[buttonC text=”TEXT HERE” url=”URL HERE” color=”HEX COLOR HERE”]

Terwijl ik dit schrijf (het is nu vrijdagavond 22.00 uur) werp ik even een blik op onze woonkamer of ja, wat er nog van te zien is. Daarna kijk ik naar de keuken. Die er niet meer is. Complete chaos betekent gevaarlijk terrein voor mijn tere zieltje. Dus besloot ik dat het tijd was voor een positieve tegenbeweging. Door te schrijven over dingen die me blij maken, denk ik er niet aan dat er een aanrechtblad in mijn woonkamer ligt. En dat ik de komende twee weken niet kan koken. Echt niet hoor, ik ben helemaal zen, want het leven is mooi! Daarom vul ik vandaag de #projectpositief tag van Dagmar Valerie in!


Wat is je favoriete quote en waarom?

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat

Deze uitspraak komt regelmatig goed van pas. Bijvoorbeeld als mijn huis op zijn kop staat zoals nu.. 😉 Ik ben geneigd om alles goed te willen doen, het liefst voor de hele wereld. Maar hoe doe je dat als je lichaam even niet meewerkt? Of als je in je hoofd een bol plakkerige spaghetti hebt zitten? Juist: dan denk ik aan deze uitspraak en kijk naar hoe het wel kan. En ik prent mezelf dan ook meteen even in dat ik het nooit voor iedereen goed kan doen.

Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!

Een roman schrijven. Soms, voor ik in slaap val, bedenk ik allemaal verhaallijnen of personages. Nu doe ik er nog niets mee, maar ik ben ervan overtuigd dat ik op het juiste moment de woorden vind en ze dan op papier kan zetten. Al doe ik er tien jaar over, I don’t care. Het lijkt me onwijs gaaf om een heus boek in handen te hebben dat ik zelf geschreven heb. En dat mensen ook nog leuk gaan vinden om te lezen, als ik mazzel heb. Ja dat is mijn droom!

Wat betekent geluk voor jou?

Geluk is een warm gevoel in mijn buik. Cliché maar waar, het zit vaak in kleine dingen. Ik voel het als ik een fijn weekend heb gehad met mijn mannen. Wanneer ik een gezellige dag met een vriendin heb gehad. Als ik gewoon thuis op de bank zit kan ik ineens vanuit mijn tenen intens gelukkig zijn. Geluk zit ook in een bos verse bloemen. Een perfect gelukt stoofpotje. Het vooruitzicht van een concert van Racoon. Het bijwonen van een concert van Racoon. Een bad dat de perfecte temperatuur heeft. Zo kan ik nog wel uren doorgaan. Ik las deze week ergens: “If you want happiness, do things that make you happy” En zo is het maar net. Hoppakkee, krijg je zomaar nog een quote van me!

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?

Laurens! Met zijn intense schaterlach. Serieus, als dat mannetje begint te schateren, begint de zon meteen te schijnen. Hij maakt me sowieso heel blij met zijn bolle toet en stralend blauwe ogen. Als ik me niet fijn voel komt hij me een kus of een knuffel geven en dat helpt altijd, heerlijk! Een goede tweede plek, of ja eigenlijk staan ze gelijk, is voor de roodharige hunk. We delen een maffe humor en kunnen soms echt janken van het lachen. Zo hebben we een keer een hysterische lachbui gehad om de foto’s die je altijd ziet tijdens het weerbericht op RTL 4. Er zijn een aantal vaste fotografen die elke dag hun weerfoto’s insturen. Ik weet niet meer precies wat er gebeurde, maar het ging over een verloren aardappeloogst, wat er voor zorgde dat we hysterisch jankend van de bank af rolden. We hebben overigens allebei geen idee meer wat er zo grappig aan was destijds. Ik vind het zo fijn dat ik nog regelmatig zo kan lachen met Etienne, een teken dat we het nog altijd heel fijn hebben samen. ♥

 Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?
Een zacht, vers, wit broodje met een rundvleeskroket. Of een plak roombotercake met slagroom en hagelslag. Een vakantie naar de zon. In dit laatste geval moet ik er wel bij zeggen dat ik dan waarschijnlijk pas begin te lachen wanneer ik op de plaats van bestemming ben. Tot die tijd kun je je beter bergen…;)

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?

Volgens mij was dat vanmiddag nog aan de telefoon met een collega. We hadden allebei last van vrijdagmiddag meligheid en dat mondde uit in een hoop geouwehoer en een lekkere lachbui.

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?

Op het afronden van mijn opleiding in september 2015. Ik had 3/4 deel van mijn opleiding afgerond tijdens mijn zwangerschap. Toen ik 34 weken zwanger was zat ik nog doodleuk een tentamen Arbeidsrecht te maken. Toen Laurens bijna 1 jaar was heb ik mijn studie weer opgepakt. Die laatste maanden waren pittig en af en toe goed voor een nervous breakdown, maar uiteindelijk slaagde ik. Dat voelde ZO goed! Ik leer namelijk beter in de praktijk dan uit de boeken, dus dit was een extra grote uitdaging. Echt gaaf dat het gelukt is!

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?

Een mooie quote die staat op een ansichtkaart van Flinque:

rainbows

Zoals ik deze quote interpreteer: het moet soms even flink regenen om iets moois te kunnen zien. De wereld is nou eenmaal niet altijd vol zonneschijn. Soms regen je even flink nat, maar uiteindelijk droog je ook weer op.

En verder: Doe wat goed voelt, vertrouw op je onderbuikgevoel en geloof in jezelf. Daar kun je wel even mee vooruit toch?

Bedankt voor het lezen van mij invulling van de #projectpositief tag. Vergeet je niet om Dagmar Valerie te taggen als je hem overneemt?

Vertel eens: wanneer had jij je laatste lachbui en hoe kwam dat zo?

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

9 Reacties

  1. Deze week toen al snel heel duidelijk werd dat het een BAD BAD idea is om een ppging tot papiermache te doen met een driejarige. What was i thinking!!

  2. Wat een vrolijkheid! Ik heb gisteren met twee jongens van het werk de slappe lach gehad. We moeten een nieuw systeem testen en dat is zo ingewikkeld en gaat zoveel mis dat we echt ontzettend melig ervan werden.

  3. Wat een heerlijke blog. Geweldige quotes ook, veel herkenning. Het zit allemaal in de kleine dingen. Net als nu het zonnetje op mijn rug en mijn heerlijke kopje koffie…

  4. Die laatste quote is heel mooi en waar! En mijn laatste lachbui was gisteren op school met een collega en een lift die niet meer open ging. Klinkt enger dan het was, het was echt heel grappig en ik pieste bijna in mijn broek van het lachen ?

  5. Wauw wat bijzonder en mooi om je antwoorden te lezen, heel inspirerend en leuk! Heb ervan genoten, dankjewel dat je de tag hebt ingevuld, een feestje om te mogen lezen <3

  6. aaah wat leuk om te lezen! i need it ! lange drukke dagen werken en nu eindelijk op de bank! Keuken vies en plakkerig, korter lontje en slaaptekort…..maar heel goed te beseffen dat het leven juist zo mooi is! THANKS voor de reminder meis ! 🙂 xx

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.