Een paar weken geleden showde ik het ontwerp van onze nieuwe keuken aan jullie. Eind deze week komt de montagefirma langs om te kijken of deze keuken ook daadwerkelijk bij ons geplaatst kan worden. Reuze spannend, want als daar een GO uit komt wordt de offerte omgezet in een bestelling. Tot die tijd vermaak ik me met het uitzoeken van accessoires die de keuken compleet gaan maken.

Landelijke sfeer

Oké, eerst even het geheugen opfrissen. De keuken die we hebben uitgekozen is zoals op onderstaande foto. Alleen dan een tikkeltje kleiner, maar dat mag de pret niet drukken:

keuken - bregblogt.nl

Mijn doel is om niet teveel spullen op het aanrecht te zetten. Dit zal de rustige uitstraling van de keuken vooral ten goede komen denk ik. Wel lijkt het me tof om een paar accessoires toe te voegen. Op de website van Westwing heb ik een aantal pareltjes uitgezocht en op mijn verlanglijstje gezet…

Uitgebreid koken

Momenteel beschik ik over een kleine braadpan, die nog prima voldeed toen Etienne en ik met zijn tweetjes waren. Inmiddels eet Laurens met de pot mee en kook ik vaker grotere porties. Een grotere braadpan is dus meer dan welkom. Hoe mooi is dit witte exemplaar? Ik weet niet of ik hem ook schoon weet te houden, maar prachtig is hij wel!

braadpan - www.bregblogt.nl

Wat ik heel mooi vind staan en wat ik ook vaak gebruik, is een houten snijplank. Meestal gebruik ik zoiets om brood op te snijden, maar ook om allerlei hapjes op te serveren. Deze ronde plank vind ik echt gaaf!

snijplank bregblogt.nl

Kringloop pareltjes

Ik kom graag bij de kringloop. Ons servies is blauw met wit en ik vind regelmatig bijpassende schalen, kopjes of schoteltjes. Wat ik heel gaaf zou vinden is een grote porseleinen schaal om fruit in te doen. Het liefst dan met een klein blauw bloemetje. Zolang ik die nog niet heb gevonden zou dit goudkleurige exemplaar prima dienst kunnen doen als fruitschaal..

fruitschaal bregblogt.nl

Ik zoek bij de kringloop ook altijd naar kleine kapstokjes. Op dit moment hangt er een zelfgeknutseld exemplaar in de keuken, maar ik zou een houten kapstokje met een oude look echt tof vinden voor de theedoeken, overhandschoenen en schorten.

kapstok bregblogt.nl

Eén ding tegelijk

En zo kan ik dus nog uuuuuuuren doorgaan. Het is echt ontspanning voor me, uren struinen over het internet, op zoek naar inspiratie. Om jullie niet in slaap te laten vallen stop ik er nu maar mee. Laat ik vooral één ding tegelijk doen en eerst eens kijken of onze plannen voor de keuken inderdaad haalbaar zijn. Dan is de vervolgstap dat alles ook volgens plan verloopt. En als we dan helemaal stofvrij zijn en de keuken staat op zijn plek kan ik gaan shoppen. Mits ik dan geen nervous breakdown heb.

Wat vind jij van de accessoires die ik heb uitgekozen?

xBreg

samenwerking

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Haha we hebben echt totaaaaal andere smaak. Ik hou zelf van rood en zwart/wit en ooit wil ik zo’n moderne keuken die dat allemaal heeft. Bij de Ikea hebben ze zo eentje. Maar vooralsnog hou ik het bij mijn houten keuken, al hou ik niet van hout. Ons servies is zwart mat.

  2. demallemolenmoeder Antwoord

    De houten snijplank. Hier ook pas een mooie aangeschaft en ik ben als een kind zo blij.

  3. Oh zo een witte braadpan zou super mooi staan in de jullie nieuwe keuken. Best leuk dat als je een nieuwe keuken plaatst ook meteen nieuwe spullen nodig hebt wat er perfect bij matcht.

  4. Wat is dit een ontzettend mooie stijl! Doet me een beetje denken aan een gerenoveerde boerderij. Ik ben heel benieuwd naar wat het resultaat gaat zijn. Als ik een accessoire mocht kiezen, zou ik voor de braadpan gaan. Oeoeh die is zoo leuk!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.