianoooooo, mijn hart!  Dat, samen met wat gitaarakkoorden en een
subtiel lintje gedrum, heerlijk! Het Zesde Metaal brengt muziek in hun eigen dialect – het West-Vlaams – en doet dit steeds op een voor hen authentieke manier.

https://youtu.be/BUArxVOgJuc%20

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

Eerlijk?  Die heb ik niet?  Dit jaar hoorde ik tijdens de kerstperiode op Nostalgie wel regelmatig “Nikita” van Elton John voorbijkomen.  Dan mag het dat nummer zijn.  Alweer omwille van de muziek en ook wel omdat ik het zelf op piano speel, hah.

En nog eerlijk?  Ik vind kerstplaten meestal heel erg melig en bah en aaaarghh en van die dingen.  Mag wel, eh?

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

Dat van Daan.  In het Openluchttheater Rivierenhof in Deurne (nabij Antwerpen).  Je moet weten dat Daan bij mij niet veel verkeerd kan doen.  Zwaar fan is nog een understatement. 🙂  Op dat moment maakten ze een tour waarin ze hun laatste nieuwe CD aan het publiek voorstelden.  “Simple” spreekt voor zich.  Muziek in zijn blootje.  Enkel met piano, cello, trompet en vibrafoon – en één enkele keer een occasionele gitaar – en de stem van mijn held.  En die van Isolde.

Ik denk dat het optreden van The Foo Fighters ook wel dicht in de buurt gekomen zou zijn, vorig jaar op Werchter, mjah, toen besliste Dave Grohl om zijn voet te breken…  Florence + The Machine is ook
een goede tweede.  Op een gedeelde plek met Elbow dan.  En met Editors, die ik in 2014 op Pukkelpop zag.

https://youtu.be/iZ6brlP6wDM%20

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

‘Penguin Café Orchestra’.  Misschien ook omdat het helemaal niet van onzen tijd is.  Maar toch.  Heerlijk om te zien hoe een paar mensen in een kringetje gaan zitten om gezellig muziek te spelen. ‘Music for a found harmonium’ blijft voor mij één van de topnummers die op “Preludes, Airs & Yodels” staan.  Vooral het feit dat PCO in veel nummers van een loop gebruik maakt, maakt de deuntjes zo herkenbaar.  Oorwurmkes, dat ook. 🙂

http://https://youtu.be/yJg1NNyke2E

In de categorie “onbekende plaat/artiest die wel van onzen tijd is” staat met stip op 1:  “Sur la route” van Zaz.  Echte naam?  Isabelle Geffroy.  Wie is het?  Een Franse zangeres die sinds 2010 plaatjes maakt.  Haar stijl?  Een mengeling van jazz met soul, Frans variété en akoestisch getinte klanken.  Als ik dan toch moet kiezen, maak je mij heel gelukkig met “Si jamais j’oublie”.  Wat niet wegneemt dat haar andere nummers ook pareltjes zijn.

https://youtu.be/5ZDsCJ4rGD4%20

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

Oooeww, alweer zo’n moeilijke vraag.  Momenteel is mijn leventje Heel! Erg! Druk!  Een gezinnetje managen, stage lopen, studeren, een thesis schrijven, wat sociale contacten onderhouden…  Ik zoek dus even een – voor mij – druk nummer op.  Deze is het geworden.

Waarom?  Desondanks de drukte in het nummer valt alles mooi in de plooi.  Het plaatje klopt.  En zo is het in mijn leventje momenteel ook.  *kust haar pollekes*

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Op deze vraag kan ik je geen antwoord geven, want als de muziek mij niet aanstaat, dan zap ik gewoon even weg.  Natuurlijk hoor ik niet alle genres even graag, maar dat belet niet niet om er nog maar eventjes naar te luisteren.  Een voorbeeldje?  Techno.  Niet mijn dada, maar toch wel ok voor één plaatje.  Eéntje, niet meer. 🙂

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

O! Mijn! God!, Bregje!  Wat een vraag is dat?  Eén nummer kiezen?  Da’s voor mij echt wel een onmogelijke opdracht.  Ik heb al heel wat moeite moeten doen om er 100 te selecteren.  Je vindt ze hier terug.

Als ik er dan toch ééntje moet kiezen?  ‘Brenner’.  Alweer van Daan. Alhoewel “Je pense à toi” van Axelle Red ook heel dicht in de buurt komt.  Dit nummer werd gespeeld op de doopviering van onze kleine uk en telkens ik het hoor, worden mijn wangen warm en vochtig.  Emokip, definitely.

https://vimeo.com/32219450%20

Ooh, mag ik er nog een uitsmijter aan toevoegen?  Filmmuziek.  Nog veel meer dan de films zelf, kan ik genieten van de muziek die er speciaal voor gecomponeerd wordt.  Men name John Williams is een echte topper in wat hij doet.  Daarom geef ik jullie graag nog deze link van het main theme van Jurassic Park.  Live uitvoering, om het kiekenvelgehalte naar een nog hoger level te brengen.

Dankjewel lieve Annick, wat een heerlijk en uitgebreid lijstje! Jullie kunnen Annick volgen op Facebook en Instagram!

Fijne zondag!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. demallemolenmoeder Antwoord

    Heel veel nummers ken ik niet. Maar wat een leuke en uitgebreide antwoorden. Liefde voor muziek en volgens mij een gezellig mens.

    • Dat gezellig mens kan ook af en toe wel eens kregelig doen hoor. 🙂 En ik verband met dat eerste deel van je tweede zin: iets met nagel en kop. Hoop dat er toch wel wat nummertjes zijn die jij ook het beluisteren waard vindt?

  2. I admit: zo fijn om mijn lijstje hier te zien verschijnen. 🙂 Dankjewel, lieve Bregje!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.