Bijna 5 jaar geleden gebeurde het. Ik werd knetterverliefd op Pinkpop. En ik werd verliefd op Pinkpop. Heb je geen idee waar ik het over heb, lees dan vooral even alle verhalen over de roodharige hunk terug. Anyway, vandaag is de dag van de voorverkoop van Pinkpop.  Duiken wij ook dit jaar  weer de virtuele wachtrij in?

Met gemengde gevoelens

Vorig jaar ging ik met gemengde gevoelens naar Landgraaf. Huilend, omdat ik mijn dreumes 4 dagen moest missen en met vlinders in mijn buik vanwege de Foo Fighters. Nou ja, vawege Dave Grohl eigenlijk. Ironisch genoeg viel het missen van de kroonprins reuze mee en pleurde mijn idool Dave de dag voor zijn optreden van een podium in Zweden en kon daardoor niet naar Pinkpop komen. Janken joh! Nou ja, een beetje maar hoor. Ik baalde wel echt. In 2011 had ik deze heren voor het eerst zien optreden en ik was direct betoverd. Wat. Een. Helden. Er werd direct beweerd dat de Foo Fighters in 2016 wél zouden komen, dus daar hield ik me maar aan vast. Ik was vastberaden om van Pinkpop 2016 een onvergetelijke editie te gaan maken. Overigens baalde ik ook enorm dat we geen kaartjes hadden gekocht voor het concert van de FF in november 2015 in de Ziggo Dome. Dat ging namelijk wél gewoon door. Weer janken.

Pinkpop 2015!

Het programma

In de afgelopen maanden werden steeds nieuwe namen voor Pinkpop 2016 bekend gemaakt, het jaarlijkse startsein voor de voorpret….Het begon met drie grote namen:

 • The Red Hot Chilli Peppers, met frontman Anthony Kiedis. Oh mensen, wat zat ik vroeger zwijmelend naar zijn sixpack te kijken als hij voorbij kwam in de Hitkrant
 • Rammstein, nee dank je. Om met Etienne te spreken: “Dan ga ik wel bier halen!”
 • James Morrisson: leuk, maar ik hoef er niet persé bij te zijn

Tot dit punt zaten we nog in kamp twijfel. Als er echt nog een hele gave headliner zou komen, wilden we nog wel overwegen om kaartjes te kopen. Vol spanning zette ik afgelopen woensdag de radio aan om de line up te horen…

Het laatste zetje

Oké, dinsdag waren Doe Maar en Paul Mc Cartney al aan de line up toegevoegd. Prima artiesten, leuke muziek. Ze konden ons er alleen niet van overtuigen om zenuwachtig te worden voor de kaartverkoop. Toen de rest van de line up ook niet echt voor kriebels in onze buik zorgde, stevenden we razendsnel op kamp nee af. Er zitten echt wel toffe artiesten tussen, maar niet zó tof dat ik er een duur ticket voor wil kopen.

Want dat was het laatste zetje om niet te gaan: de ticketprijzen. De prijs voor een weekendticket gaat met €15,- omhoog, waardoor de prijs van een kaartje op €195,- komt. Exclusief servicekosten. koekkoek We gingen voor het gemak even rekenen en realiseerden onszelf dat we voor 3 dagen Pinkpop met alle bijkomende kosten met z’n tweetjes minstens €700,-  kwijt zouden zijn. Poeh hee, dat is wel even een bedrag. Voor dat geld kunnen we ook een paar dagen prinsheerlijk genieten in Valencia, Rome of Lissabon. Of 20 keer sushi bestellen. Of 70 keer naar de film op dinsdag. Enfin, you get the point wel hè?

Dus, juist in het jaar dat we ons Pinkpop jubileum zouden vieren, in het jaar dat we 5 jaar samen zijn, kiezen we ervoor om niet te gaan. Maar één ding zal ik je wel vertellen: als de Foo Fighters in 2017 naar Landgraaf komen ben ik erbij, that’s for sure! Al wordt het pas in 2056, IK BEN ER BIJ!

-Editorial note-
Ik had gisteravond de laatste letter van dit blog nog maar net geschreven of vriendin Anke belde. Of ik interesse had in een kaartje voor ParkCity Live in het immer pittoreske Heerlen. Dit kleinschalige, 2-daagse festival staat hoog op mijn verlanglijstje, omdat mijn geliefde Racoon er optreedt. EN NU GA IK ER DUS NAAR TOE EN DAT KOST MAAR ZOVEEL ALS 1,5 KEER SUSHI BESTELLEN! Oh mensen, I looooove it when a plan comes together… ♥

Ga jij naar Pinkpop dit jaar? 

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

13 Reacties

 1. Wauw, dat is wel even een bedrag zeg! Daar kan je inderdaad een heleboel andere leuke dingen mee doen.

 2. Het is inderdaad een klap geld. Al zijn de RHCP wel briljant! Maar ik zou dan voor een dagkaart gaan, zodat ik Paul McCartney kan zien. Daar slapen in een tent is sowieso geen optie. Maar helaas ik moet werken met Pinksteren

 3. Leuk dat je nou wel een goedkoper alternatief hebt gevonden. En mag je roodharige hunk dan ook mee of moet hij thuisblijven? ?

 4. Nope.. en mn vriend alleen zondag. K heb nog tot nwt zitten twijfelen.. maar ik vind er te weinig gave artiesten tussen zitten.. of ik heb ze al gezien of ik zie ze ergens anders ook al. Ik ga nog mnbest doen om ze te winnen… maar bijna mn maandinkomen ga ik er dit jaar niet aan spenderen. Vorig jaar was zoveel beter

 5. Ik zou juist voor Rammstein naar Pinkpop willen haha! Maar toch ga ik ook dit jaar weer niet.. Ik vind het toch net iets te prijzig!

 6. Ohhh ik heb er ook 10 op mijn naam staan. ..I love pinkpop! Maar dit jaar gaat het niet lukken.

 7. De vrijdag vind ik wel een hele goede dag persoonlijk. Dus wellicht dat ik die zou doen maar een heel weekend: nee.

 8. Ik ga dus :-)))) . Omdat het eindelijk weer kan. En omdat Rammstein één van de favorieten van mijn zoon is. Zo gaaf dat hij met zijn moeder daar naartoe wil.
  Ja de kosten…. Omdat ik dus met mijn zoon ga, durfde ik het niet aan om op Marktplaats cheapy tickets te kopen. Stel je voor dat daar de poort niet open gaat. Ik kan het hem niet aandoen. Maar wat ik wel écht stom vind, écht heel stom, dat zijn de kosten voor het parkeerticket. voor de zaterdag kost dat dus gewoon 20 euro . En de trein… ja die rijdt vannacht niet meer naar de zuidwesthoek. Maar ja. Er zijn altijd mensen die van zoiets moeten profiteren.
  Tot volgend jaar dan maar. Want ik ga ervan uit dat de FF er dan gewoon wel bij zijn.

 9. Ik ben er dit jaar ook niet bij.. baal wel enorm.. maar t was te duur voor de artiesten die kwamen. K ga wel naar CAS!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.