In de vorige afleveringen heb ik verteld over de zolder, de slaapkamers en de logeerkamer. Vandaag vertel ik je hoe mijn droombadkamer eruit ziet, als geld geen belemmering is. Zolang we geen loterij winnen is de huidige badkamer prima, maar stiekem zou ik hem wel willen verbouwen…..

Onze badkamer is ongeveer 2 bij 4 meter, een bezemkast is er jaloers op en een balzaal kijkt er lacherig op neer. Er past een bad in en dat is voor mij het allerbelangrijkste. Toen ik zwanger was had ik, gedreven door hormonsters, het idiote idee opgevat dat er een toilet op de badkamer moest komen. Helaas bleek dit niet iets dat makkelijk te realiseren was, dus er zou een complete badkamerverbouwing aan te pas komen. Godzijdank kwam ik op tijd tot inkeer en realiseerde ik me dat ik er echt niks aan overhield als ik zes keer per nacht naar beneden stommelde voor een toiletbezoekje. De badkamer is simpel, met een groot badkamermeubel en een bad/douche in één. Tijd om op een rijtje te zetten wat ik in een nieuwe badkamer zou willen plaatsen….

Badkamer met landelijke uitstraling

Goh, wat een verrassing Breg, een landelijke look had ik nooit verwacht bij jou. Ik hoor het je denken! Zoals in de rest van het huis wil ik ook de landelijke uitstraling in de badkamer doorvoeren. Ik kwam erachter dat je tegenwoordig tegels hebt in houtlook. Echt heel erg tof! Een houten vloer in de badkamer lijkt me niet zo handig, dus dit is echt een perfecte oplossing.

tegel houtlook

De rest van de badkamer wil ik zo wit mogelijk houden, omdat dat ruimtelijk oogt. Zoiets als op onderstaande foto zou nooit passen volgens mij, maar ik vind het wel heel erg gaaf!

[pin_widget url="https://nl.pinterest.com/pin/462322717967699045/"]

Droombad

Ik vind zo’n losstaand bad op pootjes echt zo gaaf! Volgens mij zou ik daar elke dag als een prinses in liggen. Oh wacht, ik lig nu ook al bijna dagelijks als een prinses in bad… 😉

bad op pootjes

Dit bad is wel een beetje te kitsch, maar het geeft een beetje een idee van mijn wens. Overigens een beetje jammer dat met het plaatsen van een dergelijk bad de hele badkamer vol is, dus helaas, het blijft bij dromen. Het meest ideaal zou zijn als we een inloopdouche én en bad kunnen plaatsen, wie weet lukt dat met een beetje creatief passen en meten wel. Als we dan toch bezig zijn, dan ook meteen een regendouche. Al ben ik bang dat ik er dan véél te lang onder blijf staan…. 😉

En verder…

Ik zal je het leed besparen van foto’s van een wc, want dat is gewoon echt saai. Een pot moet lekker zitten en er een beetje leuk uit zien, maar hier heb ik niet echt een bepaalde voorkeur voor. Dus we gaan verder met de details. Deze kraan is eigenlijk een keukenkraan, maar doet het ook prima in de badkamer. Ook wel handig dat hij hoog is, want dan kan ik er mijn haren onder wassen en er fatsoenlijk onder hangen als ik na een avondje stappen veel moet drinken voor de katerbestrijding.. de badkamer moet natuurlijk van alle gemakken voorzien zijn… 😉

kraan

Verder zou een mooie designradiator ook wel tof zijn, niks zo lekker om na het badderen of douchen een voorverwarmde handdoek te kunnen pakken. Of als het echt heel koud is: mijn pyjama voorverwarmen. We maken de badkamer dan af met nog wat zachte handdoeken en een grote spiegel en klaar is Breg! Ik heb nog wat rondgestruind op Pinterest voor inspiratie, kijk nog even mee…

[pin_widget url=”https://nl.pinterest.com/pin/536491374337747499/”]

[pin_widget url=”https://nl.pinterest.com/pin/440015826071403582/”]

 

Wat mag er niet ontbreken in jouw droombadkamer?

xBreg

 samenwerking

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

13 Reacties

 1. Hahaha grappig alles wat ik vreselijk vind, vindt jij mooi. Wij hebben ook echt een hele kleine en vooral oerlelijke badkamer. Wel een wc, geen bad. Ik zou ‘m graag strak zwart wit willen, maar dat is gewoon erg prijzig.

 2. Mathiske's mama blog Antwoord

  Echt een beetje zon wellness badkamer zou ik willen! Die tegels met hout look vind ik er gaaf! En vloer verwarming! En je hebt tegenwoordig ook muur verwarming, dan leggen ze de buizen door de muur en dan word het echt lekker warm in je badkamer, dat zou ik dan ook willen! En dan zo’n infrarood douche, heerlijk lijkt me dat! Dromen, dromen, dromen ?

 3. Ik vind het echt wel heel erg mooi! Vooral die rietenmandjes en die ouderwetse melkkratjes. Dat bad vind ik ook echt geweldig, ik zou dan alleen voor andere kleur pootjes kiezen!

 4. Dat bad is zooooo mooi! Zou ‘m dan met witte poten willen. Lijkt mij echt zo mooi maar zo onpraktisch. Want als je je dan gaat afspoelen loopt al het water er natuurlijk langs haha. Maar goed mooi is hij zeker!

  • Ja die poten zijn ook niet mijn smaak haha! Inderdaad wel onpraktisch, dus we houden het gewoon maar bij dromen 😉

 5. Suus / babyisthenewblack.nl Antwoord

  Ik moet ook zo hard lachen om wat Nicole zegt. Dat heb ik namelijk ook. Onze smaken liggen vreselijk ver uit elkaar. MAAR dat bad op pootjes vind ik dan weer wel fantastisch. Daar hebben wij het ook altijd over. Heerlijk.

  Sowieso verlangen wij heel erg naar een bad. Leuk om te lezen hoor Breg! Ondanks het enorme verschil in smaak. XXX

  • Haha gekke Suus! Nicole is erg blij dat je haar mening steunt en ik vind het niet erg, want opposites attrack dus daarom houden jullie zoveel van mij! <3

 6. demallemolenmoeder Antwoord

  Een bad op pootjes ? Helaas niet heel erg handig in onze badkamer.

 7. Zo een losstaand bad vind ik heel gaaf alleen ben ik niet landelijk als jij 😉 verschil mot er wezen hè 😉

  Toch zou ik geen nee zeggen als ze dit alles gratis komen aanbieden hoor.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.