Hoe ouder ik word, hoe meer mensen zeggen dat ik zo op mijn moeder lijk. Dat vind ik een compliment, want mijn mama’tje is een hele charmante verschijning. Dus lift ik daar graag op mee en denk ik dat ik zelf ook wel een charmante verschijning ben. Naast de looks heb ik nog meer dingen van haar overgenomen in de loop der tijd…

 • De Roze saus van mijn moeder is de ALLERLEKKERSTE knoflooksaus ever! Je maakt hem heel simpel: ketchup, mayonaise, beetje koffiemelk en een teentje knoflook. Roeren, proeven, beetje aanvullen met het een of het ander en klaar is kees. Heerlijk bij vlees, vis, mosselen of in een salade maar vooral ook gewoon om stokbrood in te dopen… Dat je daarna een uur in de wind meurt moet je maar voor lief nemen
 • Macaroni met ham en kaas. Ook zo’n makkelijk recept, maar al jaren de favoriete classic van mijn broers, mijzelf en onze gezinnen. Macaroni koken, een pakje ham in blokjes snijden, macaroni in de pan, tomatenpuree erbij, de hamplakjes en een zakje (oude) geraspte kaas. Lekker roeren, kaas laten smelten en smullen maar. Hij is nog lekkerder als je hem de volgende dag opbakt in de pan, wordt ie lekker crunchy
 • We hoesten hetzelfde. Huh? Ja, serieus! Als ik moet hoesten, hoor ik gewoon mijn moeder. Grappig hè?
 • De liefde voor het lezen van romans. Vroeger ging ik altijd mee naar de bieb en kwamen we allebei met een tas vol boeken naar buiten. En nog steeds lezen we allebei veel. Ik heb de draad begin dit jaar weer opgepakt en lees bijna elke dag wel een bladzijde of 20 voor het slapen gaan. Heerlijk!
 • Haar goede kledingsmaak. Zoals gezegd is mijn mamsie een charmante verschijning. Ze kleedt zich echt heel leuk. Het gebeurt vaker dat ik bij haar kom en ze een vest of truitje aan heeft dat ik ook heb gekocht en dat haar dan echt heel goed staat. Of ze staat haar hele toffe enkellaarsjes, waarvan ze weet dat ik ze al die tijd al bewonderd heb, aan me af.
mama en Laurens - bregblogt.nl
 • De neiging om iedereen tevreden te stellen. We zijn hier allebei wel strenger in geworden. Niet meer van hot naar haar rennen voor Jan en Alleman, maar je richten op de mensen die er toe doen. Maar soms lukt dat niet en zijn we toch bezig met jongleren, zodat iedereen happy is.
 • Heerlijk lang badderen. Ik ben nooit een liefhebber van de douche geweest. Vroeger, in mijn geboortehuis, hadden we een douche waarvan de deurtjes niet goed open en dicht gingen. Dus douchte ik niet graag, want dat was altijd zo’n geklooi. Ik ging en ga het allerliefste in bad. Met een boek en dan blijven lezen tot het water onaangenaam koud wordt.
 • Autoangst. Toen ik net mijn rijbewijs had crosste ik overal naartoe. Ik kende geen angst. Ik snapte er niks van dat mijn moeder gespannen naast me zat en ze steeds zei dat ik niet zo hard moest rijden of moest uitkijken. Inmiddels weet ik wel beter en begrijp ik de angst van mama heel goed. Vorig jaar heeft ze trouwens nog rijlessen genomen om de angst te lijf te gaan. Vind ik echt reuze stoer!
 • Nog eentje in de categorie minder leuke dingen des levensonrustige benen. Ken je dat gevoel? Ik hoop oprecht van niet. Als je het wel kent, weet je hoe irritant het kan zijn. Je benen kriebelen en tintelen en je kunt ze niet meer stilhouden. Sinds een paar jaar heb ik er last van en in mijn zwangerschap was het door de hormonen helemaal erg. Inmiddels weten we dat het erger wordt als er alcohol of vermoeidheid in het spel is, dus door dat te vermijden blijft het goed onder controle. Blijkbaar is het een erfelijk kwaaltje, want mijn oma’tje had er ook last van.
 • We houden allebei van kletsen. Als we bellen is het nooit een gesprek van 5 minuten, maar zijn we zo een uur verder. Even alle roddels actualiteiten doornemen en op de hoogte blijven van elkaars leven.

Lieve mama, ik lijk steeds meer op jou en daar ben ik heel trots op! ♥

Lijk jij veel op je moeder? 

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

15 Reacties

 1. Wat lief!! Qua uiterlijk zeggen veel mensen dat ik ook op mijn moeder lijk. Qua smaak soms heel veel en andere momenten is het echt het tegenovergestelde, beat grappig!

 2. Ahh wat lief! Ik wou dat ik qua uiterlijk meer op mijn mams lijk. Zij had dikke zwarte krullen. En ik heb dit sluikse haar van mijn vader.. Ach ja.

 3. Oh echt super lief en ik moet zeggen dat ik je moeder inderdaad erg mooi vind. Fijn dat je het zo goed met je moeder kan vinden en jullie zo veel overeenkomsten hebben.

 4. Wat een superleuke blog! Je hebt inderdaad een prachtige mama. Mag je supertrots op zijn. Ik zou willen dat ik wat meer op mijn mama leek.

 5. Wat een leuke post. En qua uiterlijk lijken jullie ook echt op elkaar.
  De macaroni op die manier ga ik ook eens proberen want misschien dat dochter die dan wel lust.

  Voor je benen zou je kunnen proberen een blok zeep in bed te leggen. Mijn schoonmoeder en der zuster zweren erbij.

 6. Wat lief! Leuk dat jullie zoveel gemeen hebben. Ik lijk ook er op mijn moeder. Qua uiterlijk is het wel eens zo erg geweest dat ons gedaagd werd of we een tweeling waren, haha. Inmiddels verf ik mijn haar niet meer en heb ik het lang en daardoor is het wel wat minder geworden. Qua innerlijk lijken we ook enorm. We zijn beide heel gevoelig, houden van wandelen, we hebben beide snel last van onze darmen (xD), hebben dezelfde humor en we kunnen uren kletsen, maar samen stil zijn is ook fijn 🙂 zo fijn om zo’n goede band met je moeder te hebben!

 7. Super lief! Je lijkt inderdaad op je moeder! En die onrustige benen ken ik ook helaas… mijn moeder noemt dat wiebelbenen haha

 8. Toevallig had ik hier laatst nog over na zitten denken. Mijn man had foto’s van me gemaakt en me gefilmd terwijl ik tv zat te kijken. (mannen en hun speelgoed 😉 ) Het was net alsof ik naar mijn moeder keek. Heel bizar.

 9. Wat leuk om te lezen! Ik lijk in sommige opzichten op mijn moeder, maar in andere (gelukkig) niet. Helaas moet ik zeggen dat mijn moeder helaas vaak negatief is en ook best gemeen kan zijn naar anderen toe. Dat vind ik zo jammer. Het lijkt me heerlij om een hechte band met je moeder te kunnen hebben.

 10. Wat leuk om te lezen!! Mensen zeggen ook vaak dat ik op mijn moeder lijk, maar ik vind mezelf meer een mengeling. Ik lijk in heel veel dingen ook op mijn vader.

  En oja, die rusteloze benen ken ik. Had ik tijdens mijn tweede zwangerschap last van. Zeker irritant!

 11. Wat een lief artikel! Ze zal enorm trots op je zijn. En oh my god, restless leg syndrom. Zo enorm irritant. Ik heb het eens in de zoveel tijd en het gevoel is echt niet te verklaren. Vreselijk!

  • Dankjewel lieverd! Ja irritant is het he! Ben blij dat ik het tegenwoordig niet meer zo vaak heb!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.