Afgelopen zaterdag bezocht ik met vriendin Margot het Feel Good & Shop Event in het Brabantse Veghel. Een vrij jong evenement dat dit jaar haar derde editie beleefde. Ik had er een tijdje geleden al over geschreven en heb twee van mijn lezeressen gelukkig gemaakt met een kaartje. Vandaag vertel ik je hoe het event is bevallen en of het voor herhaling vatbaar is…

Op naar het Brabantse land

Zaterdagochtend vertrok ik met de auto naar Brabant. Ik vond het een beetje spannend, want het was alweer een tijd geleden dat ik een langer stuk in mijn uppie had gereden. Die zorgen waren nergens voor nodig, want het rijden ging enorm goed. Dat geeft de burger moed zeggen we dan! Tegen elf uur kwam ik aan op het terrein. Een oude veevoederfabriek vormde het decor voor het evenement. Tot mijn grote blijdschap bleek er ook een grote Foodmarkt van Jumbo in hetzelfde gebouw te zitten. Daar moesten we na afloop ook zeker even een kijkje gaan nemen…

Overzichtelijk en een relaxte sfeer

Toen Margot en ik elkaar hadden gevonden (want we stonden allebei aan een andere kant van het gebouw geparkeerd) was het tijd om naar binnen te gaan. We stapten de Koekbouw binnen en voelden direct aan dat er een relaxte sfeer heerste. Overal zagen we leuke stands en we besloten even een plan de campagne te maken. Enerzijds om niet overprikkeld te raken, anderzijds om niet binnen 5 minuten blut te zijn. 😉 We liepen een rondje, bekeken de eerste stands en onthielden onze favorieten. De hal was overzichtelijk en niet al te groot, waardoor je een favoriete stand makkelijk terug kon vinden. We kletsten even gezellig met Josan van opeenstokje.com die echt de leukste (zelfontworpen!) kaarten, mokken, tasjes en sieraden verkoopt. Vervolgens struinden we verder en belandden bij Samantha van Bep & co, die ik al enige tijd volg op Facebook. Samantha maakt toffe baby- en kinderkleding met originele opdrukken en daarnaast is ze een hartstikke leuk mens! Ik vind het altijd tof om online contacten ook in het echte leven te ontmoeten.

Een getekende pasfoto

Tegenover de stand van Bep & co stond iets dat direct onze aandacht trok: de draw booth van Janne Keurlings. De wat? De draw booth, dat is hetzelfde als een fotohokje, maar dan wordt je pasfoto live getekend, terwijl je gezellig met Janne kletst.

Hoe origineel en leuk is dit?
Hoe origineel en leuk is dit?

Margot en ik doken samen het hokje in en name om de beurt plaats op het krukje. Ondertussen kletsten we wat en vertelde Janne over het kinderboek dat ze samen met therapeute Miriam Dix heeft geschreven, “De Tovenaar die vergat te toveren” (aff.). In dit boek draait het om allerlei emoties waar een kind mee te maken krijgt en door de illustraties worden deze emoties levendig uitgebeeld. Na tien minuutjes kletsen was onze “pasfoto” klaar. Hij is zó leuk geworden!

Let’s shop!

We liepen verder en ik spotte de shop die bovenaan mijn “must visit” lijstje stond: Mme Pomm! Zoals je wellicht wel weet ben ik groot fan en dit is in mijn omgeving ook wel bekend. Voor mijn verjaardag kreeg ik van vrienden een cadeaubon en ook van Etienne heb ik eerder een bon gekregen. Je begrijpt dat deze brandden in mijn zak, dus ik stond te popelen om wat uit te zoeken! Het was onwijs leuk om Maaike in het echt te ontmoeten. Ik volg haar nu al een jaar of 2 denk ik. Toen ik me voorstelde moest ze even denken, maar toen ik de naam van Etienne noemde, wist ze het meteen. Haha, zo leuk, dat die roodharige hunk van mij indruk heeft gemaakt door zijn bestellingen! 😉 Ik heb een hele gave armband besteld die al héél lang bovenaan mijn wensenlijst prijkt. Dankzij de cadeaubonnen én de beurskorting was dit het uitgelezen moment om hem aan mezelf cadeau te doen! Over ongeveer 4 weken zal hij in de bus vallen, dus dan zal ik er zeker een blogje aan wijden!

Helemaal in mijn nopjes!
Helemaal in mijn nopjes!

Even lunchen en weer door!

Inmiddels werd het lunchtijd, dus besloten we onze vermoeide slenterbenen even rust te gunnen met een broodje en een lekker drankje. Zo hadden we ook de tijd om even rustig te kletsen. We wonen ongeveer 180 kilometer bij elkaar vandaan, dus we zien elkaar niet zo vaak in het echt. En kletsen aan een tafel wint het toch echt van de Whatsapp!

Lekker lunchen met een ouderwets flesje Exota. Heerlijk!
Lekker lunchen met een ouderwets flesje Exota. Heerlijk!

Na de lunch gingen we voor de tweede ronde. We hadden alle shops nu wel gezien en gingen nog eens terug naar de favorieten om in te slaan. Er waren (iets te) veel stationary shops, waardoor het leek dat er veel van hetzelfde te krijgen was. Binnen de categorie stationary was er één shop die eruit sprong: Justmeiself.com.

Positieve hulp bij opvoeden

Eigenaresse Suzanne ontwerpt de leukste kaarten en posters. Daarnaast heeft ze een lijn met producten die helpen bij een positieve en relaxte opvoeding van je kind(eren). Van die laatste reeks was ik direct fan. Denk hierbij aan schrijfblokjes waarop kinderen een compliment of geluksmomentje kunnen schrijven. Of een blokje waarop je de leukste Whatsapp berichtjes kunt opschrijven, voordat je ze wist van je telefoon. Ik hou van een dergelijke positieve instelling! Binnenkort zal ik uitgebreid schrijven over de blokjes en producten die Suzanne verkoopt en ik zal er ook een aantal dingen van weggeven. Hou mijn blog dus goed in de gaten!

Tijd om te gaan…

We shopten links en rechts nog wat leuke washi-tapejes, want hallo, die kun je NOOIT genoeg in huis hebben! Tegen het einde van de middag dronken we nog een kopje koffie en toen was het tijd om weer naar huis te gaan. Onze benen waren moe, de portemonnee aardig leeg en ik had nog een datenight voor de boeg, dus moest mijn energie een beetje verdelen. De foodmarkt van de Jumbo moesten we dus helaas bewaren voor een andere keer. Oh ja, ik zal  deze week in een aparte shoplog laten zien wat ik allemaal heb gekocht!

Mijn eindoordeel over het event

Ik heb het reuze naar mijn zin gehad. De sfeer was relaxed, de lokatie heel gaaf. Er washeel veel oog voor detail, overal gezellige hoekjes, vrolijke quotes en beregezellige mensen. Het had me leuk geleken als er wat meer keus was in dameskleding. Nu overheersten de stationaryshops voor mijn gevoel wel. Desondanks vond ik het voor herhaling vatbaar en wil ik volgend jaar zeker weer een kijkje gaan nemen! Volgend jaar vindt het event plaats op 24, 25 en 26 maart: drie dagen shopplezier dus!

Wat vind jij van dit soort events, waarbij je webshops in het echt kunt bezoeken?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

14 Reacties

 1. Lijkt me heel leuk! Jammer dat het voor mij zover weg is en dat ik moest werken deze editie.

 2. Mathiske's mama blog Antwoord

  Lijkt me leuk! Zonde dat ik t gemist heb. Is hier maar 20km vandaan en de foodhal is best leuk.. zonde zonde.. volgend jaar in mn agenda. Ik ben benieuwd wat je allemaal geshopt hebt

 3. Die photobooth is ontzettend cool! Toevallig heb ik gisteren nog een stuk over dit event gelezen. Het ziet er heel leuk en gezellig uit.

 4. demallemolenmoeder Antwoord

  Hier krijg ik al een goed gevoel van. Volgend jaar is het zelfs op mijn verjaardag, zie ik. Die jaar kon ik niet maar ik hoop er volgend jaar bij te zijn. Ik kijk uit naar je shoplog.

 5. Ik was van plan de zaterdag te gaan shoppen, maar helaas kon ik dus niet meer gaan.
  Baal baal baal! Gelukkig in september nog een festival versie..

  • Ja zo jammer!! In september zitten wij waarschijnlijk in Italië, dus die editie sla ik even over ?

 6. Door prive omstandigheden kon ik er helaas niet bij zijn, had je graag willen ontmoeten! Ben ook erg benieuwd naar je shoplog! Die pasfoto heb ik gespot op social media en die is echt super vet geworden!!

 7. Hoi Bregje,
  Tof je ontmoet te hebben en dat je zo enthousiast bent over mijn producten/ontwerpen.
  Het blijft heel bijzonder en gaaf dat mensen die je niet kent het leuk vinden wat je bedenkt en maakt.
  Groetjes Samantha

 8. Wat een leuk initiatief deze beurs! Super leuk en bovenal heerlijk positief! Hiervan krijg je energie denk ik…enne wat een mooie sieraden ja van Mme Pomm ( net gespiekt!)

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.