Met het lichte schaamrood op mijn kaken moet ik jullie iets bekennen. Ik heb mezelf nogal verwaarloosd de afgelopen maanden! Ik douche wel (bijna) elke dag hoor. En ook mijn tanden poets ik braaf. Schone kleren trek ik ook aan. Er is één ding dat ik nogal heb laten verslonzen: mijn kapsel. Ik ben in november voor het laatst naar de kapper geweest! Vorige week kwamen denken aan het bellen van en het daadwerkelijk bellen van de kapper eindelijk samen. Gistermiddag was het zo ver: ik mocht weer plaatsnemen in de stoel.

Misschien ken je het wel: je kijkt in de spiegel en denkt: “Ik moet de kapper bellen, want het is nu weer zolang geleden.” Vervolgens gaan er nog weken overheen, omdat je coupe zichzelf op wonderbaarlijke wijze weer nieuw leven in blaast en de sterren van de hemel straalt. Dát is het moment dat je eigenlijk de kapper moet bellen, maar de belletjes rinkelen niet. Op een dag is het te laat: je treft een bos stro aan waar je werkelijk waar niks mee kunt beginnen. De laatste weken bevond zich op mijn hoofd regelmatig iets dat moest lijken op een hippe knot. Het had echter meer weg van een vogelnestje.

Ik had mijn haar enigszins wat aandacht gegeven op de ochtend van mijn kappersbezoek. Ook al zo’n achterlijke tic: ik was en föhn mijn haren ‘s ochtends, als ik ‘s middags naar de kapper ga. Geen idee waarom, het is een gewoonte. Aan het einde van de middag haastte me naar de kapsalon. Alwaar mijn grote knipvriend al op me zat te wachten. Al 12 jaar is hij mijn knippende en föhnende steun en toeverlaat. Het is overigens wel een grappig verhaal hoe ik bij hem ben beland…

Op mijn 23e verjaardag, op Oudjaarsdag 2004, ging ik naar de Chinese kapper. Je kent ze wel, van die kniptenten vol stagiaires, waar je voor een tientje een mislukt kapsel kunt scoren. Ik was destijds net student-af en vond €10,- meer dan  genoeg voor een knipbeurt. Toen ik na mijn kappersbezoek even wat ging drinken in mijn stamkroeg keek ik nog eens goed in de spiegel. ER WAS EEN HAP UIT MIJN PONY! Mijn oudste (letterlijk) vriendin trapte niet in de hand die ik angstvallig voor mijn pony hield. Ze belde haar kapper en zei: “Ik heb hier echt een noodgeval, kun je het alsjeblieft goed maken?” Ik werd meegenomen naar de salon en bloosde bij de blik die de kapper op mijn pony wierp. “Ga maar zitten kind, ik regel het wel voor je!” En zo geschiedde. Hij maakte van mijn scheve pony een prachtig recht afgeknipt exemplaar en ik voelde me weer een beetje mens. Sindsdien wilde ik nooit meer een andere kapper…

Goed, terug naar 2016. Ik nam plaats in de stoel en we waren het er al gauw over eens: het lange haar staat me goed, er moet alleen weer wat leven in. Knipperdeknip, föhnerdeföhn: klaarrrrr! Voor de gein zette mijn kapper nog even de krultang in mijn haar, zodat ik van die toffe glamoureuze pijpekrullen had. Helaas heb ik daar geen foto van, want nog voor ik mezelf in een gunstige selfie-positie had geplaatst waren ze al uitgezakt. De drama’s van de steilharigen…

Nu zit je natuurlijk te popelen om mijn nieuwe coupe te zien, dus ik hou je niet langer in spanning. Ik heb Etienne gisteren even mee de tuin ingesleept en de camera in zijn handen geduwd en hij schoot braaf wat kiekjes.

kapperLekker weer in laagjes, mijn volume is weer terug en ook is mijn kleur weer lichter: u leest hier het relaas van een blij meisje!

Ga jij graag naar de kapper?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

21 Reacties

 1. Ziet er weer super netjes uit! Topen ik nog lang haar had ging ik bijna nooit naar de kapper. Maar sinds ik een boblijn heb ga ik wel elke 5/6 weken omdat anders het model er helemaal uit is.

 2. Staat je goed, lekker fris voor de lente en het mooie weer! Ik ga wel graag naar de kapper maar komt ook altijd in de vergetensbak. Haha

 3. Staat je goed!! Ik moet eigenlijk ook weer maar vind er gewoon niks aan, haha.

 4. Mathiske's mama blog Antwoord

  Ja heel graag, lekker met losse handen. Even een mama momentje, ik maak iedere afspraak gelijk een nieuwe afspraak, zo om de 8 weken. Ik heb dat denken aan bellen en echt bellen altijd met de huisarts ?? je haar is erg mooi geworden!

 5. Dit kapsel staat je prachtig! Ik moet ook nodig weer naar de kapper..maar er tijd voor maken HO maar..

 6. Oh een hap uit je pony! Lijkt me verschrikkelijk!
  Je kapsel nu ziet er erg leuk en vlot uit!

 7. Ziet er goed uit! (Wat ben je een leuke blogger trouwens!)
  Ik heb ook al meer dan 10 jaar een vaste kapster, zo fijn. Weten precies wat goed staat. Wel eens gesteggeld en naar een kapster gegaan tussen de boodschappen door (tja, moeders…) maar altijd spijt van.

 8. Je ziet er top en vlot uit met je nieuwe kapsel!
  Helaas ga ik ook niet zo vaak naar de kapper. Mijn moeder is kapster en dat is lekker makkelijk en goedkoop! 😉

 9. Hanna @ eenbezigbijtje.nl Antwoord

  Ik vind het heerlijk om bij de kapper te zitten, echt een verwenmomentje, maar aangezien ik nog in de student-bijna-klaar fase zit ga ik niet enorm vaak. Ik ga nu ongeveer drie keer per jaar en dat is prima. Al merk ik wel verschil, een tijdje lang ging ik om de maand naar een vriend waar zijn nicht thuis kwam knippen en dan kostte het me tien euro en m’n haar bleef toen wel stukke mooier.

  Maar het staat je leuk je kapsel, mooie tint blond.

 10. Leuke coupe hoor en ik bedenk mij nu dat ik in december voor het laatst bij de kapper ben geweest en mijn haar ook al enige tijd in een dood vogelnestjes- model draag…

 11. Ah heel mooi! En je ziet er ook super blij uit op de foto’s 🙂 Ik ben ook vandaag weer eens naar de kapper geweest, toch heel fijn indd 🙂

 12. I feel you, sister, dedie heeft ook een vogelnestje op haar hoofd. Ik ging laatst in september naar de kapper (say whuuuuutt??) maar ondertussen gaf ik het wel zelf eens een ander kleurtje. Vanavond ging dat heerlijke lief van mij naar de kapper en ik moet zeggen dat ik er ook zin in gekregen heb. Het is namelijk zo dat onze kapper-aan-huis wat sukkelt met haar gezondheid en daardoor momenteel niet in staat is om haar job uit te oefenen. Dus gaan wij op zoek naar een alternatief. En aangezien ik wel content ben van wat de kapster met (het weinige) haar van mijn lief gedaan heeft, overweeg ik ook om eens langs te gaan. Maar eerst nog even Arthur als proefkonijn laten gelden: hij heeft een afspraak voor komende dinsdag. 🙂
  In verband met jouw kapsel? Vlot hoor!

   • Hoppakkee, naar de kapper jij!! Yes, puur natuur! Ik word wel langzaamaan steeds donkerder, maar ben nog steeds zo blij met deze kleur!

 13. Pingback: Review: Carmen Volume Multi Styler föhnborstel - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.