Soms moet je het gewoon doen. Ogen dicht en springen. Niet in een té ondiep bad, want dan stoot je je hoofd of bezeer je je ergens anders. Ook niet van een brug in een stromende rivier, dat komt niet goed. Maar wel gewoon in een lekker, voorverwarmd zwembad. Ergens op een eiland waar de temperatuur een graadje of 25 tot 30 is. Waar ‘s avonds een zwoel briesje langs je blote benen strijkt. Waar de tijd even stil lijkt te staan en de belangrijkste vraag op een dag is: “Neem ik vlees of vis bij het diner?” Wij besloten om eens gek te doen en de sprong te wagen…

Als je dit leest kom ik waarschijnlijk net uit dat warme zwembad. Dat zwembad bevindt zich op Tenerife om precies te zijn. Ik droog me af en smeer me in met zonnebrandcrème, waarna ik me installeer op een goddelijk comfortabel ligbed. Ik kijk naar mijn mannen die spelen aan de rand van het zwembad. Laurens vindt het geweldig, de warmte, het water, de rust. Ik kijk naar het boek naast me en word helemaal gelukkig bij de gedachte dat dat het enige is waar ik me vandaag mee bezig moet houden. Lezen tot ik in slaap val. Oké en lekker tutten met mijn mannen natuurlijk! Met een beetje mazzel houd ik het vol tot aan het middagdutje van Laurens, zodat we allemaal samen een siësta kunnen houden. Daar zijn we ook wel aan toe na een nachtje reizen. Auto in, auto uit, vliegtuig in, vliegtuig uit, taxi in, taxi uit, hotel in, bikini aan…

Wat was dit een goed idee zeg. Van de week besloten we het ineens: we gaan naar de zon. Het was qua werk zo geregeld en de stiekeme voorpret kon beginnen! Stiekem ja, want we hebben niemand verteld over onze plannen. Is weer eens wat anders voor een open boek als ik… Spontaan een last-last minute reis boeken, onze koffers pakken, het vliegtuig instappen (het zitten was een iets minder tof deel van deze reis ?) en vertrekken naar de zon. Even geen werk, huishouden en andere kopzorgen, maar gewoon genieten met zijn drietjes. De afgelopen maand was behoorlijk pittig, dus even opladen is geen overbodige luxe!

We zullen het volgende week trouwens wel weer zwaar krijgen met de dreumes, als hij niet meer 24 uur per dag de onverdeelde aandacht van papa en mama heeft. Maar dat is van later zorg. Eerst even wegdromen onder de warme zon, terwijl de wind zachtjes door de palmbomen ruist. Oh mensen, kon het maar het hele jaar vakantie zijn hè?

Uizicht vanaf ons balkon, niet slecht toch?

Vanavond gaan we lekker eten aan de boulevard. Bij dat fijne zaakje met die heerlijke paëlla waar we vorig jaar ook zo hebben genoten. Ooh, het water loopt me nu al in de mond. Lekker wijntje erbij. Hopelijk heeft de kroonprins er ook zin in. Meestal wel, als er maar wat te eten is en hij aandacht krijgt van de mensen om zich heen komen we een heel eind.

Lieve mensen, geniet van het eerste lenteweekend in Nederland!

Oh en voordat ik het vergeet: kijk even op de kalender welke dag het is, dan weet je dat ik gewoon met mijn luie (nog ietwat kapotte) kontje op een bureaustoel op kantoor zit, te balen dat ik niet echt op Tenerife geniet van de zon. HARTELIJK 1 APRIL ALLEMAAL! Spelen jullie het spelletje nog even mee op Facebook?
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

22 Reacties

  1. demallemolenmoeder Antwoord

    Haha, even dacht ik.. Ik had het je wel gegund ? En nu verlang ik naar de zon!

  2. Hahaha geweldig. Het lijkt mij wel heerlijk om nu het vliegtuig in te stappen naar een warm oord. Maar we mogen dit weekend niet klagen volgens mij in Nederland 😉

  3. aaaah hahaha wat een mooie actie! Ik ging er vol in! in eerste instantie schrok ik me kapot wat betreft de titel, ik dacht zelfs aan emigreren! 🙂 hahaha!!!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.