Jaaa, een hele feestelijke Oh Happy Day vandaag: ik heb een uitgebreid fotoverslag van carnaval voor jullie! We gingen zondag op pad met een hele groep en dat was echt heel erg gezellig….

schminken - bregblogt.nl
Zaterdagavond besloot ik dat ik mijn oude pèkske uit 2010 weer eens uit de mottenballen zou vissen… En dit paste nog perrrrfect! Voor ik me in mijn pak hees, was het tijd om te schminken. Laurens vond het reuze interessant en wilde me graag helpen…
markiezin - bregblogt.nl
Ik vind dit pak nog steeds zo mooi!
op pad - bregblogt.nl
Aangekleed en wel: tijd om te vertrekken! We hebben de kinderwagen versierd in de carnavalskleuren: rood, geel en groen.
slapen - bregblogt.nl
In de bus viel ons kleine bijtje al in slaap. Even opladen voor het feestgedruis!
bodem leggen
Lekker even een bodempje leggen…uuhh…lunchen! Onze bij had de tijd van zijn leven: overal eten en overal kindjes om mee te spelen!
vastelaovend 2016
We liepen richting de Markt, waar de grote optocht, ook wel de Boonte Störrem genoemd, voorbij kwam. De leukste creaties en de mooiste wagens passeerden, afgewisseld door Zaate Herremeniekes. Een kakafonie van kleur en geluid: heerlijk!
carnaval 2016
Laurens was onderweg opnieuw heerlijk in slaap gevallen. Hij werd niet wakker van de muziek, het is dus een echt carnavalskind tot nu toe! ♥
carnaval 2016
*kuch* loedermoeder *kuch*
bier - bregblogt.nl
Proost!!
roetewisser
Jahallo zeg, wat staat Etienne hier nou te doen? Nou, de ROETEWISSER natuurlijk! Wat dat is? Check onderstaand youtube filmpje maar! Dé carnavals-hit van 2016.

Na zijn dutje wilde Laurens even rustig wakker worden in de drager. Zo gezellig, een aapje op mijn rug. Hij kon alles goed zien en was lekker dichtbij me, win-win dus!
Na zijn dutje wilde Laurens even rustig wakker worden in de Manduca. Zo gezellig, een aapje op mijn rug. Hij kon alles goed zien en was lekker dichtbij me, win-win dus!
vastelaovend 2016
Later vertrokken we naar het Vrijthof. Dit grote plein staat met carnaval he-le-maal vol met verklede mensen. Het stralende middelpunt is het Mooswief, zij waakt vanaf zondag 12.00 tot en met dinsdag om middernacht over het vastelaovendvierend volk van Maastricht. We moesten Laurens natuurlijk even kennis laten maken met deze traditie en hij was zwaar onder de indruk, zijn eerste reactie was: “Mooi hè?”♥
vastelaovend 2016
Even uitrusten en met confetti spelen. Vermoeiend hoor, een dansende bij zijn!
vastelaovend 2016
Nog even dansen en lampjes kijken met tante Anniek! ♥
vastelaovend 2016
Tijd om de bus naar huis te pakken. Het was een prachtige dag! ♥

Dat was het dan, carnaval 2016 zit er weer bijna op. Vanwege het weer hebben we heel rustig aan gedaan dit jaar en dat was prima. Hopelijk schijnt de zon volgend jaar weer volop en kunnen we weer op pad!

Hoe vind je onze kostuums?

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

12 Reacties

 1. Echt fascinerend. Daar staat alles op z’n kop en hier merk je er helemaal niets van. Het is dat ik jou ken, anders had ik niet eens geweten wanneer het was.

 2. Haha, leuk! Hier niks aan carnaval gedaan. In het dorp hier vlakbij is het helemaal Hot, terwijl je het hier in de stad zelf amper voorbij ziet komen.

 3. Hier is dit jaar niks aan carnaval gedaan, nou ja, eigenlijk al jaren niet meer. Ik vierde het altijd boven de rivieren, is ook echt gezellig. Alleen de laatste jaren schiet het er steeds bij in, nu ik niet meer op het dorp woon.

 4. Wat zag je er gaaf uit! Ik hier vrij weinig van meegekregen (Arnhem). Jammer dat er gisteren zoveel was afgelast vanwege het weer.

 5. Wij hebben met een hele groep gisteren in de optocht van Heer gelopen. Halverwege bijna weggewaaid en geregend… Zoontje van 16 maanden in de kinderwagen en dochter van 4 lopend en op de muziekwagen. Was erg gezellig geweest.

 6. Leuk zo’n carnavals verslagje. Jullie zagen er mooi verkleed uit. Handig om oude pekskes te bewaren… met carnaval kan dat allemaal 😀

 7. Mathiske's mama blog Antwoord

  Wat een mooie outfits! Alleen was het zo jammer van het weer! Hier waren de optochten afgelast en zijn we dus eigenlijk niet weg geweest

 8. Hanna @ eenbezigbijtje.nl Antwoord

  Dat ziet er allemaal wel heel erg leuk uit, misschien moet ik me er toch ook maar een keer aan wagen als ‘buitenlander’ haha.

 9. Neys Landelijke Woonaccessoires Antwoord

  Ik heb dit jaar wel weer genoten van carnaval. Eerst de optocht met prachtige wagens en veel vrolijke mensen en in de avond lekker gezellig op stap. Carnaval is de mooiste tijd van het jaar. Wat mij opvalt aan carnaval is dat het percentage mensen wat er aan mee doet zo hoog is. Je ziet niet een paar verklede mensen nee iedereen die je tegenkomt is bijna wel verkleed. En dat is wel waar ik van hou, dat iedereen hetzelfde feestgevoel heeft!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.