Half maart ontmoette ik de vrolijke Suus van justmeiself.com op het Feel Good & Shop Event in Veghel. We hebben een hele tijd gekletst over haar website, blog, shop en het moederschap. Ik was meteen verkocht door de toffe notitieblokjes die Suus in haar assortiment heeft en was dus ook heel erg blij toen ze me een pakketje meegaf om weg te geven onder mijn lezers! Lees gauw verder om te ontdekken waar ik het over heb en hoe je kans maakt!

De notitieblokjes waar ik het over heb, zijn ervoor gemaakt om kinderen te helpen bij het uiten van gevoelens. Er zijn 6 verschillende blokjes:

 • Geloof-in-jezelf-blok
  Bovenaan dit blokje staat de opdracht: “Schrijf hier iets positiefs en persoonlijks over jezelf” en onderaan staat: “Plak dit briefje een week lang op een plek waar je het heel goed kunt zien! Maak elke week een nieuw briefje! Dit lijkt me perfect voor kinderen die onzeker zijn over zichzelf of die misschien een laag zelfbeeld hebben. Door ze te laten focussen op de positieve punten kunnen ze meer zelfvertrouwen krijgen.
 • “Leuk-voor-later”praatjes-blok
  Op dit blokje kun je leuke uitspraken van je kind(eren) noteren, met de naam en datum eronder. Ik heb dit blokje zelf ook gekocht, om grappige uitspraken van Laurens op te verzamelen.

IMG_20160312_175509

 • Troostbriefjesblok
  Dit vind ik zo’n lief blokje! Er staat op: “Schrijf hier troostende woordjes” en onderaan: “Scheur dit briefje eraf en geef het aan iemand die je wil troosten!” Ik denk dat dit een hele goede manier is om kinderen te leren hoe ze moeten troosten. Hoe vaak hoor je niet dat we als volwassenen niet weten wat we moeten zeggen in een verdrietige situatie? En hoeveel mensen dan maar niks zeggen? Met dit blokje leer je jouw kind(eren) hoe je kunt troosten en ik denk dat de ontvanger er altijd blij mee zal zijn.
 • Complimentenblok
  Deze spreekt wel voor zich denk ik! Schrijf een complimentje op en maak er iemand blij mee. Ook iets dat we vaker zouden moeten doen. Niet alleen op Nationale Complimentendag, maar gewoon als je er zin in hebt. Zeg eens wat vaker tegen je vrienden dat ze er goed uit zien, lief zijn, goed kunnen koken en weet ik veel wat nog meer. Een compliment doet mensen altijd goed!
 • Whatsapp-memory-blok
  Deze is misschien minder geslaagd voor kinderen en meer voor de papa’s en de mama’s. 😉 Je hebt weleens van die WhatsAppjes die je niet wist, omdat ze zo leuk, lief, grappig of ontroerend zijn. Dankzij dit blokje kun je ze opschrijven en bewaren. Een origineel idee!
 • Gelukswensjesblok
  Een papieren versie van het gelukskoekje! Je schrijft je gelukswensje op en geeft het door aan iemand die je het geluk gunt. Een klein gebaar met een groots effect.

Zoals je ziet zijn het allemaal positieve blokjes. Een instelling waar ik me goed in kan vinden. Ik denk dat je veel bereikt met een positieve instelling en een positieve benadering van je kind. Hoe moeilijk dat soms ook is. Deze blokjes zijn handige, kleine hulpjes bij opvoeden! Overigens zijn ze ook prima te gebruiken voor volwassenen! 🙂

Winactie!

Zoals gezegd ga ik alle zes de blokjes (t.w.v. €3,95 per stuk) weggeven aan jullie! Hoe maak je kans?

 • Laat onder dit blogbericht een reactie achter, waarin je aangeeft dat je meedoet en wat jouw drie favoriete blokjes uit het lijstje zijn!

Nou, dat is een makkie hè? Uit alle reacties loot ik dan 6 winnaars, die een blokje thuisgestuurd krijgen! Of als je in de buurt woont zal ik het persoonlijk overhandigen 😉

Ik zou het ook heel leuk vinden als je Breg Blogt en Justmeiself op Facebook voorziet van een like en als je dit linkje deelt met andere mama’s en juffen, maar dit heeft geen invloed op je winkansen. 🙂

Meedoen kan t/m 12 april, 23.59 uur en op woensdag 13 april maak ik de winnaars bekend! Succes!!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

23 Reacties

 1. Lieve Breg,
  Wat een leuke winactie! Ik zou het complimenten blokje willen winnen voor Daan, die is altijd zo complimenteus! Not!!! Het zijn meestal van die rot opmerkingen, dus hem leren om complimenten te maken zou echt een uitkomst zijn!
  Liefs Deboor

 2. Hey Berg,
  Wat een leuke boekjes heb je gevonden! Ik ga voor het complimentenboekje, omdat ik van mening ben dat je heel veel ‘mindere eigenschappen’ kunt wegvagen bij kinderen, door alle goede eigenschappen en goede dingen die ze doen te benoemen en te complimenteren. Mijn ervaring als juf!

 3. Hey Breg natuurlijk! Fijn die autocorrectie ?
  Nog niet wakker genoeg om die fout eruit te filteren haha

 4. Wat een leuke boekjes! Aukje is er nog een beetje te klein voor, maar voor wat grotere kinderen lijkt het me echt heel leuk!

 5. demallemolenmoeder Antwoord

  Ik kende dit nog helemaal niet. Erg leuk. Vooral als Julia iets ouder is.

 6. Een makkie? Breg hoe kun je ons nou laten kiezen haha. Ze zijn allemaal heel tof. Na lang nadenken is dit mijn top 3:
  Geloof-in-jezelf-blok
  “Leuk-voor-later”praatjes-blok
  Gelukswensjesblok

  Ik ga dit zeker onthouden als cadeautjes! Echt onwijs leuk. Leuk dat je de boekjes persoonlijk gaat overhandigen als iemand in de buurt woont, helaas geldt dat niet voor mij mocht ik winnen 😉

 7. Wat leuk! Het geloof in jezelf blokje is voor maud en mij echt een mooi hulpmiddel.

 8. Oh wat leuk en mooi allemaal! Ik gun het een ander van harte. Wel ga ik een kijkje nemen in de webshop.

 9. Leuk zeg! Ze maken het allemaal steeds makkelijker voor kinderen om zichzelf te zijn! Jay is hier nog te klein voor. Ik hoop dat je er iemand heel blij mee kan maken.

 10. Ik ben eeg benieuwd naar het leuk-voor-later- praatjesboek, dus ik doe mee met deze leuke winactie 🙂
  Groetjes!

 11. Wat leuk! Ik doe mee.
  Complimentjes geven vond ik erg leuk en doe ik vaak op mijn werk naar clienten dus die zou ik daarvoor heel graag willen gebruiken.
  Gelukswensen sluit daat maar op aan. En geloof in jezelf ?

 12. Sweet! Complimenten, gelukwensen en vooral het geloof in jezelf blok. Die laatste misschien wel gewoon voor mezelf!

 13. Ik ding graag mee voor iemand die het verdiend!!! Mooie herinneringen bewaren is zo belangrijk!!!

 14. Hoi hoi,

  De whatsapp memory blokjes lijken mij juist wel leuk, ik als groep8 leerkracht kan daar wel wat mee;).
  Gr christel

  • Hoi Christel! Je hebt gewonnen,wil je me even een mailtje sturen met jouw adresgegevens?
   Groetjes Bregje

 15. Wat een super leuke boekjes!

  Mijn top 3:
  * leuk voor later-blok
  * complimentenblok
  * troost-briefjes-blok

  echt een hele leuke liken win aktie

 16. Wat een toffe winactie Bregje! Ze heeft inderdaad een hele leuke shop en blog.
  Ik doe heel graag mee 🙂

  De drie blokjes die ik leuk vind zijn:
  – ‘Leuk-voor-later’ praatjes-blok
  – Complimenten-blok
  – Gelukswensjes-blok

  Ik ben benieuwd!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.