Jaja, het is weer zondag! Tijd voor een nieuw artikel vol muziek. Deze week is de beurt aan Kim, die er een uitgebreid verhaal van heeft gemaakt. Ik heb veel plezier gehad tijdens het maken van het artikel! Lees en luister je mee?

20160216_143804

Ik ben Kimberly, 21 jaar en  ik woon sinds een half jaar samen met Dion, mijn vriend, en Luna de poes in Purmerend. Verder ben ik op het moment aan het afstuderen. Daarna ga ik lekker werken en met nieuwe cursussen en studies beginnen, ik zit alleen nog even te twijfelen wat het wordt.  Naast al dat leren en werken ben ik gek op schrijven, fotograferen, koken, reizen en gezelligheid. Ik blog op Kim Kimono

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?

Op 8 juni 1994 ben ik geboren. Ik weet het nog zo goed. Toen ik op deze zwoele zomerse woensdagavond eindelijk mijn beide benen op de vaste grond mocht zetten. Op de achtergrond speelde “The Most Beautiful Girl In The World” van Prince… en wakker was ik! Laat ik zeggen dat het niet echt mijn smaak is. Wel vind ik het attent van hem dat hij dit voor mij zingt, haha.

(bericht van Breg: Meneer Prince wil dit nummer niet meer op Youtube, dus helaas moeten jullie het doen met het liedje in je hoofd)

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

Pfoee.. wat een moeilijk vraag! Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen idee. Ik ben even wezen graven in mijn geheugen en op 4 september 2008 kreeg ik mijn eerste zoen op een zomer feest in de stad. Na wat onderzoek ben ik erachter komen dat Marco Borsato toen op nummer 1 stond met “Stop de tijd”. Een tragisch, romantisch nummer dat best bij een eerste zoen kan passen. Gelukkig stond de tijd bij mij niet stil, wat een drama zo een eerst zoen, maar laten wij daar maar niet verder over uitweiden.
Ik vind het nummer dit nummer van Marco wel erg mooi, maar dan wel met de juiste persoon in gedachten, haha.

Wie was je tieneridool?

O, ik moet echt lachen als ik hieraan terug denk. Dit was echt 100% Jan Smit! Mijn favoriete nummer was dan ook zeker wel “Als de morgen is gekomen”. Ik was wel echt een fanatieke fan. Ik had posters boven mijn bed, ging naar optredens en droeg kleding van de J-style lijn (zijn kledinglijn). Nu lach ik mijzelf helemaal in een scheur hierom.

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

Dit kunnen heel veel nummers zijn. Het eerst nummer dat nu in mij opkomt is “90s By Nature” van Showtek.  Niet iets wat ik zelf super snel aan zou zetten in mijn woonkamer, maar wel een nummer waarvan ik super veel zin krijg om te gaan dansen met m’n vriendinnen!

https://www.youtube.com/watch?v=HqqrcuBUMSY

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

Soms liggen liedjes wat gevoeliger dan andere dagen, maar het liedje wat ik niet te vaak luister is “Goodbye my love, goodbye” van Demis Roussos. Dit lied werd gedraaid op de uitvaart van mijn opa. Echt een prachtig nummer, maar te gevoelig voor mij.

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

Snel over naar wat vrolijks, jeeej! Kerst is echt mijn fa-vo-rie-te tijd van het jaar! Daar horen ook kerstliedjes bij, non-stop! Ik heb twee liedjes die mij echt een kerst gevoel geven.

De eerste is “Winter Wonderland” van Jason Mraz. Een echte heerlijke meegiller.

De tweede is een heerlijk vrolijk, fout nummer. Namelijk het liedje van Burl Ives “A Holly Jolly Christmas” met een super schattig clipje.

https://www.youtube.com/watch?v=f8Em2Ixvefo%20

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

Dat zijn er zeker twee. Twee concerten waarbij ik echt zoveel intensiteit voelde, waarbij het kippenvel op mijn armen stond. Dat was het concert van Di-rect in Paradiso in het najaar van 2014. Voor degene wie daar nog nooit geweest zijn, het is een vrij kleine zaal. Bij het nummer “All in Vain”, dat Spike akoestisch op de gitaar speelde en Marcel (de liedzanger) zong zonder microfoon was de zaal doodstil en het was zo mooi en intens. Het kippenvel kroop over mijn rug. Ik heb een filmpje kunnen vinden van dit moment:

Het tweede concert was van Passenger op Lowlands 2015. Een prachtig solo concert, de act was zo intens en vrolijk. Een van mijn favoriete nummers van Passenger is “ Things you never done”.

https://www.youtube.com/watch?v=21NBBe3rrag%20

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

De Australische indie-rock  band “Boy and Bear”. Ik leerde dit bandje kennen door de line up van Lowlands 2014.

20150822_184416_Pano

Helaas kon ik hier zelf niet bij zijn. Een paar maanden later ben ik wel naar een concert van hen geweest in het Tivoli in Utrecht waar ze een top concert gaven. Mijn lievelingsnummer is zeker wel: “Milk and Sticks”. Het is gewoon lekker vrolijk en net even anders, ik houd ervan!

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

Zeker “Follow The Sun” van Xavier Rudd. Een prachtig nummer waarbij ik weer even mijn dromen naar boven haal en alles op een rijtje zet. Een lied over vrijheid, dromen en je hart volgen. Dat is soms niet even makkelijk.

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Hier hoefde ik echt niet lang over na te denken. Dat is met 200% zekerheid, ABBA met “Dancing Queen”. Wat kan ik hier nog meer over vertellen?

https://www.youtube.com/watch?v=xFrGuyw1V8s%20

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

Het allermooiste nummer allertijden vind ik “What A Wonderful World” van Louis Armstrong. Dit liedje gaat over al het moois in onze mooie wereld. Het waarderen van deze wereld. Als je dit lied niet kent moet je hem zeker eens luisteren. Ik denk dat het voor sommige mensen heel goed is om eens te luisteren en weer even bewust te worden van het nu, de wereld en de toekomt.

Dit was mijn muzieklijst! Ik vond het een onwijs leuke vragenlijst. Over sommige vragen moest ik ook even goed nadenken. De conclusie die wij kunnen trekken is wel dat ik niet echt een duidelijke muzieksmaak heb, haha. Als ik het fijn vind klinken, of een boodschap aan heb past hij in het lijstje!

Dankjewel Kim, wat een leuke, gevarieerde lijst is het geworden!

Je kunt Kim volgen op Instragram en Facebook!

Wil jij ook eens meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje!

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Pingback: Speciale Deuntjes – Kimkimono

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.