Elke zondag lees je op Breg Blogt in de rubriek “De muziek van..” over de favoriete en minder favoriete muziek van mijn lezers. De uitgelezen kans om nieuwe muziek te ontdekken of er achter te komen dat je niet de enige bent die stiekem fan is van Justin Bieber, om maar wat te noemen. Vandaag is het de beurt aan Liess!

20150710_201054

Wie ben je?
Ik ben Liess (30) en verliefd op en getrouwd met Michel, moeder van Lotte (13) en zwanger van baby nr 2, Ook hebben we 4 lieve katten. Ik blog op www. Liesseling.nl

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?
Nikita – Elton John , stond op nr 1 toen ik geboren werd (Dat was trouwens op 27 12 1985)De muziek van…Liesbeth

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?
Er was geen muziek op toen ik mijn eerste zoen kreeg. Mijn allereerste zoen kreeg ik namelijk van een wildvreemde die ik uren eerder heb leren kennen in een zwembad. Vreselijke zoen trouwens, je zou denken dat het niet natter kan in een zwembad. Wel dus.

Wie was je tieneridool?
Ik was gek op de Spice Girls… Sorry, 90ies kid. Maar ik was en ben sowieso erg eclectisch als het op muziek aan komt.

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?
C2C – Happy, https://www.youtube.com/watch?v=alDv4O0gHKA
Dat was trouwens ook “ons” nummer op de bruiloft haha. Een paar weken daarvoor stond ik als een idioot te dansen op dit nummer met mijn vader, en toen werd er geopperd “Dit is wel een leuk nr om het feest echt mee te openen” , Michel was het daar trouwens niet mee eens, tot 5 minuten voor we het alsnog deden. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat iemand hier niet van gaat bewegen, al is het alleen al je hoofd op en neer knikken of je tenen op de grond tikken.

bruiloft - bregblogt.nl

Met Lotte dans ik trouwens ook vaak als zij dit nummer op zet.

https://www.youtube.com/watch?v=5jUlkIjsPkU

Bang bang, maar mevrouw luistert alles in de Nightcore versie. Ik hou der wel van. Ik kan best nog wel wat ass shaken enzo!

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?
Muziek is heel belangrijk in mijn leven, ik ben opgegroeid met een vader die bij de radio werkt, en ook zijn leven is muziek… dus wij groeide op met Nederlands, Duits, 80ies, 90ies, Klassiek, Blues, Jazz, rock , alle soorten muziek die je je kan bedenken. Ik kan dan ook heel veel waarderen qua muziek. Er is niets mooiers dan een prachtige plaat die emoties los brengt bij je, of dat nou vrolijk is of emotioneel. 1 van deze nummers is en blijft voor mij André Hazes – Jij bent alles

Dat is eigenlijk iets vanuit mijn puberteit, waarvan ik achteraf denk “Ach meid, stel je niet aan”… toch blijven de emoties daardoor terug komen.
Ook kan ik huilen als een klein kind als ik het nummer hoor van Christina Aquilera – I’m Ok

De tekst heeft niks te maken met iets wat ik mee gemaakt heb of wat dan ook, maar ik voel haar pijn gewoon.

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?
Wham – Last Christmas

Jja, triest, maar pas als ik deze gehoord heb is het echt kerst haha.

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?
Ik ben niet naar zoveel concerten geweest, ben ooit eens naar het concert van Christina Aguilera geweest, geweldig.

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

Oh dat is makkelijk! ‘Omhels me dan’ van Jacqueline Govaert en Fernando Lameirinhas, Het liedje word door verschillende mensen gezongen, maar deze versie kon ik nooit op youtube vinden, heb m toen zelf maar geupload. Volgens mij is hij nog steeds de enige die je kan vinden na 5 jaar. Nu dat ik hem opzoek voor jullie zie ik dat ie ruim 23000 keer bekeken is haha.

Ook zou iedereen dit nummer 1 maal gehoord moeten hebben

Dit is een liedje van een oude vriend van mij, ‘Damien.S’ en Femke. Damien.S is een producer en dit liedje is de akoestische versie van het origineel. Als je van dance enzo houdt moet je hem echt eens opzoeken op youtube.

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?
Daar kan ik je echt geen antwoord op geven, echt geen idee.

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

https://www.youtube.com/watch?v=nlt5Wa13fFU

Meest vreselijke nummer ooit.  Dochter zingt m om ons chagrijnig te krijgen, en dat lukt.

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?
Ook een makkie. Life is like a dance van Paul Elstak

Ik ben dus ook een enorme Hakkuh fan, en vooral happy hardcore. Hardcore, alles hard haha. Als ik kan stampen ben ik blij. Life is like a dance word ook ooit nog eens op mijn arm getattooerd, want ja, Life is like a Dance.

Dankjewel voor het delen van jouw muziek Liess, het is een mooie lijst geworden! Je kunt Liess volgen op Facebook, Twitter en Instagram!

Fijne zondag!

x Breg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Wat grappig om te zien dat iedereen zo zijn eigen antwoorden heeft. Mijn vriend vind de nightcore versies ook heel erg leuk, zijn hele telefoon staat er mee vol! Een aantal van nightcore vind ook zelf ook wel mooi. Maar lang niet allemaal!

    • Ik vind niet alles leuk maar sommige nummers zijn echt wel heerlijk haha. Mijn dochter luistert liefst alles in Nightcore en dat gaat me dan weer net te ver hihi

  2. Mathiske's mama blog Antwoord

    Leuk!! Leuk om van andere mensen te lezen, als je ooit nog iemand nodig hebt, wil ik m ook graag invullen!!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.