Elke maandag lees je op Breg Blogt in de rubriek “De muziek van..” over de favoriete en minder favoriete muziek van mijn lezers. De uitgelezen kans om nieuwe muziek te ontdekken of er achter te komen dat je niet de enige bent die stiekem fan is van Justin Bieber, om maar wat te noemen. Vandaag is mijn blogvriendin Nicole aan de beurt!

Nicole en Spencer

Wie ben je?

Nicole is 32 en getrouwd met Kevin, mama van Spencer (1) en journalist in het dagelijks leven. Ik blog op Everyday Life.

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?
Nou dat begint al goed! Dat waren namelijk The Star Sisters met Stars on 45. Ja mensen, Patricia Paay en consorten stonden op 1.

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?
Oh dat weet ik echt niet meer sorry.

Wie was je tieneridool?
De Backstreet Boys waren wel mijn helden. Oh, wat was ik daar fan van, ik ging naar concerten etc. En dan vooral dit liedje.

Maar mijn echte grote liefde is Mariah Carey altijd geweest. Al van kinds af aan. En ja, nu ben ik nog stiekem fan. Zoveel herinneringen aan al die liedjes, dat gaat niet zomaar over. Ik ga in april ook naar haar concert in Nederland. En als tiener ging ik zelfs voor haar hotel wachten tot ze naar buiten kwam! En ja, ik heb haar handtekening en heeeeeeeeeeeeel veel foto’s!

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?
Dit vind ik echt een geweldig vrolijk liedje. Shup up and dance van Walk the moon!!

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?
Mijn leven is van mij uit de musical Elisabeth. Ook gelijk het allermooiste liedje ooit wat mij betreft uit een musical, maar we hebben dit op mijn moeders begrafenis gespeeld en sindsdien komen elke keer de tranen als ik het hoor. En ik doe ook nog eens aan zelfkastijding want als Pia Douwes (zij speelde Elisabeth en zingt dit nummer) ergens optreedt, dan ga heel vaak, omdat ze zo fantastisch is. En ze zingt altijd dit nummer. En dan vind ik het zo mooi en zo ontzettend verdrietig tegelijk. En dan jank ik de drie minuten dat het nummer duurt, en dan na afloop heb ik een enorme glimlach op mijn gezicht, omdat ik het eigenlijk zo’n enorm schitterend lied vind.

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?
Dat is makkelijk! Als Mariah Carey fan is dat natuurlijk All I want for Christmas is You zijn!!

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?
Oh dat waren er zoveel. Sarah McLachlan was briljant! Sowieso fantastische zangeres. De Red Hot Chili Peppers, Placebo (ja ik hou eigenlijk van Rock, ik weet ook niet hoe Mariah Carey er tussendoor is geglipt ;-)), Buck Cherry, Turin Brakes, Heather Nova. Gwen Stefani en Beyonce waren ook heel goed live. En Mumford and Sons ook. Oh ja en alles wat ik heb gezien van Acda en de Munnik. Dat is nogal wat, want ook hen vind ik werkelijk briljant.

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?
Ik kan er wel 100 bedenken… maar ik kies er eentje waar ik vrij zeker van ben dat niemand haar kent: Vonda Shepard met Soothe me.

Schitterende tekst. Fantastische zangeres.
Voor de liefhebbers onder ons: Zij was de zangeres uit Ally McBeal, de TV-serie. Het is echt de moeite om wat van haar muziek te luisteren.

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?
Uhhh….. Wat een filosofische vraag.
Op het moment dat ik dit schrijf, is het bijna 5 jaar geleden dat mijn moeder overleed. Dus ik ga voor Queen – No one but you (Only the Good die Young). De titel zegt wel genoeg denk ik.

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?
Alles van Marco Borsato. Wat een ellende die man.

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?
Hero van Mariah Carey 🙂 Jeugdsentiment!

Thanks lieve Nicole, ik heb genoten van de muziek én ik had een goed excuus om weer eens mee te blèren met de Backstreet Boys en Mariah Carey.
Je kunt Nicole volgen op Facebook, Twitter en Instagram.
Tell me, kende jij alle nummers en artiesten uit dit artikel al?
xBreg
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Mag ik een high five want ook ik krijg een allergische reactie van Marco. Super leuk ingevuld ik heb het met plezier gelezen. Blijft een top rubriek dit Bregje.

  2. Jaaa de BSB<3
    Wat een super leuk artikel dit, mocht je nog mensen zoeken wil ik zeker wel een keertje mee doen 🙂

  3. Toch grappig dat de één allergisch voor Marco is en ik noem het als mijn lievelingsnummer, hahaha 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.