Hoi! De muziekrubriek lag even in een lenteslaapje, maar vandaag is hij weer terug! Lees mee wat de favoriete muziek van Lilian is!

DSC_0280

Hee,, Mijn naam is Lilian, 21 jaar jong. Mama van Jay (1,5) en vriendin van Kevin.  In huis hebben we  een heel lief katje rondlopen, wat Jay zijn beste maatje is. Op het moment ga ik naar school en doe de opleiding helpende zorg & welzijn. Wat ik het liefst doe in de uurtjes dat ik niet met school bezig ben zijn: bakken, tijd door brengen met mijn gezin, vrienden en familie, bloggen en nagels lakken. Misschien dat jullie mij kennen van www.Lilandmommy.nl. Hier houd ik mijn persoonlijke mommyblog bij. Ook ben ik te vinden op Facebook waar je elke dag kan zien wat voor artikel er online is gekomen. . Een tijdje geleden kwam ik deze leuke muziekrubriek tegen bij Bregje en ik vroeg haar of ik deze in mocht vullen. Dus ben je benieuwd naar de antwoorden, kijk dan mee.

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?

‘I Will Survive’ – Hermes House Band: Haha super leuk dat hier een site voor bestaat. Dat wist ik niet eens. Ook wist ik niet welk nummer op nummer 1 stond op de dag dat ik geboren werd. Ik ken het nummer wel en zou hem ook wel mee kunnen zingen, maar verder betekend het niet echt iets voor mij!

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

Mijn eerste zoen heb ik niet op een nummer gekregen. Haha zo spannend was het niet maar meer wat ongemakkelijk.

Wie was je tieneridool?

Rihanna! Mijn hele kamer hing met posters van haar. Letterlijk helemaal vol. Bestaat dat nog zoals wij vroeger dat deden? Ik vond het toen ook zo erg, kon wel huilen, dat ze haar haar had korter geknipt, daarom vond ik haar helemaal niet leuk meer.

 Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

https://www.youtube.com/watch?v=jCLObtnZJKA

Dit hangt een beetje af van welke nummers er op dat moment veel gedraaid worden. De  vind ik meestal al genoeg. Ik vind het ook heerlijk om een mix van verschillende nummers op te zetten. Deze duren vaak meer dan een uur en zo hoef ik niet steeds een goed nummer uit te zoeken.

 

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

Het melodietje daar krijg ik al kippenvel van en dan de tekst ook nog. Het klopt allemaal, het gaat allemaal zo verschrikkelijk snel als je een kindje hebt. Soms kan ik er wel om huilen. Als je net gewend bent aan al dat lekkere geknuffel, dan willen ze dat opeens niet meer en rennen ze de kamer helemaal rond. Waar blijft de tijd?

 

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

Mariah Carey. Als je eens zou denken aan een kerst zonder het nummer van Mariah Carey, dat kun je je echt niet voorstellen. Ik vind dit echt een geweldig nummer en draai hem tijdens de kerst ook helemaal grijs. Het is echt een heel vrolijk en lekker nummer.

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

Ik ben nog nooit echt naar een concert geweest. Lijkt mij wel heel erg gaaf! Ik wil altijd al graag naar een concert van Marco Borsato of De vrienden van Amstel live. Lijkt mij echt geweldig.

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

Pff.. Dit zou ik eigenlijk niet weten. Vroeger nam ik de tijd om muziek uit te kiezen en Youtube uren af te zoeken naar goeie nummers, om ze vervolgens op mijn telefoon te zetten. Tegenwoordig heb ik daar niet echt te tijd voor en mag ik blij zijn met een top 40 op mijn telefoon. Ook prima!

 

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

Britney Spears – ‘I’m Not A Girl, Not Yet A Woman’. Iedereen heeft zo zijn eigen betekenis voor een liedje en geeft ieder zijn eigen draai eraan. Dit liedje vind ik heel erg bij mijn leven passen. In het verleden heb ik een hoop meegemaakt en daardoor heel snel groot moeten worden. Alles zelf moeten doen en leren. Al heel vroeg een vrouw moeten worden terwijl ik eigenlijk nog kind had moeten zijn. Daardoor ben ik nu een stuk sterker geworden. Iedereen om mij heen geniet nog van lang leven de lol, iets wat ik nooit gekend heb. Natuurlijk ben ik heel blij met hoe mijn leven er nu uitziet en wat ik allemaal heb bereikt. Allemaal zelf gedaan en daar ben ik trots op! Soms had ik alleen meer het kind willen zijn en nog niet die jonge vrouw die ik nu ben.

Dit nummer is trouwens van de film Croasroad.

 

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Begin de dag met een dansje – Karin de Jongh Als ik het hoor gaat de rilling al over mijn rug. Alleen al het melodietje hoe het begint. Vreselijk! Toen hij een tijdje geleden weer heel veel te horen was werd er op een radio zender elke ochtend gedraaid. Toevallig stond dat op stage dan aan. Misschien iets te vaak gehoord. Nee ik vind het maar niks!

 

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

Ik heb niet echt een favoriet. Scorpions – ‘Wind Of Change’. Hij is totaal voor mijn tijd gemaakt, maar vind hem wel te gek. De band zelf ken ik verder niet maar het nummer is wel mooi! Zeker eentje die tussen mijn favoriet staat.

Over een aantal van deze vragen moest ik toch wel even goed nadenken en kon ik niet zo 1,2,3 invullen. Zo zie je eigenlijk wel dat ik van bijna alle soort muziek hou. Muziek betekend best wel veel voor mij. Zelf heb ik ook muziek gemaakt. Ik heb Hobo en Sopraansax gespeeld. Wat muziek soms voor mij iets minder leuk maakt is dat ik heel erg slecht engels kan en daardoor heel vaak niet weet wat de tekst betekend, maar ik het ondanks dat heel mooi vind.

Bregje bedankt dat ik deze tag mocht invullen. Heel erg leuk!

Liefs, Lilian

Dankjewel Lilian, het is een mooi lijstje geworden. Ik moest even slikken bij het feit dat jouw geboorteplaat voor mij symbool stond voor uitgaan in mijn puberteit haha!

Wil jij ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me dan een mailtje!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

  1. demallemolenmoeder Antwoord

    Mooie, bijzondere en betekenisvolle nummers. En die van Ali B kan ik niet luisteren zonder een traantje weg te pinken..

  2. Leuk dat het lenteslaapje uit is 😉

    Met plezier gelezen alhoewel ik mij nu wel een beetje oud voel hoor want ‘I will survive’ stond op nummer 1 toen in groep 8 zat 😉

  3. Pingback: Music of me #3 - Lilandmommy.nl

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.