Afgelopen weekend heb ik me weer flink uitgeleefd in de keuken. Ik deelde er al wat kiekjes van in mijn fotoverslag van afgelopen dinsdag. In het weekend heb je vaak net wat meer tijd en is het heerlijk om wat aan te rommelen met potten, pannen en bakblikken. Vandaag deel ik vier recepten van verschillende bloggers die echt de moeite van het proberen waard zijn. De recepten bedoel ik hè, niet de bloggers, die moet je volgen en niet proberen.

Soulfood Pilav van Nesrin

Sinds een tijdje volg ik het blog van Nesrin en ik sla geregeld recepten op, omdat ze er zó lekker uit zien. Deze soulfood pilav stond hoog bovenaan mijn to-cook-list, voor als de keuken klaar was. Laatst was het zo ver: mijn nieuwe braadpan kwam uit de kast en ik ging aan de slag. De rijst is zó lekker! Ik maakte er kippenpootjes bij, die ik eerst even marineerde in olie, ketjap, knoflook, peper en zout en toen braadde ik ze in de oven. De salade bestaat uit tomaat, komkommer, bosui, olijfolie en peper en zout. Een heerlijke maaltijd voor een lazy sunday afternoon op de bank..

img_20160319_185405.jpg

RECEPT: SOULFOOD PILAV

Goddelijke herfstpasta van Martine

Echt, aan deze naam is niks gelogen. Deze pasta van Martine van Fantastic Moms is zo hemels lekker! Het vlees laat je eerst marineren in rode wijn en daarna laat je het nog lekker stoven op een laag vuurtje. HEAVEN! Afgelopen maandag maakte ik het weer en het was echt ZO lekker!

img_20160328_202241.jpg

RECEPT: GODDELIJKE HERFSTPASTA

Spinaziequiche van Breg

Voor je denkt dat ik al mijn recepten van anderen haal: ik heb ook zelf een paar succesnummers.  Mijn groene soep is veruit favoriet bij vrienden en familie, het recept daarvoor vind je hier. Een goede tweede plek is weggelegd voor mijn spinaziequiche. Het recept is simpel en de taart is echt heerlijk!

Ingredienten

 • Grote zak verse spinazie
 • Halve courgette
 • Pakje geitenkaas (evt met honing)
 • oregano
 • 3 eieren
 • Bekertje crème fraîche of een paar lepels Griekse yoghurt
 • 5 Plakjes bladerdeeg
 • Optioneel: spekreepjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een springvorm met bakpapier. Laat het bladerdeeg ontdooien

Laat de spinazie rustig slinken in een wok of grote hapjespan. Zodra alles geslonken is, druk je de spinazie uit met een lepel in een vergiet, net zolang tot al het vocht eruit is. Bak ondertussen de spekjes (als je die erin wilt doen) in een aparte pan tot ze lekker krokant zijn. Snijd de courgette in plakjes.

Meng in een beslagkom de eieren, crème fraîche (of yoghurt) en de oregano goed door elkaar.

Bekleed de springvorm met het bladerdeeg, zodat de hele bodem bedekt is en de randen voor ongeveer de helft. Voor een krokante bodem bak ik deze eerst even “blind”, oftewel zonder vulling. Ongeveer 10 minuutjes op 200 graden is voldoende, afhankelijk van jouw oven. Kijk dus even en wanneer de bodem er al licht knapperig uitziet kun je hem weer uit de oven halen.

Verdeel de spinazie, de geitenkaas, de courgette en eventueel de spekjes over de bodem. Schenk er vervolgens het eimengsel overheen. Zet de taart terug in de oven en bak hem in ongeveer 30 minuten af. Ook dit is afhankelijk van jouw oven. Ik doe meestal maar wat en als ik de taart gaar genoeg vind haal ik hem er weer uit!

wpid-wp-1445767915634.jpeg
Zo komt het er dan ongeveer uit te zien. Kan ook een beetje anders zijn, want bladerdeeg trekt altijd zijn eigen plan! 😉

De Zupfkuchen van Susan

Oh echt, dit recept schreeuwde mijn naam! Vlak voor Pasen kwam ik het tegen op Twitter en ik besloot de taart voor de feestdagen te bakken. Ik checkte de ingrediënten en sloeg in wat niet in de (koel)kast stond. Vol enthousiasme ging ik aan het bakken, toen ik er halverwege achterkwam dat ik geen slagroom in huis had. De roodharige hunk ging gauw naar de Plus. Helaas voor ons trof hij daar een treurig, leeg slagroomschap aan. Niks, nakkes, nada! Ik besloot een paar lepels Griekse yoghurt toe te voegen, op goed geluk. En dat was een prima alternatief want man oh man, wat was dit een lekkere taart!!! <3

img_20160326_211409.jpg

RECEPT: CHOCOLADEKWARKTAART (ZUPFKUCHEN)

Heb jij nog lekkere (weekend)recepten die ik niet mag missen? Laat een linkje achter in de comments of mail ze naar me, ik ben benieuwd!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

8 Reacties

 1. demallemolenmoeder Antwoord

  Dit ziet er allemaal weer veel té lekker uit. Ik weet al wat er op mijn boodschappenlijstje komt te staan; spinaziequiche.

 2. Ziet er allemaal heel goed uit! Was van plan om binnenkort ook weer eens wat nieuws uit te proberen, de laatste tijd is het eten alleen maar standart omdat we gewoon weg geen tijd hadden. Jammer. Door dit artikel krijg ik wel weer zin om iets nieuws te proberen.

 3. Oh wat doe je mij aan, die taart ziet er echt te lekker uit haha 🙂 Ik mag even niet snoepen heb ik mezelf beloofd maar je recepten zien er super uit 🙂

 4. Oh die chocoladekwarktaart YUM! Super leuk dat je dit deelt en wat een eer om er tussen te staan. Dit vind ik lief. THANK YOU!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.