Nou lieve mensen, week één van de grote keukenverbouwing zit er op! Echt waar, respect voor mensen die hun hele huis verbouwen hoor! Wij zijn keukenloos, rusteloos en ook wel een beetje radeloos inmiddels….

Vrijdag 26 februari 2016

Nadat ik uitgediscussieerd was met de Zweedse vrinden en de lunchbonnen waren omgezet in een iets normalere compensatie, begon ik weer wat te ontspannen. Die compensatie is goed voor een lichte plundra-sessie voor wat keukengerei, dus mooi meegenomen.

Ik werd wakker en ik checkte mijn mail. Er zat een berichtje bij van het meisje dat de keuken zou overnemen om in haar atelier te plaatsen. In de nacht van donderdag op vrijdag mailde ze om 00.45 om te vertellen dat het niet doorging. Kak! Lekker op tijd ook… Gelukkig had ik nog een gegadigde, dus die heb ik direct gemaild. Hij was nog geïnteresseerd en dus kon het plannen van het afbreken en ophalen beginnen. We zouden zelf al ‘s avonds beginnen en hij zou dan op zondag komen om alles op te halen. Na een hoop op en neer gemail en gewijzigde plannen bleek dat hij vrijdagavond al kon komen: ideaal!

Ik croste na het werk naar huis, haalde de kroonprins op en pikte nog even een voedzame maaltijd op bij de Gouden Bogen. We konden aan de slag! Een handige vriend kwam ook een handje helpen. Stiekem baalde hij ervan dat de keuken nog hergebruikt moest worden, want hij had wel zin in een potje slopen..;) De koper bleek onverwacht verhinderd en hij pas zou pas zaterdag komen. Dit mocht de pret niet drukken, want zijn broer was inmiddels ook aangesloten en de mannen gingen als een wervelwind door de keuken heen! Om half 10 ‘s avonds was alles eruit. Leeg. Weg.

keuken - bregblogt.nl
LEEG!

Zaterdag 27 februari 2016

Om 8.30 stond onze redder in nood op de stoep en binnen anderhalf uur was de keuken ingeladen en afgevoerd. Nu was het echt leeg en realiseerde ik me dat de verbouwingspret nu echt begonnen was. De dag stond in het teken van tegels slopen en een wandje weghalen. Wat overigens grappig was: we dachten dat er een muurtje achter het fornuis zat, maar dit bleek een simpele houten plaat te zijn. Klussen voor gevorderden hoor!

Mooi staaltje kluswerk toch? ;)
Mooi staaltje kluswerk toch? 😉

Precies op het moment dat ik zat te bedenken hoe ik Laurens de hele dag weg kon houden bij de klus- en sloopwerkzaamheden, kreeg ik een appje van een vriendin. Of ik zin had om mee naar de dierentuin te gaan! *start hallelujah muziek* Kwam dat even goed uit! Etienne vond het ook een goed plan dat we weg gingen, dus dat was geregeld. Ja, je moet namelijk wel weten dat ik niet zo’n kluskampioen ben. Iets met twee linkerhanden en chronisch in de weg lopen. En er moest ook iemand op Laurens letten, dus alles viel op zijn plek.

Beestjes kijken!
Beestjes kijken!

Toen ik na een heerlijke middag in een zonnige dierentuin weer thuiskwam was de hele keuken gestript, de muren waren kaal en er hing een groot blauw zeil voor de ingang. We ruimden wat op, maakten de woonkamer enigszins leefbaar, bestelden Chinees en waren klaar met de dag.

Zondag 28 februari

Zoals bij een echte verbouwing hoort, moet je ook af en toe een rustdag inlassen. Vind ik tenminste! Deze zondag konden we eigenlijk gewoon niks doen, dus we gingen lekker op pad met vrienden en genoten van heerlijk eten en drinken en fijn gezelschap.

Maandag 29 februari

Niet alleen de keuken wordt verbouwd, ik zelf ook! Haha, nee hoor, ik word alleen maar 3 weken achter elkaar gemarteld door de mondhygiëniste. Iets met ongezond tandvlees, waarvoor ze me onder verdoving aanvalt met allerlei martelwerktuigen. Terwijl ik in de stoel lag, werd thuis gewerkt aan de elektra. De meneer die dit kwam doen is de hele dag bezig geweest met buizen, kabels en een sfeervolle boormachine. Ik word daar overigens altijd best onrustig van, die werklui in huis, is dat herkenbaar? Toen Laurens sliep ben ik wat gaan bloggen, maar het voelde toch een beetje awkward.

Dinsdag 1 maart 

Een normale werkdag, even vluchten uit de chaos en een lekker broodje kunnen bestellen voor de lunch. Bij thuiskomst hebben we wat pizza’s gebakken in het geleende oventje en toen kon Etienne met vriend Patrick gaan stuken. Ik vluchtte met een bord vol cake met slagroom richting badkamer. Met mijn linkerhanden kan ik toch weinig bijdragen, dus dat was stiekem wel prima.

Ja de hagelslag zat ergens in een doos, dus dan maar een keer zonder.... ;)
Ja de hagelslag zat ergens in een doos, dus dan maar een keer zonder…. 😉

Toen ik rond 22.00 even kwam kijken zag het er mooi uit. Er was alleen één stukje muur niet gestuukt. Ik dacht al dat ik dom was, dus ik vroeg weifelend: “Uhm, hoe zit het met dit stukje muur?” Twee paar ogen keken me verbaasd aan. Vervolgens keken ze naar de tekening die aan de muur hing. “Oh, daar komt geen doorlopende kast…”

Woensdag 2 maart

Lichtelijk chagrijnig werd ik wakker. Leek alles net op rolletjes te lopen, gebeurt er weer zoiets. We zijn hard aan het zoeken naar een oplossing voor het muurtje waar nu niet gestuukt is en eigenlijk ook niet kan worden, omdat het onderdeel is van een grote muur, waar verder niks tegenaan komt qua kasten. Waarschijnlijk kiezen we nu voor een gekleurde glazen plaat. Makkelijk schoon te maken en het scheelt ook nog een flinke schilderbeurt.

Ik besloot er een fijne woensdag van te maken met de kleine kabouter. We bouwden een indoorspeeltuin in de woonkamer (voor de liefhebbers: hij is nog geopend t/m volgende week!) en gingen even naar de kapper en bij een vriendje spelen.

img_20160302_094125.jpg‘s Avonds ging ik lekker sushi eten met een collegaatje. Heerlijk om effe de zooi te ontvluchten en lekker te eten en te kletsen. En of die sushi lekker was!

Nou, dat was me het weekje wel! Ik vind het nog even spannend of we een goede oplossing voor de achterwand kunnen vinden en of het er dan ook wel echt mooi uit gaat zien. Ondertussen probeer ik me niet te druk te maken en te vertrouwen op een goede afloop….op een enkele hysterische uitbarsting na lukt dit prima. 😉

To be continued….

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

12 Reacties

  • Lekker, frietjes! 😉 We zijn gelukkig goed onder de pannen de komende week, mogen overal komen aanschuiven! 🙂

 1. Adem in, adem uit!
  Haha brengt altijd veel stress met zich mee. Vooral als er dingen gebeuren waar je niet op gerekend had. Oh en werklui in huis? Ik deel je gevoel 😛
  Succes met het vinden voor een oplossing van de achterwand!

 2. Ik word al gestrest als ik naar de foto’s kijk, haha! Mijn vriend heeft helaas (nee hoor grapje) een bouwbedrijf en ik moet er dus wel vaker aan geloven. Binnenkort gaan we een nieuw huis kopen en daar zal ook het een en ander aan geklust moeten worden, ah oh.. Voel jij de nieuwe ‘help mijn man is klusser’ aflevering al aankomen? Ik wel, haha!

  • Oooh, spannend! Haha, komt allemaal goed hier….moet even geduld hebben! Oh wacht, dat heb ik niet! 😉

 3. Hanna @ eenbezigbijtje.nl Antwoord

  Verbouwen vind ik ook wel een dingetje haha. Gelukkig krijg je er iets moois voor terug en valt de tijd dat je in de puinhoop zit relatief nog mee ;).

 4. Via facebook zojuist jouw site ontdekt. Klussen is leuk en minder leuk natuurlijk, nog even doorbijten en dan kun je straks genieten van een nieuwe keuken!

 5. Ga er maar aan staan, zeg. Verbouwing van keuken (en badkamer, ook zoiets): wat een karwei. Knap dat jullie zoveel zelf doen. We twijfelen erover om het DIY te doen of via een bouwbedrijf.

 6. Pingback: Tips voor het verbouwen van je keuken* - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.