De comfortzone: een veilige, warme plaats, waar maar weinig mis kan geen. Ik ben er graag en vaak te vinden. Soms kriebelt het en durf ik eruit te springen. Afgelopen zondag was het weer eens zover. Ik ging naar een yoga-event met een hele groep dames die ik niet kende: uit mijn comfortzone en in de lotushouding!

Spring is in the air!

In februari werd mijn aandacht op Facebook getrokken door een evenement dat half maart zou plaatsvinden: “Spring is in the air!” Een hele dag vol yoga én een voedzame lunch: de perfecte combinatie toch? Ik twijfelde nog even of ik het wel moest doen. Ik had weinig ervaring met yoga, zou er niemand kennen en zo nog honderd excuses.  Deze twijfels werden al gauw weggenomen door Yvette, die het samen met yogadocente Ilona organiseerde. Ik schreef me in en keek reikhalzend uit naar 19 maart. En toen werd mijn operatie gepland op de 15e, dus moest ik helaas verstek laten gaan voor dit evenement. gelukkig was er inmiddels een tweede versie gepland, op zondag 3 april. Een ochtendeditie, met wederom veel yoga en een lekkere lunch.

Even onwennig

Zondagochtend was het zo ver! Ik had wel nog een beetje pijn, maar wilde deze kans op een fijne ochtend niet laten schieten. Dus na een warm badje hees ik me een in een makkelijke broek en shirt en vertrok ik naar Valkenburg. De yogastudio ligt aan de voet van een oude kasteelruïne en heeft een prachtig uitzicht over het stadje en de Limburgse heuvels. Alleen daar wordt een mens al zen van!

img_20160403_122817.jpg

Sommige mensen zouden het misschien niet van me zeggen, maar als ik een ruimte binnenkom waar ik niemand ken, ben ik altijd even uit mijn doen. In dit geval stapte ik de ruimte binnen en ik had al gauw door dat alle andere dames in tweetallen waren gekomen. Gelukkig doe je yoga sowieso in je eentje, dus dat was niet zo’n probleem.  Ik werd hartelijk ontvangen door Yvette en Ilona, wat heel fijn was. De sfeer was ontspannen en opgewekt: alle dames hadden zin in een paar uurtjes aandacht voor zichzelf!

Een gezonde start

We hadden een gezonde start met een heerlijke groene smoothie, waarin onder andere munt, limoen, spinazie en sinaasappel zaten. Lekkah! Ik had niet ontbeten, zodat ik eens lekker een potje kon gaan ontgiften. Leek me geen slecht idee na 3 weken bijna dagelijks pijnstillers slikken..;) Na de smoothie was het tijd voor een half uur yoga meditatie. Even pas op de plaats en alles om me heen vergeten…

Als een ongeleid projectiel

Op een gemiddelde dag is mijn hoofd is nogal een wirwar van gedachten. Soms spreek ik die gedachten hardop uit tegen Etienne en dan vraagt hij zich echt af hoe ik in hemelsnaam ineens op een bepaald onderwerp kom. Nou, heel simpel, daar denk ik dan al even over na. Alleen vergeet ik hem de weg naar de opmerking te vertellen, waardoor deze meestal uit de lucht lijkt te vallen. 😉

Goed, tijd voor meditatie. Tijd om even goed te focussen op mijn ademhaling en nergens aan te denken. Ik voelde mijn hoofd met elke ademhaling rustiger worden. Af en toe schoot er weer een gedachte voorbij en floot ik mezelf weer even terug. Na een half uur merkte ik dat ik al heerlijk zen was.

Zennnnnnn
Zennnnnnn

Rekken en strekken

De afgelopen 3 weken heb ik weinig tot geen fysieke inspanningen verricht. Nu ben ik toch al 35, dus langzaamaan begint mijn lijf ook te protesteren als het te weinig in beweging komt. Zeker als het dan ineens weer hard moet gaan werken. We vervolgden de ochtend met een sessie Ayuryoga. Hierbij was het doel vooral om te zuiveren en om afvalstoffen de kans te geven om op een enkele reis het lijf uit te gaan. Ik heb werkelijk waar geen idee hoe dat allemaal in zijn werk gaat. En ik ben er misschien soms ook te nuchter voor, maar toch voelde ik me na deze sessie ook weer beter. Ik rekte, strekte en rolde dat het een lieve lust was en voelde mijn spieren steeds meer ontspannen.

De derde ronde

Afsluitend was het tijd voor Yin yoga, waarbij we langere tijd in eenzelfde houding bleven. Met behulp van je ademhaling kun je dan steeds een stukje verder rekken. Overigens was voorheen ‘yoga’ gewoon ‘yoga’ voor mij, wist ik veel dat je er ook nog tig verschillende soorten en vormen in hebt. Ik heb dus niet alleen mijn lijf even wat welverdiende aandacht gegeven, ook stak ik er nog wat van op: win-win dus!

Als je nou denkt, “Hee Breg, waar is je been gebleven op de foto?” Nou, ik doe hier een liggende zwaan na. Heerlijk om even je bovenbenen mee te stretchen… 😉

yoga 2Aan het einde van de yin yoga was het even tijd voor volledige ontspanning. Lekker onder een dekentje, ik viel bijna in slaap, zo ontspannen was ik!

Lekker eten!

Afsluitend was het tijd voor de lunch! Yeah, mijn favoriete onderdeel van ongeveer alles: eten! Yvette had een heerlijke salade gemaakt van spinazie met aardbeien, feta en noten. Ik heb twee bordjes op, dus dat beantwoordt wel de vraag hóe heerlijk die salade dan was. Kijk dan!

img_20160403_130547.jpgOverigens heb ik mezelf jarenlang voorgehouden dat ik feta vies vind, geen idee waarom, maar het was zo. Wat blijkt? Ik vind het hartstikke lekker!

Tijdens de lunch heb ik gezellig gekletst met de andere dames, waardoor ik me realiseerde dat het goed was dat ik in mijn eentje naar deze ochtend was gegaan. Ik voelde me op mijn gemak en dat was zo fijn!

Voor herhaling vatbaar?

Absoluut! Ik vond het heerlijk om even een paar uur bezig te zijn met mijn lijf, het heeft echt een ontspannend effect op me gehad. Ik heb weer nieuwe yoga-houdingen geleerd, verrukkelijk gegeten en gezellig gekletst met nieuwe mensen. Allemaal positieve dingen die ik niet had meegemaakt als ik thuis op de bank was blijven liggen. Oké, behalve het lekkere eten dan natuurlijk. Of er ook nadelen zijn? Ja! De spierpijn waarmee ik vanochtend wakker werd. Didn’t see that one coming! Tegelijkertijd is het een voordeel, want ik voel zo wel dat ik iets heb gedaan aan mijn gammele lijfje. Dan is het ook niet zo van slag als het donderdag weer tijd is voor pilates!

Stap jij ook weleens uit je comfortzone?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

8 Reacties

  • Misschien! Al zitten er ook yoga oefeningen in de wekelijkse pilatesles, dus dat is voor nu wel genoeg. Maar hopelijk wel vaker dit soort uitstapjes!

 1. Mathiske's mama blog Antwoord

  Wat een mooie locatie voor yoga!! Ik doe ook wel ns yoga en kom dan ook echt tot rust. Heerlijk!!

 2. demallemolenmoeder Antwoord

  Ik heb yoga gedaan. Heerlijk. Ook toen ik de medische molen bewandelde. Bleek ook nog eens goed te zijn. Fijn dat het je goed bevallen is. En die salade maakt het zeker de moeite waard ?

 3. Miranda de Jong Antwoord

  Wat leuk dat je jezelf eens volop de aandacht hebt geschonken. Doet een mens goed 🙂

 4. Wat fijn en leuk om te lezen dat je het zo leuk vond! Soms moet je even uit die comfort zone stappen om nieuwe dingen te ontdekken!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.