Het is weer zondagmiddag, tijd om te luisteren en kijken naar “De muziek van…” Vandaag is de beurt aan Mandy die jullie vertelt over haar favoriete en minder favoriete muziek. Lees je mee?

De muziek van - Mandy

Ik ben Mandy, 28 jaar en mama van Ninthe en Fenne, een tweeling van bijna 4. Getrouwd met René. Ik ben inmiddels alweer 10 jaar werkzaam in de kinderopvang waarvan de laatste 2.5 jaar als gastouder. Daarnaast blog ik op www.getestspeelgoed.nl over vermaak voor kinderen. DE plek waar je reviews vindt over spelmateriaal, (prenten)boeken, creatieve activiteiten en kidsproof uitstapjes.

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?

Leuke vraag! Dit moest ik echt opzoeken. Op 7 april 1987 stond Respectable  van Mel and Kim op nummer 1. Ik ben geen grote muziek kenner en heb nog nooit van dit nummer gehoord. Maar toen ik hem aan manlief liet horen herkende hij het nummer als snel.

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

Mijn aller eerste kus was buiten, geen romantisch achtergrond muziekje dus. Hooguit het geluid van een optrekkende of remmende bus, aangezien dit op het busstation was 😉

Wie was je tieneridool?

Daar moet ik toch heel eerlijk bekennen dat dit (hoe kan het ook anders in die tijd) met stip op 1 de Spice Girls waren. Met het schaamrood op de wangen denk ik hier aan terug. Samen met vriendinnen hebben we heel wat “optredens” op hun nummers gedaan. Bedenk daarbij de verkleedpartijtjes en haarborstel als microfoon en het plaatje is compleet. Toen ik wat ouder werd kwamen er posters en liedjes van DI-RECT in mijn slaakamer. Als ik nu naar hun muziek luister vind ik ze lang niet (meer?) zo mooi. Maar oooooh wat was ik weg van Jamie!

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

Dat is een echte carnavalskraker. 11 jaar geleden ben ik page (hofdame) geweest van mijn vader die dat jaar prins carnaval mocht zijn. We hadden samen een mix gemaakt van het lied Tjoeke Tjakke. Al is het elf jaar geleden, het doet mij denken aan dat geweldige feest jaar. Ik word er zo ontzettend vrolijk van!

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

Daar staat het lied “Mag ik dan bij jou van” Claudia de Breij met stip op 1. Mijn opa heeft in het najaar van 2015 de strijd tegen kanker verloren en op zijn crematie draaide we dit nummer. Waar dit lied mij eerder raakte omdat ik het zo mooi nummer vind raakt het mij nu omdat dit nummer voor mij gevoelsmatig het lied van mijn opa is geworden.

https://www.youtube.com/watch?v=o5uvsEs79hM%20

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

Lekker cliché maar dat is voor mij toch echt Mariah Carey met All I want for Christmas is you. Prachtige stem heeft die vrouw. Als dit liedje op de radio is krijg ik echt een heerlijk warm kerst gevoel. Heerlijk knus met familie op de bank met een warme mok chocomel. Of uren aan tafel met de hele familie. I love it!

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

Ik heb nog maar weinig concerten bezocht moet ik bekennen. Maar ik vind de muziek van Marco Borsato al vanaf mijn pubertijd erg mooi, bijzonder ook dat ik daar samen met een groot deel van mijn familie en man naar toe ben geweest. Zijn teksten kloppen. Zijn stem is heel fijn om naar te luisteren. Omdat zijn muziek thuis ook regelmatig aan stond geeft het mij een veilig en huiselijk gevoel.  Het lied “Samen voor altijd” dat hij samen met zijn dochtertje, John Ewbank met zijn dochtertje en Lange Frans met zijn zoon zingt blijf ik een prachtig nummer vinden. Je voelt de liefde tussen vader en kind. Het raakt me enorm. Dat is wat ieder kind zou moeten kunnen hebben.

https://www.youtube.com/watch?v=8D691hcmXg4

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

Toen ik een film maakte van mijn zwangerschap, bevalling en de eerste maanden was ik op zoek naar rakende liedjes die passen bij de beelden die er voorbij kwamen. Ik kwam twee liedjes tegen waar ik niet eerder van gehoord had maar die echt zo mooi paste bij dit filmpje. Mede door deze twee liedjes is het filmpje prachtig geworden. Het eerste nummer is van Claudia de Breij: “Jouw liedje”

En het tweede nummer is van Maarten Cox. Ik moest flink zoeken omdat ik geen idee meer had wat hoe de naam van het nummer en de artiest ook alweer was. Maar ik heb hem gevonden. Ik las dat dit een finale nummer is van een wedstrijd op radio 2.

https://www.youtube.com/watch?v=IEUqvg0Ztog

Ik vind ze nog steeds zo mooi! Jullie? Ik weet zeker dat elke kersverse ouder (of überhaupt een ouder, niet eens zo kers vers 😉 ) zich hier in herkent.

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

Phoe. Dat vind ik een moeilijke! Ik ben gaan denken en zoeken: “Ik vind het goed zo” en “de kleine dingen die het doen”. Hiermee vind ik veel herkenning in het lied van Nielson: “De kleine dingen”. Ik geniet van de kleine dingen, van mijn man/mijn kinderen, mijn hechten groep familie en vrienden.  Ik geniet van het leven dat ik nu heb, waardeer de kleine dingen en het hoeft van mij niet groter dan het nu is. Dromen moeten er blijven 😉

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Ik kan echt niet tegen muziek waar niet in gezongen word. Instrumentaal dus. Zoals Andre Rieu. Daar krijg ik echt kriebels van in mijn onderbuik. Niet van vlinders maar van irritatie.

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

Ik vind het lied van Barry Manilow – Mandy een heerlijk nummer. Natuurlijk is het leuk om je eigen naam terug te horen in een lied. Maar ik vind het ook een heel prettig nummer om naar te luisteren. Ik weet nog dat ik nog maar net bij mijn man was en hij aan het stappen was met vrienden. Hij stuurde mij een berichtje dat dit nummer gedraaid werd. Ik vond dat zo lief! Dat is alweer 10 jaar geleden. Waar blijft de tijd!

https://www.youtube.com/watch?v=jiEEIjGjUGc

Je kunt Mandy volgen op Facebook, Twitter en Instagram!

Lieve Mandy, bedankt voor het invullen van jouw muzieklijst, ik heb er veel plezier in gehad om het artikel samen te stellen. Wil jij jouw muziek ook delen? Mail me dan!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

  1. Wat leuk om te lezen en dat nummer van Claudia de Breij vind ik ook zo prachtig.

  2. Wat een mooie nummer zitten erbij. Ik vind dit zo’n leuke blogserie. De verschillende smaken en stijlen van muziek is geweldig om te zien en ook inspirerend.

  3. Samen voor altijd is hier ook favoriet nu Saar er is! En ja ik moet ook bekennen dat ik fan was van de Spice Girls…een echte wannabee 😉

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.