La, la, la, lente! Fijn dat je er bent! Nou ja, met een beetje fantasie dan, want tot nu toe hebben we het pas met een enkele zonnige terrasdag moeten doen. Maar toch, de vrieskou is het land uit, het zonnetje wordt steeds warmer en je ziet de natuur keihard werken om weer groen te kleuren! Vandaag deel ik 15 dingen die geweldig zijn aan de lente!

 1. Buiten ontbijten! Heerlijk in het zonnetje, uit de wind, een tafel vol lekkers en fijne mensen om dit mee te delen.
 2. Blote benen! Oké, dit duurt bij mij altijd even, want ze zijn zo wit als sneeuw, waardoor een skibril geen overbodige luxe is als je ze wil bewonderen. Ik zag gister op tv een item over het “opmaken” van je benen, misschien moet ik me daar maar eens aan wagen… 😉
 3. De tuin wordt weer mooi! Planten lopen uit, bloem(boll)en beginnen te bloeien en de wereld krijgt meteen meer kleur.
 4. Terrasweer! Oh dat vind ik zó geweldig: neerstrijken in een fijne stoel, met een heerlijk drankje, een schaaltje tapas of bitterballen en dan de ‘mooiste’ lente-outfits mensen kijken.
 5. Zomerkleren! De maxirok kan weer uit de kast, net als dat kekke zomerjasje. Of je kunt je jasje zelfs thuislaten en met zonder jas naar buiten!
 6. Fluitende vogels! ‘s Ochtends wakker worden met een prachtig concert van Meneer Merel, waar de lage roekoe van Dennis de Duif soepel doorheen gemixt wordt. Overigens wel graag pas na 8.00 ‘s ochtends.
 7. Langere dagen! De zomertijd is ingegaan en ineens is het om 20.00 nog licht. Ik word hierdoor ‘s avonds ook nog actiever in en om het huis. Ik krijg zelfs bijna zin om te gaan hardlopen. Bijna.
 8. De ijscoman! Bij ons in het “dorp” rijdt de ijscoman weer rond. Dat roept echt fijne jeugdherinneringen op: met een gulden in je hand door de straten rennen op zoek naar het busje om een heerlijk ijsje te scoren.lammetje
 9. Lammetjes! Lekker naar de kinderboerderij om de kleine, wollige beestjes te bewonderen, knuffelen en een flesje te geven.
 10. Asperges! Ik eet ze niet vaak, meestal maar 1 of twee keer in het seizoen. Het liefst met truffelolie en oude brokkelkaas. Of met zalm en een gepocheerd eitje. Ik moet elke keer weer lachen om mezelf als ik de volgende dag denk dat ik dood ga omdat mijn plasje zo vreemd ruikt. Tot ik me herinner wat ik de vorige avond at….;) (Ik moet hier zelf heel hard om lachen)
 11. Fietsen! Dat doe ik het hele jaar door wel, maar in de lente is het zo fijn: de zachte wind langs mijn armen, het zonnetje op mijn gezicht: ik hou d’r van!
 12. BuitenspelenHet geluid van stuiterende ballen en giechelende kinderen: het is weer tijd om buiten te spelen! Onze dreumes vindt het geweldig, hij staat elke dag te popelen bij de deur: “Buite pele mama?”
 13. Geen sokken! Mijn vriendin Yolande is een echte die hard, die draagt nooit sokken in haar schoenen, ook niet in de winter! Ik ben een koukleum, dus zo ver ga ik niet. Wel gooi ik de sokken meteen in een hoek zodra de temperaturen het toelaten. Geeft echt het lente-gevoel! Ik ben ook dol op teenslippers, maar dan graag wel alleen met een verzorgd voetje erin.
 14. Je krijgt weer kleur! Ik pas altijd heel goed op bij de eerste lentezonnestralen (mooi Scrabblewoord!), want die zorgen vaak snel voor een rood huidje bij deze bleekscheet. Ik heb een keer de halve zomer met 3 witte vingers op mijn bovenarm rondgelopen, omdat ik op de eerste terrasdag niet voorzichtig genoeg was met insmeren en ik met mijn armen over elkaar had gezeten… heel charmant!
 15. Vrolijkheid! Zodra de zon gaat schijnen lijkt iedereen vrolijker te worden. En vrolijkheid is gewoon geweldig!

 

Wat vind jij het fijnste aan de lente?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

8 Reacties

 1. demallemolenmoeder Antwoord

  Wat een heerlijk lijstje! Nu heb ik echt zin in het voorjaar. Mijn top drie (anders houd ik niet meer op ?) 1.Terrasweer, heerlijk na een wandeling, fietstocht of een shopsessie. 2.Zonder jas naar buiten. 3.Ik vind de wereld mooier en vrolijker.

 2. Yaaaay lente! Ik vind het altijd zo fijn om te weten dat na de winter alles gewoon weer opnieuw begint en er nieuw leven gecreëerd wordt.

 3. Hanna @ eenbezigbijtje.nl Antwoord

  Buiten ontbijten is zo fijn, vanmorgen nog even gedaan. De lente is heerlijk!

 4. Ik verlang weer naar de avonden die je buiten kunt zitten, vuurkorfje aan, hapje, drankje, heerlijk!

 5. Mathiske's mama blog Antwoord

  Oh heerlijk! Wat een leuk lijstje! Terras weer, de tuin, fietsen, ASPERGES!!! buiten zitten en blote voeten, ik kan niet wachten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.