Twee weken geleden vertelde ik dat we een nieuwe keuken gingen uitzoeken. Ik dacht, naïef als ik soms ben, dat we dat wel even zouden regelen. Poeh, had ik me even vergist, het was namelijk topsport! Ik geef je even een update!

Op zondagmiddag om een uur of half 3 vertrokken we naar Ikea. Ik moet dan altijd denken aan Youp van ‘t Hek, die ooit een briljant stukje over Ikea had….

https://www.youtube.com/watch?v=q7hgZKyyFEM

Nou is het zo, dat we hier in het grensgebied zitten, dus stikt het van de Duitsers bij “onze vestiging”. AAngezien in Duitsland meestal alles dicht is op zondag, komen ze en masse naar de woonboulevard. Gelukkig hadden we een afspraak gemaakt, want de hele blauwe doos leek op Koningsdag in Amsterdam of het verlaten van het Pinkpopterrein: voetje voor voetje slenterden mensen door de gangpaden. Om ons heen hoorden we een mengeling van Nederlands en Duits. Het was warm en druk en ik sprong op de keukenafdeling gauw op een kruk… 😉

Aan de slag

We vertelden onze wensen aan de medewerkster die samen met ons een ontwerp ging maken. Gelukkig was bijna alles mogelijk. Ik heb alleen afscheid moeten nemen van het idee van een apothekerskast, maar kreeg daarvoor in de plaats wel heel veel mooie extra kastruimte, dus ik was gauw tevreden. Die planservice vind ik trouwens echt heel handig. Je hebt 2 uur de tijd om samen een ontwerp te maken en tot in detail te bepalen wat je erin wilt hebben. We hebben rustig een rondje gelopen om alle onderdelen uit te zoeken, van kraan tot oven, van greepjes tot vaatwasser. De planservice kost €69,- en dat is in mijn ogen een prima investering. Overigens waren we na 2 uur plannen en uitzoeken wel he-le-maal gesloopt….

We hebben een 3D tekening gekregen en een plattegrond, zodat we een beeld hebben van hoe de keuken er uit komt te zien. En ik ben helemaal verkocht!

KEUKEN 3D

De kast aan de linkerkant (waarvan je alleen de achterkant ziet) komt er toch niet in. Omdat we ooit (later als we groot zijn) nog eens willen uitbouwen en het muurtje waar hij tegenaan komt er dan waarschijnlijk uit gaat, vinden we dat zonde. Onze keuken zit achter een soort boogje, dus dat zijn de verticale lijnen die je ziet aan de voorkant. Boven de ruime (!) oven komt onze eigen inductiekookplaat. In dit ontwerp hebben we twee keer zoveel kastruimte als we in de huidige keuken hebben, wat een feest!

Van boven ziet het er zo uit:

keuken boven

Via blogvriendinnetje Stephanie van wolferien.com heb ik een voorraadje handgreepjes op de kop getikt. Zij is net verhuisd. In hun keuken zaten de greepjes die wij op onze bestellijst hadden staan, zij vond ze niet mooi, ik wel. Opgelost! Scheelde weer een paar euries die we dan mooi in andere accessoires kunnen steken.

handgreepjes - bregblogt.nl

En nu?

Afgelopen week is één van onze vrienden langsgekomen en die is zó handig, dus hij heeft ons fijn geadviseerd. Er moeten namelijk nog een paar hindernissen genomen worden, voor mijn droomkeuken erin kan…

In de rechterhoek zit nu nog een schuine wand. Die moet eruit gesloopt worden. Daarnaast moet natuurlijk de hele oude keuken leeg- en weggehaald worden en dan wordt het stuk muur dat tussen de boven- en de onderkastjes komt gestuct. Dan nog “wat leidingen omleggen en aanpassen” zoals de mannen zeggen en dan kan de keuken erin. Klinkt allemaal super simpel, maar ik krijg hier dus echt de kriebels van. Het enige dat ik kan denken is: HOE DAN???

De oplossing is stiekem heel simpel: Ik heb de volledige regie over project keuken overgedragen aan Etienne. Zoals je van mij kunt verwachten bemoei ik me uiteraard wel nog overal tegenaan, maar ik probeer het los te laten en te vertrouwen dat het allemaal goed komt. Binnenkort komt iemand van de montagefirma voor een “voorbereidingsonderzoek” en als we dan groen licht krijgen wordt de bestelling geplaatst door Ikea. Met een beetje mazzel hebben we dus over een week of 6 een nieuwe keuken!

Heb jij de keuken weleens verbouwd?

xBreg

p.s. Droom jij van vogelhuiskastjes in jouw keuken? Mail me dan, heb nog een mooi setje in de aanbieding!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

12 Reacties

 1. Wauw de tekening ziet er super gaaf uit! Ben benieuwd hoe het eruit ziet als het klaar is, dan kook jij uiteraard een keer een uitgebreid 8 gangen diner in je nieuwe keuken voor je blog vriendinnetjes ?

 2. Mooi zeg!! Ik wil hier ook een nieuwe keuken en het liefst zoiets als wat jullie hebben uitgekozen 🙂

 3. Mooi! Ik ben de keuken nu aan het verven. Het was donkerhout en daar houden we niet zo van 😉

 4. Nicole @ Everyday-Life.nl Antwoord

  Ben benieuwd hoe het er uiteindelijk uit ziet! Wij hebben nog nooit de keuken verbouwd (godzijndank, ik krijg de zenuwen van verbouwen). Gelukkig zat er een hele mooie keuken in toen ik dit huis kocht.

 5. heb je de greepjes al binnen? 🙂 mooi hoor! lekker veel ruimte en die gootsteen! (die had ik mijn oude huis ook ! memories) ik ben voor nu blij met onze keuken maar er moet toch echt een grote oven in! (gelukkig is het een ikea keuken en is het kleine moeite om die aan te passen.. alleen even door sparen!

  • Ben aan t werk, dus weet t niet! 😉
   Grote oven lijkt me echt hemels, we hebben gekozen voor de zelfreinigende variant hahaha! X

 6. Wauw heel mooi ontwerp! En helemaal fijn dat je er qua keukenruimte op vooruit gaat. Alvast succes met de verbouwing 🙂

 7. Het lijkt me zo leuk, en tegelijkertijd zoooo stressvol om een keuken uit te zoeken. Man man man, het gaat om zulke grote bedragen en het is zo definitief. Maar jullie keuken ziet er super mooi uit!!

 8. Hanna @ eenbezigbijtje.nl Antwoord

  Spannend maar ontzettend leuk! Toen wij in ons huis gingen kregen wij een nieuwe keuken van de woningbouw, maar behalve de kleur kastjes en blad hadden we weinig te kiezen, maar alsnog heel fijn dat het gedaan is. Het zal wel even een stofbende en troep worden, maar daarna heb je ook een heel mooi resultaat.

 9. Vet hoor. Heel mooi zon landelijke look.
  Ik heb alleen nog maar in huurhuizen gewoond dus voor ons (nog) geen keukenverbouwing… al willen we wel een keer een hoekkeuken in de woning plaatsen aangezien we hier toch nog jaren willen wonen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.