De rubriek “De muziek van..” is vanaf deze week verplaatst naar de zondag. Zodat je lekker rustig alle filmpjes kunt kijken en mee kunt blèren met de muziek.

“De muziek van…” gaat over de favoriete en minder favoriete muziek van mijn lezers. De uitgelezen kans om nieuwe muziek te ontdekken of er achter te komen dat je niet de enige bent die stiekem fan is van Justin Bieber, om maar wat te noemen. Vandaag is de beurt aan Linda!

Linda - bregblogt.nl

Wie ben je?
Ik ben Linda, 28 jaar, getrouwd met Arno en trotse mama van een jongenstweeling van 5 jaar.  Ik blog op Go or No Go.

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?
Op mijn geboortedatum, 25-02-1987, stond Jackie Wilson – Reet Petite op nummer 1. Toen ik dat net zag staan, dacht ik “Wie??” … maar toen ik het liedje ging luisteren was het al direct: “Ohhhh, die!” Grappig zeg, dat die op nummer 1 stond! Lekker nummer! Maar wat een slechte clip! :’)

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?
Ai…ik heb geen flauw idee. Ik ben bang op een carnavalsnummer, want het was in een discotheek tijdens carnaval. Dat verklaart ook meteen waarom ik geen idee meer heb welk nummer dat was, want over het algemeen blijf je tijdens carnaval niet echt nuchter 😉

Wie was je tieneridool?
KANE! Ik ben vanaf mijn 12e fan van Kane en ik nog steeds vind ik hun muziek geweldig! Dinand vond ik ook echt heel erg knap, hihi. Daar had ik zeker een poster van op mijn slaapkamer hangen ja! Ik heb meerdere concerten bezocht en ik kan ongeveer alle nummers meezingen inclusief iedere ‘oohhh’ en ‘yeah’  zoals alleen Dinand dat kan 😉 Mijn lievelingsnummer van Kane is denk ik Let it be. Dat vind ik zo’n onwijs mooi nummer. Klein, lief, gevoelig maar toch ook vol energie.

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?
Haha, ik vind het heerlijk om, als ik echt even los wil gaan, naar jawel…happy hardcore te luisteren. Mental Theo & Charly Lownoise vind ik echt geweldig. Ik vind Hardcore Feelings echt 1 van de lekkerste nummers. En nee…ik kan niet hakken! 😉 En ik ben ook helemaal geen hardcore-type…maar die muziek kan ik echt van genieten, haha.

Ik moet hier echt nog een ander nummer noemen ook, en het liefst nog wel 10 ;-), maar ik zal me inhouden. Gabry Ponte – Geordie. Dat vind ik ook echt een heerlijk nummer, ook al heb ik geen idee wat ze zingen.  Ach, ik zing het lekker mee!

 Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?
Guus Meeuwis – De Weg. Dat nummer voelt alsof het geschreven is over mijn moeder. Hij beschrijft precies zoals ik mijn moeder zie en zag, hoe ze was, hoe sterk ze was. En ook hoe ze om ging met het leven, hoe ze in het leven stond. En uiteindelijk hoe ze het niet meer aan kon. Het raakt me echt in mijn hart en dit is één van de nummers die ik het liefst alleen in de auto heel erg hard mee zing en tegelijkertijd ontzettend om moet huilen.

 

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?
Ik ben verliefd op het nummer van Smith and Burrows – When The Thames Froze. Dat vind ik echt één van de mooiste nummers ever en die draai ik ook gewoon het hele jaar door, niet alleen met kerst!

En oke, ik moet deze toch ook echt even noemen. The Darkness – Christmas time vind ik een héérlijk nummer! Zo fout!! Bij het nummer moet je wel echt de clip zien, haha!

https://www.youtube.com/watch?v=VQhuoY5h2kE

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?
Leonard Cohen. Daar ging ik samen met mijn man heen, omdat hij groot fan is van Leonard. Ik ging er dus vooral mee heen voor mijn man. Ik had nooit verwacht dat het zo’n bijzonder concert zou worden. Wat een enorme power heeft die man op zijn leeftijd nog, en wat brengt hij zijn nummers op een ontzettend bijzondere manier. Ik heb daar écht van genoten.

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?
Ik ben even door mijn muzieklijsten gelopen en dan valt mijn oog op Therapy? – Diane. Ik heb geen flauw idee of het klopt, maar volgens mij is dit niet zo’n bekend nummer. Ik hoor hem in ieder geval vrijwel nooit op de radio. Dus, bij deze. Waarom? Dit nummer vind ik lekker rauw maar tegelijkertijd mooi gecombineerd met een viool. Het verhaal is behoorlijk heavy, maar dat maakt het ook een bijzonder nummer.

Een ander nummer wat ik prachtig vind maar wat volgens mij niet heel bekend is, is van Paul Simon – The Obvious Child. Dat vind ik een prachtig nummer! Die trommels, echt zo briljant!

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?
Zo, over deze vraag moest ik het langste nadenken hoor! Maar ik ben er uit. Ik voel me lekker, ik zit heerlijk in mijn vel, ik geniet! En daarom dit nummer: Queen – Don’t stop me now

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?
Een pesthumeur krijg ik niet zo gauw van muziek, maar ik zet de radio eigenlijk direct af als ik Nielson hoor. Ik vind zijn stem gewoon niet zo mooi klinken en dan die enorme hoeveelheid ‘oeh’s’ en ‘ah’s’, brrr. Daar kan ik me best wel aan irriteren.

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?
Ik vind het nummer van Marco Borsato – Marghuerita een prachtig nummer. De tekst vind ik geweldig, de opbouw vind ik geweldig, hoe Marco het zingt is ook geweldig. Deze zin raakt mij ook iedere keer: “En ik luister hoe jouw woorden, langzaam opgaan in de zinnen..die me treffen als een bliksem, met vernietigende kracht.”

Ik kan deze (super toffe!!) vragenlijst niet afsluiten zonder ook het volgende nummer te noemen, want ook dit is één van de allermooiste nummers die ik ken. Chris de Burgh – Snows of New York. Maar dan wel déze versie:

Dankjewel voor het invullen van de lijst Linda! Ik heb genoten van oude en nieuwe muziek, heel tof!

Je kunt Linda volgen op Facebook, Twitter en Instagram!

xBreg

p.s.: wil je meedoen aan deze rubriek? Stuur me dan een berichtje!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Mijn meest favoriete muziek op een rijtje, erg gaaf!
    Super leuk dat ik mee mocht doen met je rubriek!!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.