Een tijdje terug viste ik mijn oude laptop onder de bank vandaan, op zoek naar bepaalde foto’s en om mijn oude foto’s veilig over te zetten naar de cloud. Tijdens het opstarten verscheen er een foto van een hoogzwangere Breg op het bureaublad. Eind maart 2014 hebben we een fotoshoot gedaan, die ik alweer bijna vergeten was. Vandaag deel ik een aantal foto’s met jullie! (let op: veel blote buiken!)

De foto’s zijn gemaakt door Esther Hameleers. Ze is inmiddels – zoals bij veel gezinnen hier in de omgeving – onze huisfotografe. Elke mijlpaal wordt door haar vastgelegd. Esther is ontzettend vrolijk en gezellig, waardoor je je snel op je gemak voelt. We hebben op die koude zondagmiddag zoveel plezier gehad in de studio!

IMG_7441

Toen Laurens nog in de buik zat noemden we hem Apie. De verleiding was groot om foto’s te maken met zijn echte naam, maar die wisten we toch nog nét voor ons te houden. Ik paste overigens mijn gewone jeans nog, pas helemaal op het laatste kwam er een elastiekje aan te pas om iets meer ruimte te hebben.. 😉

IMG_7457

Ik vind dit zo’n gave foto door de zwarte achtergrond!

IMG_7511

Dit blauwe kant had ik al eens gezien op een andere foto van Esther. Ik was er meteen verliefd op en vroeg voorzichtig of ik er ook mee op de foto mocht. Nog steeds is dit één van mijn favoriete foto’s!

IMG_7501

Deze foto is heel bijzonder. Een dierbare vriendin van mij is schilderes en zij heeft mij aan de hand van deze foto vereeuwigd op het doek. Het schilderij hangt boven ons bed en ik kijk er nog elke dag met veel plezier naar. De foto is zo puur en oprecht, ik stond overigens straalverliefd naar Etienne te kijken toen hij gemaakt werd.

Dit is het schilderij:

Schilderij Hennie - bregblogt.nl

IMG_7483

Deze vind ik ook zo mooi, de jurk was helemaal geen positiejurk (getuige het witte onderjurkje dat wel ernstig omhoog kroop door die dikke buik) maar leek wel gemaakt voor mooie foto’s door de kleuren en de print. Ik voelde me zó mooi en vrouwelijk!

Heb jij een zwangerschapsshoot gedaan?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

16 Reacties

 1. Mooi hoor! Wij hebben het niet gedaan. Ik was vijf maanden zwanger toen we trouwden, dus daar heb ik heel veel foto’s van. En ik vind foto’s van echte zwangerschapsshoots vaak vreselijk. Overigens heb ik er wel spijt van dat ik aan het einde niet meer foto’s heb gemaakt, toen ik echt een hele grote buik had.

 2. Wat een mooie foto’s en wat een mooi schilderij. Ik heb een zwangerschapsfoto laten maken toen ik 20 weken zwanger was. Maar daarna (helaas) eigenlijk niet.

 3. Dat schilderij is echt heel mooi! Hier bij de tweede ook een shoot gedaan, super leuke herinnering.

 4. Ik heb heel lang getwijfeld of ik een fotoshoot zou doen en ben heel erg blij dat ik het uiteindelijk heb gedaan. Ik dacht bij mezelf ‘Wat als dit nou mijn laatste zwangerschap zou zijn?’. Je weet immers nooit. Vorig jaar op (Vlaamse) Moederdag namen we de foto’s. Ik heb prachtige kunstzinnige foto’s. Telkens als ik er naar kijk, krijg ik heimwee naar mijn ronde babybuik. Wat vliegt de tijd.

 5. Mooie foto’s! Ik heb ook een shoot gehad, ook in de studio. Een volgende keer wil ik ook buiten maar nu was dat iets te koud haha..

 6. demallemolenmoeder Antwoord

  Wat is je zwangere buik prachtig vastgelegd. Ook jij straalt helemaal. Zelf kijk ik ook nog vaak terug naar mijn zwangere ik. Blijft mooi en bijzonder.

 7. Prachtige foto’s! En wat gaaf dat schilderij! Ik heb geen zwangerschapsshoot gehad naar daar heb ik nu wel een klein beetje spijt van…

 8. Hele mooie foto’s. Juist door de zwarte achtergrond komt je zwangerschapsbuik veel beter na voren. Wij hebben ook een shoot gedaan maar dan in de natuur!

 9. Mathiske's mama blog Antwoord

  Ja ik ben blij van wel, ik heb lang getwijfeld of ik het wel wilde. Ik voelde me zo mooi met mn buik ❤❤ jou foto’s zijn ook erg mooi, die met dat kant is echt heel gaaf!

 10. Mooi, lieve Breg! En in je eigen spijkerbroek ook, argh! Jaloersmakend. 😉 Ik vind de foto in spijkerblouse erg gaaf, en wat een mooi schilderij zeg.

  Ik heb zelf ook een zwangerschapsshoot gedaan. Ik wilde dat graag in ons eigen huis, zodat ik iets meer op mijn gemak was met die enorme buik. Zal ze wel een keer laten zien. Ooit. 😉

 11. Ik kan helemaal niets met zwangerschapsshoots. Hou niet van blote buiken. Ik vond mezelf ook echt niet mooi tijdens de zwangerschappen. Ik vond het ook niet leuk om zwanger te zijn dat helpt natuurlijk niet. Ik maak veel liever veel foto’s van mijn twee prachtige meisjes. Ik ben overigens wel heel trots op het feit dat mijn lichaam twee perfecte kindjes op de wereld heeft gezet. Dat is toch wel heel bijzonder.

 12. Mooie foto’s hoor! Ik snap dat ze je dierbaar zijn. Mijn man heeft zelf de foto’s van mij geschoten toen ik zwanger was en ik ben daar ook nog steeds heel blij mee. Ik kan het iedereen aanraden

 13. Prachtige foto’s!
  Dat is waar ik wel wat spijt van heb… nooit heb ik een shoot laten doen tijdens een zwangerschap.

 14. Ik heb het bij alledrie mijn zwangerschappen laten doen, maar de laatste vind ik nog altijd de meest bijzondere. Omdat de eerste twee studioshoots waren wilde ik nu iets echt anders en kwamen we terecht op een vervallen treinstation in belgie. Geen standaard buikenshoot, maar een gezinsshoot waar mijn buik een belangrijke rol speelde. Misschien heb je de foto ook wel boven de bank zien hangen 😉

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.