Eén van de wensen die ik voor 2016 heb is het lezen van minimaal 20 boeken. Lezen is ontzettend ontspannend en ik word er heel gelukkig van. Toch lukte het niet om regelmatig rustig een boek te lezen. Dit lag niet aan de dreumes, maar meer aan mijn prioriteiten die ik elders legde. Als onderdeel van mijn wensen voor 2016 januari ben ik vol goede moed begonnen met een challenge en ik vertel vandaag of het een beetje lukt…

Saaie en truttige romans

As we typ, het is nu bijna eind maart, staat de teller op ZEVEN boeken! Whoei! Ik ben er zo blij mee! Ik leer mezelf aan om elke avond voor het slapengaan een stukje te lezen, zo pak ik toch al gauw 3 leesuren per week mee. Ik lees het liefst romans, vol romantiek, intrige en een beetje spanning. Zo ben ik dol op schrijfster Santa Montefiore. Mijn moeder las haar boeken “vroeger” al en toen vond ik dat maar saai en truttig. Aangezien ik steeds meer op mijn moeder lijk, hoe ouder ik word, is het logisch dat ik ook dezelfde boeken gaan lezen. En wat blijkt: niks saais of truttigs aan!

Goodreads

De app die ik gebruik om mijn voortgang bij de houden is Goodreads. Je hebt misschien het tooltje in de sidebar van mijn website wel gezien, waarin ik bijhoud hoe mijn leeschallenge verloopt. In Goodreads kun je aangeven welke boeken je nog wilt lezen, momenteel leest of gelezen hebt. Je kunt er een recensie bij zetten en tijdens het lezen bijhouden op welke pagina je bent. Ik vind het een handige app, want ik vergeet nog weleens een briefje tussen een boek te doen, dus kan dan in de app checken waar ik ben gebleven. Als ik dat niet vergeet in te voeren uiteraard….

Ik zet hieronder alle boeken die ik tot nu toe heb gelezen op een rijtje. Er zit een linkje achter de titel, waarmee je bij Bol.com terecht komt. Mocht je toch nog bij de blauwe onlinewinkel willen gaan shoppen, dan kun je dat via mijn linkje doen. Zo verdien ik er (letterlijk) een paar centjes mee, die ik weer steek in het onderhoud van mijn blog. Hoeft natuurlijk niet, maar mag wel. En dan is meteen duidelijk waarom ik met die linkjes werk 🙂

Mijn gelezen boeken so far…

De vuurtoren van Connemara  – Santa Montefiore

Dit boek gaat over de verwende, ietwat posh Ellen uit Londen. Ze is de bemoeienis van haar moeder helemaal beu en ze ziet het niet zitten om te trouwen met haar oh-zo-perfecte verloofde. Ze besluit te vluchten naar haar tante in Ierland. De zus van haar moeder, die ze nog nooit heeft gezien. Ze belandt op het platteland en voelt zich al gauw helemaal thuis tussen de schapen, de modder en met haar haren in de wilde zeewind. Langzaamaan ontdekt ze de ware reden van haar moeders vertrek naar Londen en dat is niet mis….

Een heerlijk boek dat je meevoert langs de ruige kust van Ierland, de knusse gezelligheid van cottages, de pub en avonden aan tafel met de familie. Ik kon het boek amper wegleggen en had het dan ook binnen een mum van tijd uit..

De dochter van de imker  – Santa Montefiore

Het verhaal begint in 1937, als de jonge Grace verliefd wordt op de knappe Rufus, die met zijn ouders in een groot landhuis woont. Grace is de dochter van de imker, haar vader werkt voor de rijke familie. Grace trouwt met Freddie, die uit hetzelfde milieu als zij komt en na hun trouwen vertrekken ze naar Amerika. In 1973 valt hun dochter Trixie als een blok voor de knappe Engelse Jasper. Wanneer Jaspers broer verongelukt moet hij halsoverkop terug naar Engeland. Naar zijn rijke familie. Juistem, history repeats. Wat volgt is een ontknoping van een groot en langbewaard geheim…

Wat een prachtig boek was dit. Santa Montefiore schrijft zo levendig, ik zie de karakters, maar ook de huizen en de omgeving altijd levendig voor me. Ook dit was weer smullen….

De vrouwen van kasteel Deverill  – Santa Montefiore

Een oud kasteel, midden in de Ierse heuvels. Kitty, een roodharig meisje van 8 jaar, wordt praktisch genegeerd door haar moeder en haar vader vlucht in de armen van zijn maîtresse. Kitty trekt naar haar oma, die er een liefde voor de spirituele wereld op nahoudt. Kitty groeit op tot een jongedame en raakt verzeild in allerlei romantische escapades en avonturen. De Eerste Wereldoorlog zorgt ervoor dat de spanningen tussen de rijke, van oorsprong Engelse, familie en de arme, Ierse, dorpsbewoners hoog oploopt…

Aan het einde van dit boek kwam ik erachter dat dit deel 1 van een trilogie is. Jubel de jubel, daar word ik blij van! Deel 2 wordt in april van dit jaar verwacht, ik ben benieuwd hoe het verhaal verder gaat…

Valentina’s laatste reis – Santa Montefiore

Alba is eind twintig en leidt een losbandig leven op haar woonboot aan de Theems in Londen. Ze zet zich af tegen haar vader, die met zijn tweede vrouw op het platteland woont. Alba speelt met mannen als een kat die met een bolletje wol speelt. Niemand mag te dichtbij  komen. Tot ze Fitz ontmoet. Ze neemt hem mee naar haar vader, om hem te doen geloven dat Fitz en zij een relatie hebben. Alba komt er tijdens dit bezoek achter dat er een mysterie hangt rond de dood van haar moeder, toen Alba nog een baby was. Valentina, zo heette haar moeder, was een prachtige Italiaanse, die er een dubbelleven op na bleek te houden. Alba vertrekt naar Italië om de waarheid te achterhalen….

Oh, nou dit was smullen hoor. De levendige beschrijvingen van de Italiaanse Amalfikust, de rare streken van Alba en de spannende verhaallijn: ik heb van elke bladzijde genoten!

Tot zover de vier romans van Santa Montefiore die ik heb gelezen. In de tussentijd heb ik ook de bieb  bezocht en daar nog wat boeken uitgezocht, waarvan ik er nu 1 uitheb, 1 aan het lezen ben en 1 me aankijkt vanaf de eettafel. Ik heb ze inmiddels al 3x verlengd…. 😉 Het volgende boek is totaal iets anders dan de vorige 4….

Tonic  – Ralf Mohren

Arthur Poolman is alcoholist en zijn leven staat volledig in het teken van de drank. Wat eerst begint als recreatief drinken in de weekends mondt uit in een ernstige verslaving. Hij vertelt zijn verhaal, waarin je wordt meegezogen in de wanhoop, angst en schaamte. Arthur valt in een steeds dieper wordend gat, tot hij voor de keuze komt: doorgaan of nooit meer drinken…

Ik moest echt even wennen aan dit boek, het is heel anders geschreven dan ik meestal lees. Toen ik er eenmaal goed inzat las het als een trein!

Zwanger: the true story – Charlotte Beumer

Alles wat je wilt, moet en kunt weten over zwanger zijn, verdeeld in drie delen: Trimester 1, 2 en 3. Van rare cravings tot pijnbestrijding, van kwaaltjes tot kraampakketten: alles komt aan bod.

Dit boek heb ik gelezen voor Meer voor Mama’s en op die site kun je binnenkort een uitgebreide review terugvinden. Wat ik al kan verklappen: het leest als een trein en ik heb meerdere keren hardop gelachen!

Met open armen – Tom Winter
Meredith en Jack zijn een tweeling van halverwege de 40. Jack is een snelle reclameman die steeds meer verwijderd raakt van zijn bestaan in Londen. Hij trekt in bij Meredith. Meredith is een beetje een neurotisch tiepje, dat nog altijd hoopt op de terugkeer van haar echtgenoot. Haar man verliet haar en haar kinderen voor een veel jongere vrouw. Meredith en Tom hebben geen fijne jeugd gehad en nog steeds geen goede band met hun moeder. Regelmatig bezoekt Meredith het graf van haar vader, tot een opmerking van een onbekende haar aan het twijfelen maakt: is het wel haar vader die daar ligt? Ondertussen worstelt dochter Jemima met de puberteit en gaat ze helemaal los op het internetdaten. Zoon Luke is een eigenaardig kereltje dat veel gepest wordt. Door een reeks maffe gebeurtenissen komt het gezin steeds dichter tot elkaar.

Ik had soms moeite om bij de les te blijven bij dit boek, maar toen ik er eenmaal inzat kon ik het niet meer wegleggen. Er zit humor in, maar ook een pijnlijk voelbare beschrijving van de gevoelens van Meredith, Jack en de kinderen.

Zo! Dat waren ze, mijn boeken tot nu toe. Ik lig lekker op schema en dat voelt goeeehoeeed! Als jullie het leuk vinden, deel ik over een paar maanden nog eens een update!

Heb jij nog must-read tips? Deel ze in de comments!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

9 Reacties

 1. Dat gaat goed! Ik heb nog geen boek gelezen dit jaar. Zo slecht. Heb wel totaaaaaal andere smaak dan jij. Behalve Tonic zijn die boeken niets voor mij. Nieuwstip van mij: De Waarheid over de zaak Harry Quebert.

 2. Wat goed dat je toch al 7 boeken hebt gelezen en als het iets is wat je helemaal ontspant, moet je dat er zeker in houden! Ik vind lezen ook heel erg leuk maar het puntje prioriteiten stellen ken ik maar al te goed!

 3. Ik herken dat wel, lekker wegdromen en relaxen met een boek.
  Heb me er heel lang tegen verzet maar ben inmiddels wel helemaal happy met mijn e-reader.

  Boeken die ik geweldig vond (maar die je wellicht al hebt gelezen?):
  Alle boeken van Nicolas Evans (Paardenfluisteraar, de Wolvenlus, de Rookspringer)
  De Bakkersdochter van Sarah McCoy
  Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay
  De affaire van Santa Montefiore
  De bruggen van Madison County van Robert James
  En als je wilt lachen: A walk in the Woods van Bill Bryson (liefst in het Engels lezen, dat is hilarisch !!)

  Groetjes,
  Reny

  • Thanks Reny! Ik heb “Haar naam was Sarah” en “De Affaire” al gelezen, de rest nog niet. Ik zet ze op mijn “to read lijstje”xx

 4. Goed zeg 7 boeken!
  Mijn teller staat nog steeds op 0. Ik merk dan ik sneller een tijdschrift grijp ipv boek. Terwijl ik lezen wel erg leuk vindt!
  Hopelijk straks buiten in het zonnetje, terwijl de kinderen lekkere spelen.

  • Een tijdschrift is ook al ontspannend! Ja heerlijk dat het mooie weer eraan komt he! Lekker lezen in het zonnetje!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.