Volgende week rond deze tijd is carnaval in volle gang! Met name in het zuiden van ons land levert dit bij menigeen gezellige kriebels in de buik op. Ik ga binnenkort eens de zolder op om de pèkskes bij elkaar te rapen en te kijken wat ik nog nodig heb. Voor de dreumes zijn we al klaar, die heeft een hondenpak en een bijenpak. Vorig jaar was Laurens nog een baby van 9 maanden, die braaf in de wagen of op de arm bleef zitten. Nu is het een ondernemend kereltje van bijna 2, die ook lekker wil kunnen lopen en dansen. Hoe zorgen we dat we hij er niet vandoor gaat?

Telefoonnummer

Ik heb een polsbandje besteld, waarop we Laurens zijn naam en onze telefoonnummers kunnen zetten. Mocht hij onverhoopt ontsnappen, kunnen ze ons in ieder geval bellen. Deze bandjes zijn te gebruiken bij kindjes vanaf 18 maanden, ik heb ze besteld bij goedgemerkt.nl.

polsbandje
Bron afbeelding: www.goedgemerkt.nl

Vermijd (té) drukke plekken

Hier in Maastricht speelt carnaval zich grotendeels op straat af. Zeker als het weer het toelaat. Er zijn dan een aantal plekken in de stad die zich overdag prima lenen voor gezinnen met (kleine) kids. De kleintjes kunnen dansen, rennen en springen en hoeven niet steeds uit te wijken voor karren of groepen. Natuurlijk wordt het in de loop van de dag steeds drukker, maar tegen de avond gaan we toch naar huis dus die drukte maken we niet meer mee. 😉

Carnaval - bregblogt.nl

Laat vrienden mee opletten

Wij gaan vaak met een hele groep op pad en iedereen let op elkaar en elkaars kinderen. Al ruim voor ik moeder was hield ik de kinderen van mijn vrienden met een schuin oog in de gaten. Nu Laurens er is doen mijn vrienden dit ook voor ons. Vorig jaar zat Laurens overigens nog in de kinderwagen, omdat hij toen pas 9 maanden was. Dit jaar loopt hij naar verwachting ook af en toe rond, dus zijn die ogen wel zo handig.

Instrueer je kind

Laurens is nog klein, maar snapt al veel wat we hem uitleggen of vragen. We zullen hem dus wel voorbereiden op wat we gaan doen en vertellen dat hij bij papa en mama in de buurt moet blijven. Baat het niet dan schaadt het niet denk ik dan. Als je kind ouder is kun je goed uitleggen in welk gebied ze vrij kunnen spelen en afspraken maken over wanneer ze zich bij jou moeten melden. Bijvoorbeeld als ze naar de wc gaan of verder weg willen dan het afgesproken gebied.

Maak afspraken met je lief

Ik denk dat wij onderling afspreken wie er op let, zodat je ook allebei af en toe even kunt kletsen, naar de wc of drankjes halen. Het lijkt me vreselijk als ik naar de wc ga en daarna aan Etienne vraag: “Waar is Laurens?” en dat hij dan antwoordt: “Die was toch bij jou?” Dus dan maar even afstemmen, kleine moeite lijkt me.

Bovenstaande punten zijn voor mij allemaal wel logisch en vanzelfsprekend, maar toch vind ik het wel een beetje spannend, carnaval vieren met een dreumes die kan lopen. Gelukkig is Laurens met grote regelmaat een flinke plakker, dus zal hij niet ver van onze zijde wijken. Daarnaast nemen we de draagzak en de kinderwagen mee, wat er ook wel bij helpt om hem lekker in de buurt te houden. Komt helemaal goed dus, we hebben er zin in!!

Heb jij nog tips voor de carnavalvierende ouders onder ons?

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

8 Reacties

  1. Wij vieren het in ons dorp en dat is al heel erg kleinschalig.. We hebben overigens oorbeschermers voor onze kleine meid omdat de muziek vaak veel meer decibel heeft dan eigenlijk goed is..

  2. Zo grappig, waar ik vandaan kom doen we echt helemaal niets aan carnaval. Ik kan mij er dan ook niet zo veel bij voorstellen. Ik vind je tips wel heel handig, vooral om met vrienden samen op de kindjes te letten. Nu doen wij dit als we weg zijn ook al automatisch, maar nog even afspreken voor de zekerheid kan geen kwaad.

  3. Goede tips inderdaad. Wij hebben voor de vakantie ook een armbandje met telefoonnummers besteld, zo’n rubberen die je gewoon kan blijven gebruiken. Ideaal!

  4. Oppas regelen? Klinkt eerlijk gezegd niet als iets wat enorm geschikt is voor een kind van bijna 2. Maar carnaval is hier helemaal niet, dus misschien vergis ik me wel enorm 😉

  5. Handige tip dat bandje. Heb er zelf ook een paar gekocht bij de prenatal. Nog niet gebruikt maar toch handig om te hebben!

  6. Ik heb geen tips voor je want ik heb nog nooit carnaval gevierd laat staan met kinderen 😉
    Jij bedankt voor het delen van die bandjes, deze zou ik moeten hebben voor mijn zoon.

  7. Ik heb zelf geen kinderen, maar nog wel veel jonge neefjes en nichtjes. Vorig jaar waren we maar niet met ze naar de stad gegaan, wel gezellig gedanst op het plein. Want we vonden dat toch wel lastig. Maar met deze tips, bijvoorbeeld het bandje met een telefoonnummer en de goede afspraken maken, gaan we het over 4 maandjes misschien toch wel proberen 😀

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.