Onlangs vulde leukerd Nesrin van de fijne blog Daily cup of blablabla de “Bloggers be like Tag” van Hare Maristeit in. Aangezien ik alweer een tijdje geen tag meer had ingevuld én omdat ik de vragen echt leuk vind, vul ik hem in. Lees je mee?

1. Hoe lang blog je al?

Sinds 5 januari 2015. Ik werd die dag wakker en zei tegen mezelf: “Ja, ik ga bloggen en het gaat Breg Blogt heten. En zo geschiedde….

2. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?

Het allerleukst vind ik het schrijven. De ene keer vliegen mijn vingers over het toetsenbord en heb ik in één keer een pareltje klaar. De andere keer ben ik uren bezig met herschrijven, knippen, plakken, verplaatsen en opnieuw beginnen. Elke keer als ik iets plaats en mensen lezen het ben ik zo trots! Over die mensen gesproken: jullie vind ik eigenlijk ook het allerleukst!

Het allerstomst vind ik mijn onzekerheid. Voor ik op inplannen of publiceren klik ben ik altijd een beetje nerveus. “Is het geen gek artikel? Heb ik geen domme dingen gezegd?” Een tijdje geleden zat ik laat op de avond nog te herschrijven en raakte ik zelfs een beetje in paniek, omdat ik niet wist wat ik met een artikel aanmoest.

3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?

Mijn schrijfstijl is heel eigen en daar ben ik trots op. Ik vind dat ook echt heel belangrijk, omdat mijn unieke schrijfstijl ervoor zorgt dat het een persoonlijk blog blijft. Waar ik nog beter in wil worden is fotograferen. Hier ben ik inmiddels druk mee bezig, ik ben al in de leer geweest bij een professional en hoop dat ik in de loop van dit jaar een nieuwe camera kan kopen.

4. Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?

Jeetje, heb je even? Ik heb op mijn website een heuse Blog Bieb, waar veel van mijn favoriete bloggers in staan. Ik zou zeggen, neem daar eens een kijkje! Nu ik het zo schrijf, het wordt tijd om die bieb weer eens aan te gaan vullen, dus dat zet ik meteen op de to do list!

5. Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?

img_20160203_115845.jpg

Met stip op 1: “Lieve moeder in de supermarkt…” Voor mijn doen ging deze viral, ik ben daar zó ontzettend trots op! Dit was namelijk een artikel waarvan ik de avond van tevoren nog tegen Etienne zei dat ik het zo spannend vond om het te publiceren, omdat ik een andere manier van schrijven had uitgeprobeerd. Die angst was ongegrond, want mijn bezoekersaantallen vlogen die dag de lucht in.

Nummer 2 is “Even schrikken“, een heel persoonlijk stuk over de schrik toen we afgelopen november weer met Laurens op de kinderpoli in het ziekenhuis belandden. Hij had de “hand-voet-mond-ziekte” en daarbovenop een bacterie gekregen. Hij zat helemaal onder de blaasjes en was zo ziek. Gelukkig werd hij niet opgenomen en mochten we na een paar uur weer naar huis. De schrik zat er goed in, zeker gezien onze historie.

Nummer 3 is “Het consternatiebureau” waarin ik verslag deed van een bezoekje aan mijn favoriete plek allertijden. De arts, die ik nog nooit had gezien, maakte de ene rare opmerking na de andere en het werd een bijzondere middag…

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?

Dat er zoveel tijd in gaat zitten, dat heb ik echt onderschat! Gemiddeld ben ik 2 tot 3 uur kwijt aan het schrijven van een artikel, met foto’s uitzoeken, bewerken en alles erop en eraan. Ik ontkom er als chaoot dus niet aan om soms even goed te plannen, zodat ik niet in de knoei kom of tot diep in de nacht zit te typen. Want hé, ik werk ook nog gewoon 24 uur en heb twee mannen om voor te zorgen. 😉

7. Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?

Uuh, zijn er bloggersclichés dan? Geen idee, misschien wel dat ik ineens een soort nieuwe denkmodus heb. Bij alles wat ik meemaak, overal waar ik kom hoor ik een stemmetje in mijn hoofd dat zegt: “Dit is leuk voor de blog”. Of dat ik o-ver-al foto’s van maak, waardoor mijn telefoongeheugen continu vol is.

8. Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?

Op dit moment ben ik met een creatieve vriendin bezig met het ontwerp van mijn logo. Mijn broer helpt me soms als ik er aan de achterkant niet uitkom in WordPress, maar dat gebeurt maar een enkele keer. Verder heb ik nog een vriendinnetje dat elk typ- en spelfoutje uit mijn blog vist, dus wanneer ik ‘s ochtends een app’je van haar heb, weet ik hoe laat het is! 😉 De overgang van mijn gratis domein naar mijn .nl site heb ik helemaal zelf gedaan, wat ik uiteraard super stoer van mezelf vind. (Kom maar door met de schouderklopjes)

9. Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Ik vind fotodagboeken altijd leuk om te bekijken, ik hou ervan om een kijkje te nemen in andermans leven. Daarnaast spreken persoonlijke artikelen me aan. Ik volg veel bloggers, maar een precies aantal? Geen idee!

10. Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?

In principe plan ik ‘s avonds een artikel in voor de volgende ochtend om 6.30 uur. Het gebeurt ook vaker dat ik in een goede schrijfflow zit en voor een halve week vooruit plan. Als ik iets meemaak, waarvan ik vind dat de hele wereld het op dat moment MOET weten, plaats ik het direct. Dat gebeurt niet vaak, meestal zijn dit wel hele pure en persoonlijke artikelen.

11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Niet forceren. Als je even geen inspiratie hebt is loslaten het beste. Vaak komt er dan toch nog een onderwerp of een idee in je op. En als het een dagje niet lukt om iets te schrijven is er ook geen man overboord toch?

12. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

Het allergaafste vind ik nog steeds als mensen me aanspreken op mijn blog. In real life bedoel ik dan. Ik word er altijd een beetje verlegen van, ik realiseer me namelijk niet altijd dat er elke dag tientallen, honderden (!) mensen zijn die mijn blogs lezen. Van de week sprak ik op de crèche een mama die zei “Als ik jouw blogjes ‘s ochtends lees is mijn dag weer goed!” Dat vond ik echt zo gaaf om te horen. Dus deze is voor jou Kris! 😉

13. Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?

Nee, ik heb nergens spijt van. Ik denk altijd goed na voor ik iets online plaats. Laten we hopen dat ik ook nooit ergens spijt van hoef te krijgen.

14. Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?

Ik ben een open boek en vind ook dat je je best kwetsbaar op mag stellen, maar er zijn wel grenzen. Zo schrijf ik nooit over mijn werk. HR is een interssant en veelzijdig vakgebied, maar vergt ook een grote mate van integriteit. Dan zou het raar zijn als ik daarover zou schrijven. Soms wel jammer, want er zijn in de loop der jaren best weleens mooie anekdotes voorbij gekomen. Daarnaast blijven bepaalde familie- en gezinszaken ook privé en zet ik niet veel herkenbare foto’s van Laurens online.

15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

Het lijkt me echt supergaaf om een keer op een perstripje naar een zonnige bestemming te gaan. Dat is een droom die nog wel even op zich laat wachten. Tot die tijd is mijn eerste doel om mijn medebloggers te ontmoeten. Omdat ik in het zuiden woon kan ik vaak niet naar evenementen toe. In april hebben we een meeting met een stel gezellige bloggers, daar hoop ik echt naartoe te kunnen. Na maandenlang whatsappen is het toch echt wel tof om elkaar een keer in het echt te zien en al die hartjes emoji’s om te zetten in echte knuffels haha!

Zo, het was een heel epistel, ik hoop dat je het met plezier hebt gelezen!

Heb je nog nieuwe dingen over mij of het bloggen geleerd?

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

19 Reacties

 1. De meeste antwoorden komen wel aardig overeen! Bloggen kost sowieso veel meer tijd dan dat veel mensen denken, maar het is daarnaast echt zo leuk en mooi!

 2. Jouw schrijfstijl rules! En ik ga met je mee op die persreis hoor! Hahah

 3. Wat leuk dat je mijn tag hebt overgenomen en dat ik daardoor nu jouw blog ontdek!
  Veel punten (bijna alles wel, geloof ik) zijn herkenbaar voor mij. Soms heb ik in een half uur iets getypt en gaat zo’n post “viral” omdat het puur en recht uit het hart komt. En soms ben ik uren aan het polijsten en herschrijven en foto’s aan het vervangen voordat ik er zeker van ben dat het online mag. En dan hoor je krekeltjes tjirpen haha 🙂 (ahum…)
  Ik ga nog even verder klikken en lezen op je blog, bedankt voor het invullen ♡

 4. Dit is zeker een leuke tag en ik kan me ook wel vinden in veel van je antwoorden.

 5. Leuk Bregje !!! Altijd leuk om te lezen zo’n lijstje ! En bizar he dat er zoveel mensen zijn die meelezen! Echt iets om trots op te zijn! Ben heel benieuwd naar je logo ???kortom super bezig, en vooral erg leuk! Dikke kus ” een fan” ??

 6. Interessant dat je fotodagboeken zo leuk vind. Ik vind die juist altijd best heel saai. De spanning en onzerheid als je op publiceer klikt herken ik zeker.

 7. Vind het jammer dat ik je nog steeds niet ontmoet heb! 🙁
  Maar komt vast wel ooit..

 8. Super leuk en heel herkenbaar ingevuld. Ik wist niet dat je nu net een jaar blogt, het voelt als veel langer. Je bent eentje die zichzelf is en blijft en dit zorgt ervoor dat ik graag op bezoek kom hier 😉

 9. Ik vind dit echt de leukste tag die ik ben tegen gekomen. Leuke antwoorden! Vind foto dagboekjes zelf ook altijd zo leuk om te zien!

 10. Wat een superleuke tag en ook enorm herkenbaar. Bloggen is meer dan ‘een stukje schrijven’. Het komt recht uit het hart, je bent ermee bezig, je steekt er tijd en energie in en dan heb ik het nog niet over de foto’s maken, bewerken en het achter de schermen ‘werk’ wat erbij komt kijken (zoals het bijhouden van social media). Maar het allerbelangrijkste is toch wel er plezier in hebben en het straalt er vanaf dat je dat ook hebt 🙂

 11. Je hebt zeker een leuke schrijfstijl en ik vind ook dat er stiekem best wat uurtjes in een blog zitten. Ook ik heb een hele reeks blogs die ik elke dag weer graag lees 🙂

 12. Klopt, soms twijfel ik heel erg over een artikel en juist die worden dan goed bekeken en veel gedeeld. Grappig hoe dat werkt.

 13. Wat een leuke tag!
  Ik ga hem even opslaan als concept, voor ooit 😉

  Bloggen is veel meer als alleen maar schrijven, soms is het zo klaar en soms zit ik uren op een blogje. Of zit het lang in mijn hoofd voor ik het überhaupt op papier heb.

  Erg leuk om te lezen!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.