Het is alweer even een tijdje geleden dat ik een plog heb gedeeld, dus ik heb het Paasweekend aangegrepen om weer eens wat kiekjes te maken voor mijn blog!  We genoten van -verplichte- rust, lekker eten en een blij paasei. Kijk je mee?

Ons oorspronkelijke plan was om afgelopen zaterdag eerst naar Amsterdam te gaan, voor een borrel met een aantal vrijwilligers van No Guts No Glory. Aansluitend zouden we doorrijden naar mijn ouders in Dordrecht, om zondagochtend samen te ontbijten. Laurens zou bij opa en oma logeren en wij mochten in een hotelletje. Helaas hebben we deze plannen moeten annuleren, omdat ik op vrijdag nog steeds niet langer dan een uur zonder pijn kon zitten. Langere tijd in de auto en een druk programma was dus niet verstandig. Na  lang wikken en wegen hakte mijn moeder de knoop voor me door: we zouden thuis blijven. Stiekem was Etienne ook erg moe van het verbouwen en daarna het zorgen voor zijn gammele meisje, dus het kwam ook wel goed uit.

Zaterdagochtend voelde ik me redelijk, dus gingen we even wat laatste boodschapjes voor het Paasweekend doen.  Mijn brein functioneert nog steeds niet helemaal 100% na de narcose, want ik heb de Plus dit weekend 5x van binnen gezien, omdat we steeds spulletjes vergaten. 😉

Bij onze favoriete kinderwinkel Sjieke Boel scoorden we deze toffe sneakertjes voor Laurens. Alvast voor het voorjaar. Ze staan hem echt zó stoer!

img_20160326_180813.jpg

Toen we terugkwamen was het bedtijd voor Laurens. Wij doken de bank op om even lekker te Netflixen. Dat abonnement is goed benut de afgelopen weken…. Na zijn dutje was het tijd om even lekker buiten te spelen. Oh mensen, wat heerlijk hè! Het is weer langer licht, de tuin komt tot leven (en schreeuwt om een lenteschoonmaak) en we kunnen weer lekker naar buiten. Laurens ontpopt zich als een waar buitenkind, hij wil de hele tijd in de tuin scharrelen.img_20160326_165756.jpg

‘s Middags ging ik aan de slag om een lekkere kwarktaart te bakken. Zoals bij mij past kwam ik er halverwege, toen het cacaopoeder al op het plafond en de kwark tegen de muren zat, achter dat ik geen slagroom had. Ik appte even met mijn keukenhulplijn Geertje en besloot om er maar een kwak Griekse Yoghurt in te gooien. Het recept voor deze taart is van de website Smulpaapje.nl en ik zal later deze week nog het linkje delen op mijn blog, samen met al het andere lekkers dat dit weekend op het menu stond!

De taart was echt berelekker en we hebben dit hele weekend ongegeneerd taart zitten vreten als Laurens het niet zag. 😉

img_20160326_211409.jpg

Ik had grootse plannen om een heerlijk stoofpotje te maken die dag. Een stoofpotje waarvoor het vlees minimaal 3 uur moet marineren in de koelkast, om vervolgens nog minstens 3 uur te pruttelen op een laag vuurtje. Ik kwam hier tegen 16.00 achter, dus doei stoofpotje en hallo hapjes! De kleine man vindt dat prachtig en hij bleef maar broodjes met humus smeren, die hij overigens smeerkaas noemde. What’s in a name, hij vond het heerlijk. Met recht een Boergondische dreumes dus!

img_20160326_174630.jpg

Zondagochtend was het tijd voor croissantjes uit de oven! Laurens vindt de nieuwe keuken maar wat interessant en dan vooral de oven. Uit automatisme heb ik hem aangeleerd dat het verboden terrein is, ook al wordt de buitenkant van de ovendeur niet warm. Hij loopt steeds voor de oven te drentelen en roept dan: “Oven is auwa mama!” Wijsneus.  Samen met Etienne keek hij de croissantjes naar een mooi, goudbruin kleurtje.

img_20160326_160305.jpg

Het grote erkerraam is één van de favoriete plekjes van onze buurtwacht. Hij zit er heel graag om naar buiten te kijken en dan alles te benoemen wat hij ziet. We hebben nu ook een paar bakjes met zaadjes voor het raam staan, dus die moeten ook grondig geïnspecteerd worden. Of eigenlijk, hij moet even lekker met zijn mollige handjes in de aarde wroeten…

img_20160327_104433.jpg

Toen Laurens ‘s middags in bed lag, greep ik mijn kans om even lekker in bad te duiken. Ik heb nog vrij veel pijn, vooral na een toiletbezoekje if you know what I mean en een warm bad is dan de beste oplossing om even te ontspannen. De roodharige hunk bracht me een stuk taart en ik keek de nieuwste aflevering van Nashville. Zo heerlijk dat die serie weer begonnen is!!

img_20160327_124213.jpg

‘s Middags zijn de mannen samen op pad gegaan. Ze vinden het geweldig om samen door de wijk te struinen, van het verkeerspleintje naar de speeltuin en via een omweg weer naar huis. Dit keer bleven ze een uur weg en ik werd blij van de stralende koppies die opdoken voor het raam. “Mama! Foeballe! Lau glijbaan!”

img_20160327_152915.jpgIk greep dit weekend mijn kans om veel te lezen. Gisteren plaatste ik een update over mijn leeschallenge, heb je die al gezien? Ik ben begonnen aan mijn achtste boek van dit jaar, dus ik lig goed op schema!

img_20160328_095350.jpg

Van al die stoere jongens avonturen word je hongerig, dus het was tijd voor een heus feestmaal. Het stoofpotje was weer niet gelukt, dus we aten groentesoep en broodjes kroket. De ovenkroketten van de Mora zijn goedgekeurd door dit panel van krokettenliefhebbers.

img_20160327_181315.jpg

Het voordeel van zo’n relaxed weekend is een super relaxte dreumes. Hij wilde veel knuffelen en kroelen en wij hebben hier uiteraard gretig gebruik van gemaakt. En vastgelegd, want het kan zomaar ineens niet meer tot zijn favoriete bezigheden behoren. Dan hebben we in elk geval de foto’s nog…

img_20160327_190348.jpg

img_20160327_191956.jpg

Maandag  zijn we op Paasbezoek gegaan bij de ouders van Etienne. Tussen de hagelbuien door vond de Paashaas een mooi momentje om eitjes te verstoppen en Laurens ging er als een ware Indiana Jones achteraan. “HaasHaas mama! Oooh! Nog een eitje!”

img_20160328_124334.jpg

Na het eieren zoeken was het tijd voor een lekkere negerzoen. Want van oma mag alles, dus daar wordt meneertje altijd lekker verwend! Hij speelde nog wat met opa en oma en toen hij moe werd was het tijd om weer naar huis te gaan.img_20160328_125827.jpg

Toen we in de middag thuiskwamen was ik nog net op tijd om het stoofpotje op het vuur te zetten. Ik was ‘s ochtends al eindelijk zo snugger geweest om alles voor te bereiden, in de marinade (lees: veel rode wijn) te mikken en in de koelkast te zetten.

img_20160328_202241.jpg

As we typ is het bordje net leeg en het was echt lekker! Ook dit recept vind je later deze week terug in een apart artikel. Ik prop er nog een stukje kwarktaart achteraan en dan kruip ik lekker tegen de roodharige hunk aan. Het weekend zit er weer bijna op. Ik ga morgen voor het eerst sinds 2,5 week weer aan het werk en ik heb er zin in!

Wat heb jij gedaan dit Paasweekend?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

15 Reacties

 1. demallemolenmoeder Antwoord

  Naar dat je toch nog veel aardig wat pijn hebt. Het ziet er wel uit als hele leuke dagen. Leuk hè, als kinderen zo enthousiast zijn?! Krijg ik zelf vaak de nodige energie van.

  • Het is nog even doorbijten, komt goed! Ja ik word zo blij van die vrolijke dreumes! Hij kan echt blij worden van kleine dingen, dat is ook een goede eye opener voor mij soms! <3

 2. Ahh foeballe 😉

  Jammer dat jullie plan geannuleerd moest worden. Ik hoop dat je eerste werkdag goed gaat en dat je je veel beter voelt. Ik heb Nashville nog nooit gezien, ga dit onthouden.

  • Nashville is heerlijk! Soms een beetje overdreven Amerikaans, maar ik hou d’r van! Thanks babe, het werken is nog wel even doorbijten, rustig opbouwen dus! 🙂 x

 3. Wat ziet die taart er overheerlijk uit. Ik hoop dat je snel weer wat beter voelt zodat je weer wat meer kan doen, ondanks dat lijkt het een leuke week geweest te zijn.

  • Lief van je! Het gaat steeds beter en gelukkig lukt het inderdaad om lekker te genieten tussendoor 🙂

 4. Hanna @ eenbezigbijtje.nl Antwoord

  Vervelend van de pijn maar verder klinkt het als een heerlijk ontspannen weekend. Ik ben benieuwd naar het recept voor het stoofpotje.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.