Rustig maar! Ik heb heus niet ineens besloten om een vervallen nudistencamping te gaan runnen in de Dordogne. En nee, ik ga ook niet weg bij de roodharige hunk. Sorry, teleurstelling voor velen: ook geen babynieuws hier. Ik gooi wel het roer om en vertel je daar vandaag meer over…

In mijn wensen voor 2016 heb ik de wens staan om minstens 5 keer per week een artikel te schrijven. Enthousiast als ik ben maakte ik er vaak 7 en soms zelfs 8 per week van. Hartstikke leuk en gezellig, maar ik vind zelf dat het mijn kwaliteit niet ten goede komt. Er zijn momenten dat het aan me knaagt: “Wil ik dit wel?” Het voelt als een soort druk, ik kan het lastig onder woorden brengen. Soms heb ik echt werkelijk waar geen idee waar ik over ga schrijven. Uiteindelijk lukt het steeds wel weer om een leuk stukkie te produceren, maar het begon me de laatste tijd een beetje tegen te staan. Naast mijn baan, gezin en sociale leven is mijn blog een hobby. Langzaam vrat het steeds meer aan mijn tijd en ik raakte de balans kwijt. Dus werd het tijd om het roer om te gooien.

Vanaf nu ga ik de boel loslaten en schrijven wanneer ik iets te vertellen heb. Grote kans dat het alsnog regelmatig 7 artikelen per week zijn hoor. Dat zou natuurlijk ook helemaal tof zijn, mits ik me er goed bij voel. En heb ik een keer geen zin, geen inspiratie of gewoon meer zin om een avond of dag computerloos door te brengen, dan is dat helemaal prima. Er staan inmiddels ruim 250 artikelen in mijn archieven, dus er is altijd wel wat te lezen voor jullie. En anders mail of bel je me maar, vertel ik je een onsamenhangende mop, dat kan altijd nog. Ben je fan en lezer van het eerste uur, dan begin je gewoon weer bij mijn eerste artikel en lees je vanuit daar verder. Net als je soms doet met je lievelingsboek.

Wat ik dus eigenlijk wil vertellen is dat ik mezelf weer even heb teruggefloten. Voor de verandering. Terug naar de basis waar Breg Blogt om draait: persoonlijke verhalen, Boergondische belevenissen met een korreltje zout en een scheutje diksap. Ik ga weer op zoek naar fijne plekjes om te eten en te drinken, ik ga concerten bezoeken en jullie daar over vertellen. Op mijn gemakje, zonder druk. Waar die druk dan eigenlijk vandaan kwam wil je weten? Van mezelf! Groeiende bezoekersaantallen zijn echt onwijs gaaf, maar hebben ook een soort verslavende werking: je wilt altijd meer. En daar wil ik vanaf. Nee gekkie, niet van die meer bezoekers, maar van het gevoel van “meer, meer meer”. Kwaliteit boven kwantiteit.

Dus, het roer om en loslaten die handel. Sowieso staan de komende weken in het teken van het leeghalen, afbreken en klaarmaken van onze keuken, zodat binnen een paar weken ons nieuwe exemplaar geplaatst kan worden. Daar zal ik binnenkort nog een apart blogje aan wijden en voor ik ‘t weet blog ik weer een week vol…;)

Ik ben nieuwsgierig: hoe vaak per week bezoek jij mijn blog? Ik ben heel benieuwd, dus laat het me zeker weten, hieronder in de comments, stuur me een mailtje of vertel het op Facebook!

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

14 Reacties

 1. Ik geef je groot gelijk! Nadat mijn man vorige maand flink bezig was met de statistieken en ik dus ook heb ik het vanaf deze maand van me af gegooid. Ik heb wellicht nog 2x gekeken en meer niet. Ik wil ook gewoon lekker doen wat ik leuk vind en niet die druk voelen. En die is weg.. Heerlijk!

 2. Nicole @ Everyday-Life.nl Antwoord

  Hier hebben we het al over gehad, dus helemaal mee eens! Ik ga met je meedoen 🙂

 3. demallemolenmoeder Antwoord

  Je hebt helemaal gelijk! Het is niet voor niets jouw blog. Waar je vrij bent om te doen wat jij wilt. Stiekem kijk ik nu bijna elke dag wel even hier maar gelukkig is er nog genoeg leesvoer.

 4. Groot gelijk! Ik kijk een paar keer per week en lees dan waar ik zin in heb.

 5. Mathiske's mama blog Antwoord

  Hij iedere blog zit ik te lezen ? maar je echte leven gaat voor je virtuele leven ??

 6. Groot gelijk! Ik blog momenteel zo’n twee keer per week en dat vind ik prima! Schrijven is leuk, ontzettend leuk zelfs, maar niet wanneer het een verplichting is of het ten koste gaat van jezelf. Om te antwoorden op je vraag: ik kom op je blog op het moment dat bloglovin’ mij laat zien dat je weer wat nieuws geschreven hebt (en als ik weinig tijd heb ben ik ook nog wel eens selectief, anders wordt alleen het blogs lezen al nachtwerk 😉 )

 7. Ik begrijp je volkomen! Maar dat weet je wel! Goed besluit, en ben heel benieuwd ?

 8. Ik begrijp je volkomen! Mijn vent ligt al 2 weken in het zh en opeens lijkt mijn blog zo onbelangrijk. Waarom doe ik het eigenlijk, voor wie, wil ik wel elke avond hieraan spenderen? Ik heb het er net met mijn vader over toevallig. Er is nog zoveel meer in het leven dan bloggen. Ik wil niet elke avond spenderen aan mijn computer, de druk van hoeveel het gelezen wordt, etc. Continu vergelijken met anderen doe ik ook en word er ook gek van. Schrijven vind ik wel heel leuk, maar ik heb nu gezegd 3x per week… Zou er wel eens met jou over willen keuvelen…

 9. Herkenbaar. Recent ook zo’n ingeving gehas en blog nu minder en persoonlijke blogs achter een slotje. Omdat dat beter aanvoelt. Ook in mijn geval is het mijn hobby, dus goed dat ook jij je gevoel volgt!

 10. Niet dagelijks, maar ik denk dat ik toch een keer of 4 per week een blogrondje doe…. mensen die op mijn blog reageren bezoek ik ook als ze reageren, gewoon omdat het kan en leuk is.

  Zelf is mijn streven om een keer of drie, vier per week te bloggen maar momenteel is het dagelijks. Iets met veel ideeën en inspiratie, en over statistieken… ik heb er afgelopen januari voor het eerst naar gekeken omdat het me gevraagd werd! Nu stelt het bij mij niet zo heel veel voor en blog dan ook net als jij als hobby en dat mag het wat mij betreft voorlopig wel blijven ook.

 11. Heel herkenbaar. Groeiende cijfers zijn echt verslavend. En soms moet je ook tijd maken om andere dingen te doen dan alleen bloggen, in je vrije tijd (zoals nu Simone: ga eens slapen). Ik volg je blog nog maar heel kort, maar heb je al toegevoegd aan mijn ‘rondje’ van blogs die ik vrijwel dagelijks bezoek.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.