Na een weekje overslaan is het vandaag weer tijd voor De muziek van… Deze week geef ik het woord aan Miriam, die jullie vertelt over haar favoriete en minder favoriete muziek!

image1(2)

Wie ben je?

Ik ben Miriam, 35 jaar, mama van twee prachtige dochters, Sanne en Veerle. Daarnaast werk ik 4 dagen per week als juriste bij een rechtsbijstandverzekeraar. Manlief en ik zijn inmiddels bijna 12 jaar samen, maar (nog) niet getrouwd. Zijn knieën functioneren niet, zegt hij. Ik blog op Meer van Mir

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?

Nooit geweten, maar dat is dus Super Trouper van Abba. Loving it! Ik word altijd wel vrolijk van de liedjes van Abba.

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

Mijn eerste zoen was op zeilkamp. Hier kwam geen muziek aan te pas. Ik was 15 jaar en was eigenlijk een heel erg verlegen meisje, maar na die zoen kwam ik helemaal los. Ik weet wel nog dat ik het in eerste instantie maar niks vond, dat zoenen, maar oefening baart kunst 😉

Wie was je tieneridool?

Ik was stapeldol op Mark Owen van Take That. Het werd beduidend minder toen hij het leuk vond een neuspiercing te nemen. Als volwassen vrouw is mijn smaak echt anders dan toen. Hij is veels te klein (ik val op lange mannen) en een beetje verwijfd. Nu zou Jason meer mijn type zijn.

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

Ik ben dol op Kinderen voor Kinderen en dan het liedje “meidengroep”. Samen met de dames dans en zing ik op het nummer. Wat ik echt heerlijk vind zijn van die ouderwets klinkende nummers. Meghan Trainor is daar goed in. Ook is het soms heerlijk om eens lekker hard happy hardcore op te zetten, dan moet je wel bewegen.

https://www.youtube.com/watch?v=jORLcPbeT1I

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

Ik word altijd een beetje verdrietig van “Climb every mountain” uit The Sound of Music. Deze film heb ik zo vaak gezien bij mijn grootouders. Ik denk minimaal 50 keer. Het nummer doet me daarom ook denken aan mijn oma en mijn jeugd. Soms zou ik best wel weer kind willen zijn. Time flies…

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

Ik ben nog steeds erg fan van “All I want for Christmas” van Mariah Carey. Deze gaat hard aan in de auto en ik kan er geen genoeg van krijgen.  Eerlijk gezegd ken ik verder niet veel kerstplaten. Nou ja,“Last Christmas” ook wel, maar daar word ik niet bepaald vrolijk van.

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

Van de band Relax. Het was op mijn verjaardag en ik stond helemaal vooraan. Ze speelden in Rotterdam in een klein zaaltje. Wat was dat een fantastische show! Heerlijk als een band live goed kan spelen.

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

Ik zou ook hier Relax zeggen. Jammer genoeg bestaat deze band niet meer, maar de oude platen zijn nog steeds de moeite waard. Ze hebben ook ooit op North Sea Jazz gestaan, dus misschien dat men ze daar nog wel van kent. Overigens is de trompettist solo doorgegaan als Kiteman. Dat is ook wel een aanrader.

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

“Let it go” van Frozen. Naast dat mijn oudste erg Ella fan is, is het ook een soort mantra voor mezelf. Ik kan me zo druk maken om de kleinste dingen. Af en toe moet ik dan tegen mezelf “Let it go” zeggen voor ik echt door draai. Het helpt stiekem wel.

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Ik ben zeker geen fan van Nederlandstalige liedjes. Er zijn er een aantal, die ik nog wel aan kan horen, maar van artiesten als Jan Smit krijg ik echt braakneigingen. Dan liever een Nick en Simon.

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

Wat voor mij zeer bijzonder is en blijft is “Un di Felice, eterea” van de opera La Traviata. Je moet er van houden, maar van alle opera’s is La Traviata toch echt wel de mooiste. Manlief houdt er ook van en eigenlijk is dit nummer inmiddels onze gezamenlijke favoriet geworden. Het gaat ons in ieder geval nooit vervelen.

 

Dankjewel voor het delen van jouw muziek Miriam. Wat een prachtig stuk uit La Traviata, het was een goed begin van deze zondagochtend. Je kunt Miriam volgen op Facebook, Twitter en Instagram!

Fijne zondag allemaal, geniet van deze officiële eerste lentedag!

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.