Valentijnsdag nadert en dat betekent dat je weer om je oren wordt geslagen met rode hartjes, cadeaus en kaarten. Zelf doe ik niet aan Valentijn, omdat ik de liefde liever op alle andere dagen vier. En misschien ook wel een beetje omdat Valentijn in het verleden niet zo succesvol was voor me…

Op de basisschool stuurde ik weleens een Valentijnskaartje. Helaas kreeg ik er – tot zover ik me kan herinneren- nooit eentje terug. Ik was geen lelijk eendje, maar met mijn bleke toetje en spillebeentjes was ik ook niet echt de beauty van de school. En die keer dat de moeder van mijn love-interest me de kaart in de bus zag doen en dat doorvertelde in het dorp hielp ook niet echt in mijn geloof in de liefde….

Eindelijk een kaart!

Toen ik een jaar of 12 was kwam er ineens een kaart voor mij. Hij was van de zoon van vrienden van mijn oom en tante. Die zagen we altijd op verjaardagen en mijn broers en nichtjes maakten er dan topsport van om mij te plagen en te zeggen dat die jongen mij leuk vond. Waardoor ik helemaal overstuur raakte en huilend naar mama rende. Ja, jullie Breg is altijd een held op sokken geweest als het gaat om de liefde hoor! Enfin, op die bewuste Valentijnsdag kreeg ik een kaartje. Er stonden allemaal lieve woorden op en ik was helemaal vereerd. Tot mijn broer en nichtje me vertelden dat het een geintje was. Trust me, het huis was te klein. Ik voelde me zo voor schut gezet. Inmiddels kan ik er wel om lachen. Als een boer met kiespijn, dat wel.

Valentijnverhalen

Ik vroeg aan verschillende collega’s of ze mooie Valentijnverhalen hebben, lees, lach en zwijmel mee!

Hoe romantisch is dit verhaal van Kimberly?

Een jaar of 8 geleden moest ik werken met Valentijnsdag en ik werkte daar net een paar weken. We hadden een vergadering en toen deze afgelopen was werd ik naar boven geroepen. Toen ik boven kwam stond er een enorme doos klaar met mijn naam erop. Met het schaamrood op mijn kaken maakte ik de doos open waarna er een megagrote ballon, een grote bos bloemen mét vaas en een kaartje uitkwam. Patrick verraste me er enorm mee en nodigde me gelijk uit om uit eten te gaan bij de Japanner. Hartstikke leuk natuurlijk, maar aangezien het een grote voorziening was en nog niet iedereen mijn naam kende ben ik een hele tijd dat meisje met die romantische vriend geweest.

Dat er gelukkig ook nog weleens wat te lachen valt met Valentijn blijkt uit het verhaal van Melissa.

Wat is Valentijnsdag, papa?

Het is zaterdag 14 februari 2015, Valentijnsdag. Mama is een weekend skiën in Winterberg en Ole zit aan het ontbijt, samen met zijn zusje en met papa. Ze hebben het over Valentijnsdag, wat is dat nou precies? Wat verliefdheid is; dat kan Ole heel goed vertellen. Hij heeft namelijk al vanaf het begin van zijn schoolcarrière een vriendinnetje en ze hebben afgesproken dat ze gaan trouwen. Geregeld vinden we in zijn schooltas een briefje met daarop hartjes en “ik hou fan you” of iets dergelijks. Té schattig en ik plak ze allemaal in zijn boek. 

Dat er meer leuke meisjes zijn, dat neemt hij van ons aan en hij giechelt als papa gekscherend zegt dat hij “zich nog niet moet vastleggen maar lekker moet rond scharrelen”. Maar wat Valentijnsdag nou precies is, dat krijgt papa niet echt goed uitgelegd aan onze 5-jarige. Want hij krijgt toch vaker “liefdesbriefjes” en kaartjes van zijn geliefde? Is het dan elke dag Valentijnsdag? De bel gaat. Ole rent naar de voordeur, in de hoop dat de postbode weer pakjes brengt voor “mama haar werk”. Hij doet de deur open en daar staat ze. Zijn “liefje”, met een grote rode roos in haar ene hand en een kaart in de andere. Er worden geen woorden uitgewisseld maar de blikken zeggen genoeg. Ole pakt de kaart en de roos aan en er kan nog net “dank je wel” vanaf. Tegenover hem wordt er gegiecheld. Als papa nog heel even met Ole zijn toekomstige “schoonmoeder” heeft gekletst en de deur weer dicht gaat vliegt Ole naar de keuken, zet trots de roos in een hoog drinkglas en vult het met water.

“Dat was leuk! En nu weet ik tenminste precies wat Valentijnsdag is, papa”.  

Een hele bijzondere Valentijnsdag

Ook Hanneke kijkt met een grote glimlach terug op Valentijnsdag:
Ik ben op Valentijnsdag ten huwelijk gevraagd. Ik zag al dat hij de hele dag zenuwachtig was en ik mocht niet weten waar we naar toe gingen. Toen we uiteindelijk Teppanyaki bij het Okura hotel gingen eten en met 6 anderen aan een tafel zaten, bedacht ik me dat dit super lekker was, maar niet de ideale setting voor een aanzoek. Ik was op dat moment zwanger en hij dronk een hele fles wijn in z’n eentje leeg. Toen hij na het eten vroeg of ik zin had om boven bij de cocktailbar nog een drankje te doen, kreeg ik ineens weer goede hoop. Na een super lang en mooi verhaal waarom hij zoveel van mij hield, vroeg hij mij op zijn knieën ten huwelijk. Hierdoor heeft Valentijnsdag een hele mooie betekenis voor mij. Dit jaar vieren we Valentijnsdag samen en zonder kids in Sevilla.
 
Hoe zit het met jou? Hou je van Valentijnsdag of sla je het liever over? Vertel het me in de comments of op Facebook, ik ben benieuwd!

 

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

11 Reacties

 1. Wij doen hier over het algemeen ook niks met Valentijn. Vorig jaar dacht ik origineel te zijn door badschuim te kopen, we hadden tenslotte net een paar weken een bad. Kwam meneer met hetzelfde aanzetten, haha. Voor dit jaar heb ik nog niks, denk alleen een uitgebreid ontbijt (al doen we dat wel vaker).

 2. Mathiske's mama blog Antwoord

  Wij gaan met z’n tweeën lekker eten. Normaal deden we(hij) niks met Valentijnsdag want het is leuker als je het spontaan doet.. wat dus nog nooit gebeurd was ? ik stuur hem een kaartje en daar schrijf ik iets persoonlijke op.

 3. Heb zelf ook niet zoveel met Valentijnsdag hoor maar ga natuurlijk wel extra lekker eten maken die dag 🙂

 4. Ahh wat kunnen broertjes en zusjes toch altijd vervelend zijn! Wij doen ook niks met Valentijn, wel een super leuk idee dat je met andere bloggers pakjes gaat uitpakken. Ben heel benieuwd!

 5. Wij vieren ook geen Valentijn, zover ik weet, hihi.
  Maar wie weet zal ik dit jaar eens gek doen en een lief ontbijtje ofzo maken! 🙂

 6. Nicole @ Everyday-Life.nl Antwoord

  Wij gaan met Valentijnsdag lekker uit eten met z’n drietjes. Het is toch een veel te commercieel is, maar toch vind ik het leuk als ik van mijn man een kaartje krijg oid 😉

 7. Zo leuk, die swap! Echt gezellig 😀 ook wel erg speciaal om op valentijn ten huwelijk gevraagd te worden.

 8. Neys Landelijke Woonaccessoires Antwoord

  Valentijnsdag is voor iedereen anders maar ik vind het ieder jaar weer leuk. Lekker iets leuks doen met je geliefde en even tijd voor elkaar nemen. Eigenlijk wel gek want je zou dit eigenlijk het hele jaar door wel moeten doen. Maar valentijndag is er toch wel voor gemaakt.

 9. Hanna @ eenbezigbijtje.nl Antwoord

  Leuk die swap! Toch nog iets met valentijnsdag, maar wel een beetje anders. Zelf doe ik er eindelijk ook niet aan hoor, het moet niet alleen op 14 februari leuk zijn.. 😉

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.