Goedemiddag lieve mensen, hartelijk Pasen! Heb je je tegoed gedaan aan een lekker ontbijtje? Komt de chocola je al je oren uit? Mooi! Dan kun je nu op de bank ploffen en lezen over de favoriete en minder favoriete muziek van mij schoonzusje Brigitte!

De muziek van... Brigitte

Wie ben je?

Ik ben Brigitte Timmermans , 34 jaar en ik woon met samen met Maarten, dreumes Max en kater Guus in de prachtige hofstad. Ik werk als persvoorlichter en houd van foute actiefilms en het strand.

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?

Toen ik in 1982 in Frankrijk geboren werd stond daar ‘(Out Here) On My Own’ van Nikka Costa (peetdochter van Frank Sinatra!) op nummer 1.

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

Dat zal vast Niet of Nooit Geweest zijn van Acda & De Munnik die in de zomer van 1999 grijsgedraaid werd op de jongerencamping waar ik samen met mijn beste vriendin onze eerste vakantie zonder ouders vierde.

Veel te jong om de tekst volledig te begrijpen, maar het voelde wel als een soort van waarschuwing voor de toekomst. Ik nam me voor om dicht bij mezelf te blijven & in elk geval nooit de gangmaker op het verkeerde feest te worden.

Wie was je tieneridool?

Kurt Cobain en Thomas Acda. Smoorverliefd op beiden. Kurt was toen helaas al net dood. Het enige wat overeen komt is hun bouwjaar (1967) en dat ze beiden linkshandige gitaristen zijn.

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

Freedom, freedom! Think van Aretha Franklin laat mij wild op de tafel dansen net als het ‘Chocomel-meisje’ uit de jaren ’80 . God, wat mis ik de cassettebandjes en de schuine hoge staarten!

Maar echt dansen ga ik van Happy van Pharrell Williams!

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

‘Casta Diva’ van Maria Callas, omdat mijn oma waarbij ik als kind opgroeide deze plaat altijd draaide en ik dit nu met haar associeer. Ze overleed 14 jaar geleden en ik mis haar nog elke dag.

https://www.youtube.com/watch?v=7rjGwS20V94

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

Naast Mariah en Wham! is de ultieme kerst voor mij nog steeds een stampvolle donkere kerk, waar een kinderkoor tijdens de vroege nachtdienst met heldere hoge stemmetjes en kaarsjes in de hand Stille Nacht zingt. Zo magisch. En dan het verhaal over herders, een ster en de geboorte van een heel bijzondere baby. Het ware kerstgevoel.

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

Dat was The King of Limbs tour van Radiohead drie jaar geleden in het Sportpaleis in België. Maarten en ik hadden al heel lang tickets, maar door mijn recente auto ongeluk was het nog spannend of ik het zou volhouden. De fantastische lichtshow in combinatie met mijn zware hersenschudding zorgde ervoor dat ik veel nummers met mijn ogen dicht beluisterd heb, maar dat maakte niets uit met zo’n fantastische setlist. Ze startten met het geweldige ‘Lotus Flower’, daarna wisselden nieuw materiaal en ‘oldies’ zoals Kid A, Karma Police en the Pyramid Song elkaar af. Thom Yorke is zo’n held. Radiohead is een unieke band die zich blijft ontwikkelen en hierdoor met jou en met het leven meegroeit.

Tijdens de opening van de tentoonstelling van Anton Corbijn in het Gemeentemuseum Den Haag zag ik het ‘verrassingsoptreden’ van Nick Cave in de Tuinzaal van het museum. Sowieso was het voor mij een bijzondere avond, omdat ik voor het eerst ‘uit huis’ was na de geboorte van mijn baby en weer even op mijn werk tijdens mijn verlof.
Het was echt een kippenvelmoment. Zo’n mooi optreden met 500 man bekijken. Cave speelde mijn drie lievelingsnummers: ‘The Mercy Seat’, ‘Love Letter’ en ‘God Is In The House’. Wat een topavond!

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

Benjamin Gibbard. Ik luister al veertien jaar naar zijn prachtige muziek (Death Cab for Cutie

The Postal Service

Hij is ook nog eens de ex van de mooiste vrouw ter wereld Zooey Dechanel (van The New Girl! die zelf ook weer een geweldig indie/folk duo vormde met M. Ward  genaamd She & Him

https://www.youtube.com/watch?v=Ni75mYuwvlg)

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

Herman van Veen – ‘Opzij Opzij Opzij’.

Niet dat ik zo’n ongelofelijke haast heb, of een ongelofelijke stresskip ben. Maar het couplet “we moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan” voelt erg als mijn leven op het moment. Ik ben nog zoekende in het vinden van de balans tussen werk, dreumes, sociaal leven en verplichtingen. Op dit moment voelt het als non-stop doorgaan.

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Ik vond The Red Hot Chili Peppers altijd wel grappig. Zielloos, maar wel leuke muziek. Tot ik ze live hoorde op Rock Werchter. Vreselijk… en vals! Wat een trauma. Sindsdien krijg ik rillingen als ik hun muziek hoor. Lastig, want mijn vriend is groot fan van ze…

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

‘Killing in the Name’ van Rage Against the Machine.. of nee toch ‘Kid A’van Radiohead. Of ‘Under Ether’ vanPJ

Harvey. ‘Jackson’ is zo mooi van Johnny Cash & June Carter. Ok, ik denk dat ik het op ‘All Apologies’ van Nirvanahoud. Ik kan niet kiezen! En damn ik wordt echt oud met al die nummers van meer danvijftien jaar geleden!

Lieve Bri, wat een mooie lijst is het geworden, ik heb je verhaal met veel plezier geluisterd en genoten van de muziek. Dankjewel!

Je kunt Brigitte volgen op Twitter!

Wil jij ook een keer meedoen aan deze rubriek? Dat kan! Stuur me dan een berichtje!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. demallemolenmoeder Antwoord

    Wat leuk om te lezen. En dat gevoel van opzij opzij opzij dat herken ik hoor!

  2. Heel veel nummers ken ik zelf niet. De nummers van Acda zijn zeker goeie en die van Herman van Veen ook! Leukk! Zo is muziek toch voor iedereen heel verschillend.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.