Ik werp mezelf hysterisch schreeuwend op de grond. Ik krijg amper nog lucht en weet niet wat ik moet doen. Compleet overstuur roep ik naar mijn moeder: “Dit kan toch niet waar zijn? Zeg me dat het niet zo is!” Mijn moeder troost me met sussende woorden. Helaas kan ze me niet uit de droom helpen. Het is wel waar. De roodharige hunk heeft me verlaten….

Het is zondagochtend en ik word totaal verward wakker. Ik reik naar links en voel daar het warme lijf van Etienne. Gelukkig maar, hij is er nog. Ik heb dus gedroomd dat hij weg ging! Een hele stomme, levensechte droom was het. De rest van de dag ben ik er echt van onder de indruk. (Ik hoop dat jij inmiddels ook van de schrik bekomen bent)

Het eerste wat ik tegen Etienne zeg is: “Je gaat toch niet bij me weg hè? Dat droomde ik namelijk en dat was heus niet tof!” Hij geeft me een dikke knuffel en stelt me gerust dat hij nergens naartoe gaat. Ik voeg er nog aan toe: “En als je wel weg wilt moet je er eerst met me over praten, niet zomaar weggaan zoals in mijn droom!”

We staan in de keuken en ik smeek hem om niet weg te gaan. Hij kijkt me aan met een lege, harde blik. “Jammer dan voor jou, ik ga weg. Ik hoef je niks uit leggen, want het gaat je niks aan.”

Het gevoel dat bij deze afwijzing hoort komt me akelig bekend voor. Wat best gek is, want ondanks het feit dat ik geregeld een blauwtje liep vroeger, ben ik gelukkig nooit op zo’n harteloze manier verlaten. En al helemaal niet door een man die de deur uitliep en zich aansloot bij een protestmars, waarvan ik niet meer weet waarvoor de meute protesteerde. Dat maakt de droom overigens weer wat minder levensecht. Ik zie Etienne namelijk niet zo gauw aansluiten bij een protestmars… 😉

Ik hoop maar dat deze droom geen voorbode is voor allerlei GTST-achtige taferelen in mijn leven, want daar heb ik helemaal geen trek in! Bovendien vinden die rooie en ik elkaar nog steeds heel erg lief! Hopelijk duidt het alleen op een levendige fantasie. En, in het kader van omdenken: het heeft me mooi inspiratie voor dit artikel opgeleverd!

Heb jij weleens levensechte dromen die je de hele dag bijblijven?

xBreg

p.s. Volg je mij al op Facebook en Twitter?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

20 Reacties

 1. Hier onthoud ik ze zelden eigenlijk. Ben in ieder geval blij voor jou dat het een nachtmerrie was!!

 2. Toevallig heb ik laatst gedroomd dat mijn man bij me weg ging. Ik heb hem toen ‘s avonds na het werk meerdere malen op het hart gedrukt dat dat niet de bedoeling is!

 3. Sinds mn slaapapneu heb ik zelden nog dromen, of ik onthoud ze gewoon nooit meer. Maar herken de levensechte dromen wel van voor die tijd, vreselijk zijn ze!

 4. Ik heb Michel wel eens helemaal over de zeik wakker gemaakt snachts om even tegen m aan te kruipen en re zeggen hoeveel ik van m hou, en natuurlijk op zn hart te drukken dat ie absoluut niet bij me weg mag.

  Hele dag ook echt gevoeld. Wel vaker voorgekomen trouwens. En dat terwijl ik helemaal nooit bang ben dat ie zou gaan… we zijn hartstikke gelukkig samen.

 5. Dat heb ik ook wel eens gehad, eng hè! Ik had daar toen ook de hele dag last van, zo’n raar gevoel… Gelukkig was het maar een droom!

 6. Hier heb ik helaas best vaak last van. Dan moet ik mezelf echt blijven vertellen dat ik niet boos op iemand ben (in real life), ondanks dat het zo echt voelt 😉

 7. Ohh dat zijn de naarste dromen. Heb geregeld levensechte dromen waar ik de hele dag van slag van ben. Heeeel naar.

 8. Herkenbaar. Zo eng die levensechte dromen, tijdens mijn zwangerschap was dat echt heel erg. Dat vond ik echt vreselijk! Nu ook nog wel dromen, maar niet meer zo erg als toen. Verder heb ik ook regelmatig gedroomd dat mijn man bij mij wegging, terwijl we heel gelukkig zijn. Stom eigenlijk!

 9. Poe wat vervelend zo een droom. Ik heb weleens gedroomd dat mijn man vreemd ging en man geloof mij hij kreeg ervan langs de volgende dag hoor 😉

  Zo een droom kan levensecht aanvoelen en het doet wat met je geest.

  En ze leefden nog lang en gelukkig!

 10. Dat was een heftige droom. Het schijnt heel normaal te zijn hoor om dit soort dingen te dromen. Ik droom zelf vaak dingen die helemaal nergens op slaan. Maar ik weet er iedere keer wel weer een verklaring uit te halen, heel apart.

 11. Wat een nare droom. Ik heb helaas wel af en toe maar toch soort van regelmatig vergelijkbaar nare dromen. Ik gok dat wanneer het vaker voorkomt het toch met een soort van onbewuste angsten te maken heeft, niet zozeer met wat er gaat gebeuren.

 12. Toen ik nog niet zo lang samenwoonde met mijn ex droomde ik dat hij door een auto geraakt werd. Mijn telefoon ging (waarschijnlijk in het echt) en mijn schoonmoeder belde waar ik bleef… Want iedereen was al in het ziekenhuis. De hele droom was verdeeld in scènes. Ik zag de aanrijding, was in het ziekenhuis, meldde via Facebook (?) Dat hij was overleden. Viel mijn schoonfamilie in de armen, was op de begrafenis, zat al kettingrokend bij mijn ouders op de bank en uiteindelijk werd ik opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis omdat ik zo verdrietig was.
  Mijn ex kwam thuis van werk en moest me wakker maken omdat ik zo hard aan het huilen was in mijn slaap…
  Is al drie jaar geleden minimaal maar dit was zo’n bizar realistische droom… brrr…

 13. Ja ik droom zo ontzettend veel en raar! Ik vlieg overal naartoe, stort neer, wordt achterna gezeten en sinds mijn broer overleden is komt hij er ook heel veel in voor. Vaak onthoud ik ze ook omdat ze zo bizar zijn.

 14. Ahhh, wat zal jij naar wakker geworden zijn zeg. Toevallig had ik vannacht ook een nachtmerrie. Nooit leuk!

 15. Het overkomt me inderdaad wel eens…
  Als ik dan wakker word ga ik even uit bed en wat anders doen, onlangs dat mijn man er niet meer was, geen idee waar hij dan was en waarom hij weg was.

  Soms…

 16. Soms kan het zo levensecht aanvoelen! Ik droomde een keer dat mijn ex mijn vriend had weggejaagd en naast me in bed lag, gelukkig werd ik wakker en lag de juiste naast me, naar fijn voelde het niet ;).

 17. Oh, ja vreselijk is dat he! Ik heb inderdaad ook weleens van dit soort dromen gehad. Zo naar! Altijd een enorme opluchting als je dan weer wakker wordt. Maar die sfeer, het duurt even voor je eruit bent..

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.