Gisterochtend zat ik met Etienne in de auto. Omdat ik de laatste tijd een beetje behoorlijk Giel Beelen – moe ben, waren we geswitcht naar Radio 2. Oh, wat had ik de stem van Gerard Ekdom gemist zeg! Ben stiekem wel een beetje fan van die man hoor! We zaten een beetje melig te keuvelen en luisterden met een half oor naar de radio. Gerard belde met Babette van Veen en toen haar nieuwe single werd gedraaid sloeg de stemming in de auto om…

De actrice en zangeres is ook ambassadrice van Stichting Het Vergeten Kind. Babette heeft een nummer gemaakt, in het kader van de Week van het Vergeten Kind. Met kippenvel over mijn hele lijf en tranen in mijn ogen luisterde ik naar dit lied….

Het nummer greep me bij de keel. Ik zag het kindje voor me, waar Babette over zingt. En dat maakte me heel verdrietig. Want laten we wel wezen: niemand verdient het om zich niet geliefd, niet veilig en/of niet gelukkig te voelen. Een kind, dat er zelf helemaal niets aan kan doen of om gevraagd heeft al helemáál niet!

Toen ik nog vrijwilligerswerk deed voor het Bibihuis had ik te maken met kinderen die in hun jonge leven al veel hadden meegemaakt. Het is heel lastig om woorden te geven aan wat een onveilige hechting doet met een kindje. Kinderen die in hun jonge leventje al veel te veel hebben meegemaakt. Het is echt echt zo pijnlijk om te zien en om te horen wat voor bagage de kinderen hebben. In het Bibihuis krijgen deze kinderen gelukkig een warm en liefdevol thuis. Helaas geldt niet voor alle kinderen in Nederland. Zoals Stichting Het Vergeten Kind zegt:

“Helaas verblijven er in Nederland jaarlijks tussen de 30.000 en 35.000 kinderen in opvanglocaties. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en opgroeien op een plek met minimale speelmogelijkheden en traumabegeleiding. Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen.”

Gebroken hart

Mijn hart breekt als ik denk aan al die kinderen die opgroeien in onzekerheid en met zoveel verdriet in dat kleine lijfje. Ik kan me er niks bij voorstellen, hoe het moet voelen voor hen. Ik ben blij en dankbaar dat ik zelf een warme en veilige jeugd heb gehad. Dat ik onze zoon een goede basis mee kan geven. En omdat ik het zo goed heb, wil ik wat doen voor die kindjes die het niet zo goed hebben. Daarom heb ik vanochtend meteen een donatie gedaan aan het Vergeten Kind. Dit draagt bij aan de activiteiten van de stichting, zoals het opknappen van opvanglocaties, het bieden van pedagogische ondersteuning en vooral het zichtbaar maken van deze vergeten kinderen.

Week van het Vergeten Kind

Elk jaar vindt van 29 januari t/m 4 februari de Week van het Vergeten Kind plaats. In deze week wordt extra aandacht gevraagd voor de vergeten kinderen. Ik vind het een heel mooi initiatief dat ik ook volledig steun.

Elk kind heeft het recht om gezien en gehoord te worden. Elk kind heeft het recht om te lachen en een fijne jeugd te hebben.

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

  1. Ontzettend verdrietig dat er kinderen zijn die dit meemaken. Ik heb zelf als pleegzorgbegeleider gewerkt, een aantal jaren terug. Fantastische manier om deze kinderen een warm thuis te geven. Zo knap dat er pleegouders zijn die hun huis open stellen voor deze kinderen.

  2. Een prachtig initiatief is het inderdaad! Het lied heb ik expres niet geluisterd ondanks dat ik het al op veel plekken heb zien staan, omdat ik nu al weet dat dat janken wordt.

  3. Een ontzettend mooi initiatief. Ik vind het verschrikkelijk dat er zoveel gevallen in Nederland zijn maar ook heel mooi dat er veel mensen zijn die hun hart hiervoor openen.

  4. Mooi om aandacht aan te geven. Ik word er ook heel verdrietig van als ik er aan denk dat er zo veel kindjes in slechte omstandigheden moeten leven.

  5. Hechtingsproblematiek en hechtingsstoornissen maken inderdaad veel kapot. Zowel bij het kind als de omgeving die ermee te maken heeft. Dat kun je inderdaad niet makkelijk uitleggen. Mooi dat jij vriwjlligerswerk hebt gedaan om dit soort kinderen te helpen en ondersteunen!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.