Elke zondag lees je op mijn blog over de favoriete muziek van mijn lezers. Een hele toffe manier om nieuwe muziek te ontdekken of om je mee te laten voeren in de herinneringen van vroeger. Vandaag is de beurt aan Anja, ook wel An  genoemd. Lees en luister je mee?

An Peijnenburg - bregblogt.nl

Ik benAn(-ja) Peijnenburg-Vogels,  24 jaar (kuch kuch…33). Ik ben een 33-jarige chaotische perfectionist uit het mooie Brabant. Ben enorm verliefd op en getrouwd met Harm en samen hebben wij een El Drago en een Wiepzilla gemaakt 😉 . El Drago luistert ook naar de naam Thies en is al 5 jaar. Wiepzilla, heeft bij de geboorte de naam Wiep meegekregen en is al 3 jaar. Verder bestaat ons huishouden uit 2 katten, Freek en Greet en 4 vissen, die wisselende namen hebben maar eentje heet altijd Bubbels. 😉

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?

Someone loves you honey van June Lodge & Prince Mohammed

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

Weet nog wel waar ik mijn eerste zoen kreeg maar of toen muziek aan stond?! Maar wel ging ik vroeger naar een soort tienersoos en hadden ze een kusjeskring. Dan draaide ze La Bamba van Los Lobos & Gipsy King. En als dat dan stopte moest je iemand kussen. (jeetje klinkt heel fout als ik het nu opschrijf, en bedenk dat ik toen jaar of 13 was). Maar als ik dat nummer hoor, denk ik nog aan het in de kring staan en hopen dat die knappe hunk van 16 je kuste. 🙂

Wie was je tieneridool?

Ik heb heel heel kort paar poster van de Backstreet boys gehad. Maar snel ontwikkelde mijn muzieksmaak en werd ik enorme fan van No Doubt. Weet nog dat ik met mijn papa de hele stad af ben geweest voor de cd. Nergens hadden ze hem nog, maar ik wilde hem hebben, dus in een alternatief cd zaakje vonden we hem. Ik wilde ook zo’n stoere chick zijn als Gwen Stefani (en op latere leeftijd ook trouwen met haar man :D) Dus werden mijn broeken steeds baggy-er, gingen airwalks om mijn voeten en een Eastpak op mijn rug. En toen is mijn voorkeur voor dieprode lipstick geboren 😉

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

Héél véél nummers. Wij maken samen met de kinderen regelmatig een mini disco. Dan mag de stereo net iets harder (sorry buurtjes) en mag er geswingd worden….op de tafels en met elkaar! En mag er om de beurt een liedje gekozen worden. De kinderen kunnen niet alles waarderen, Thies gruwelt van Selah Sue en Wiep vindt Linkin Park wat minder. Maar hoe gek ook, de hardcore hits van papa worden flink mee gedanst.

Ik poets het beste met een goed stukje muziek en dat kan wisselend zijn van Frank Boeijen tot SeanPaul . Maar één nummer maakt mij altijd aan het dansen: Why tell me why van Anita Meijer.

https://www.youtube.com/watch?v=oTBUGSQg08A

Bij dit nummer gaan mijn heupen automatisch bewegen en mijn handen gaan omhoog. En ik sta dan in de huiskamer mega jaren 80 dansjes uit te voeren. En mijn stem….die bereikt het niveau van een alarm…Want die mooie tonen van Anita die komen bij mij uit als een aangeschoten zeemeeuw.

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

Oef vond dit best een kwetsbare vraag. Er zijn heel veel nummers die mij emotioneel maken, omdat het mij herinnert aan een gebeurtenis. Goede tranen nummers noemen wij dat. Maar er is 1 nummer dat mij echt intens verdrietig maakt. Elke keer nog tranen van Anouk met For bitter or worse.

https://www.youtube.com/watch?v=2oK8-ytmYbY

Ik heb dit nummer in een donkere periode in mijn leven heel veel gedraaid. Dit nummer blijft daaraan verbonden.

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

War is over van John Lennon.

Waar sommige mensen, zodra de Sint en zijn vrienden de boot heeft gepakt naar Spanje, het huis van top tot teen in kerstversiering versieren, de radio op Skyradio zetten en diverse kookboeken op zoek gaan naar ideale kerstmenu, heb ik niets met kerst.

Dus ik mijd alle kerstliedjes op de radio, al betrap ik mezelf wel eens op dat ik meebléér met foute hit  van Mariah. Komt er in huis geen kerstboom, oké dit jaar een alternatieve, want als 4 puppy-oogjes vragen, alsjeblieft een kerstboom, bezwijkt ook deze mama.

Maar elk jaar luister ik wel dit kerstliedje, en deel ik hem ook met mijn fb-vriendjes. Want dit nummer blijft elk jaar (helaas) actueel. Er blijven plekken op de wereld waar de kerst gedachte ver te zoeken is.

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

Heb vele concerten bezocht en jarenlang wisselde de top 3. Ieder jaar ga ik met mijn beste maatjes (inclusief manlief) naar Guus Meeuwis in het Philips stadion. Elk jaar weer een magisch avond waar vriendschap flink gevierd wordt. Van een van mijn oudste vriendinnetjes heb ik een concert van Tori Amos (met het Metropole orkest) cadeau gehad. Daar mocht ik mijn all time favorite nummer luisteren, met Wiepje die in mijn buik mee danste en de tranen rolden over mijn wangen van de schoonheid. Het concert van Pink dat ik met manlief in Antwerpen bezocht. Wat een geweldige artiest, heb halve concert met open mond zitten kijken en luisteren.

Maar dit jaar werd elk concert wat ik ooit eerder heb gezocht (van Maria Mena van Prodigy tot Diana Ross) verbleekt. Toen wij midden in een grote verbouwing zaten en snakte naar wat tijd voor ons zelf, bestelde manlief kaarten voor Guus Meeuwis in London. Maanden later was het eindelijk zo ver en stonden wij daar in de mooiste zaal die ik ooit gezien had. En heb ik echt urenlang kippenvel gehad en om mij heen gekeken, is dit echt. Hij speelde zijn mooiste nummers en natuurlijk ons nummer ‘Dat komt door jou”. Het nummer wat een rode draad in ons leven heeft. Dit nummer werd gedraaid tijdens onze trouwceremonie, was het eerste nummer op de radio toen Thies geboren werd en stukje tekst stond bij Wiep op haar geboortekaartje.

Maar de sfeer, de samenhorigheid en het unieke maakt dat dit concert met dikke stip op 1 staat. Dit jaar gaan wij Guus bekijken in Parijs. Dus wie weet komt er een gedeelde 1ste plek. (ow jee kom nu wel over als een groupie van Guusje :D)

 (Geniet mee!!)

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

Ik wil van Fresku en Shirma Rouse

Waar ik 20 jaar (oef klinkt heel lang geleden) de hele dag keek naar MTV / TMF en The Box, vult nu de televisie met zoetsappige tekenfilms. En merk ik op de radio dat ik sommige hits helemaal gemist heb. Een paar weken geleden vertelde mijn schoonvader vol met enthousiasme dat hij een band had ontdekt tijdens het spinnen. Dat bleek Kensingston te zijn. Dus ben bang dat ik nu een soort gelijke situatie heb.

Op bepaalde vlakken ligt mijn leven ver van het leven van Fresku af. Bepaalde struggles heb ik (gelukkig) niet meegemaakt in mijn leven, in leef in een veilige bubbel. Maar met aantal nummers,onder andere deze, voel ik een verbondenheid. Doordat Fresku zijn kwetsbaarheid laat zien in zijn nummers, raakt het mij. Omdat zijn kwetsbaarheid hetzelfde is als mijn kwetsbaarheid. Dat het niet uitmaakt waar je wieg heeft gestaan, dat bepaalde kwetsbaarheden door alle lagen heen gaan. En vind het een mooi tegengeluid tussen alle stoere Nederhoppers. 😉

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

Hoe ik lopen moet van Guus Meeuwis

https://www.youtube.com/watch?v=Ea__RhY4Bvg

Dit lied symboliseert voor mij op dit moment hoe ik in het leven sta. (Natuurlijk dan in een zij-vorm). Ik denk gewoon dat je het nummer moet luisteren om te begrijpen dat dit mijn moederschap beschrijft in deze tijd. In een tijd waar veel gebeurt in de wereld, waar El Drago vragen over gaat stellen en ik soms merk dat ik de antwoorden niet weet. Misschien naar goed ook. En dan kijk ik ze aan en hoop dat ik bruggenbouwers op de wereld heb gezet.

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Mag ik dan bij jou door Jeroen van der Boom.

Het liedje is prachtig vertolkt door Claudia de Breij. Mooi, subtiel en klein. Wij hebben helaas een jaar gehad waar wij iets te vaak een begrafenis hadden. En paar keer is het nummer van Claudia gedraaid. Heb verdrietige maar ook hele mooie herinneringen aan dit nummer, want denk dan even aan de mensen die onze hemel mooi verlichten ( Ja wij spreken thuis over sterretjes).  Maar….toen kwam Jeroen van der Boom. Moet al zeggen dat ik geen fan van meneer Van der Boom ben. Maar die dacht ik pak een prachtig klein nummer en ik maak er een schreeuwerig liedje van.Wa ar elke essentie van het liedje verdwijnt maar alleen zijn ego blijft. Mijn tenen gaan krom en mijn humeur krijgt een deukje. Omdat ik de leuke versie wil horen, waar ik goede herinneringen aan heb. (sorry Jeroen van der Boom fans)

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

Winter van Tori Amos.

Grappig voor iemand die de winter niet zo leuk vindt. En waarom? Het raakt mij vanaf het begin. Haar stem, de piano. Of het mij meevoert in een fantasie. Dit liedje is met elke fase van mijn leven meegegaan. Gewoon mooi! Heb de versie (zoals de youtube linkje) gehoord tijdens een live concert, met een klein Wiepje zwemmend in mijn buik. Als ik dit nummer opzet, springt ze in mijn armen en zijn wij even alleen op de wereld. Ik heb de cd net gekregen bij mijn ouders…en Wiepje sprong in mijn armen:

AnjaWiep

Lieve An, wat een heerlijke lijst. Veel herkenning en ook nieuwe nummers, dankjewel! 

Kende jij alle muziek uit deze lijst al? Welk nummer vind je het mooiste?

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. demallemolenmoeder Antwoord

    Wat leuk om zo herkenning te vinden maar ook nieuwe nummers te ontdekken en of op andere manier te gaan zien.

  2. Leuk weer om te lezen! 😀
    Vind het zo grappig dat je bij de een een artiest als favoriet leest en bij de ander juist het tegenovergestelde.
    Either you love it, or you hate it! 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.