Er zijn o-ve-ral gillende kinderen, het is er bloedheet en het ruikt er vaak allesbehalve fris. De indoorspeeltuin: you either love it or you hate it. De afgelopen anderhalf jaar was het niet echt een optie om erheen te gaan en maakte ik dankbaar gebruik van de smoes: “Hij is er nog te jong voor!” Ja, ik weet dat er ook hoekjes voor baby’s zijn, maar dat zorgde er niet voor dat ik in volle vaart richting indoorspeeltuin racete. Nu onze dreumes wel in héél rap tempo op de peuterleeftijd afstormt begin ik me toch af te vragen of ik niet eens gezellig met hem naar zo’n krijsparadijs moet gaan…

Prinses of Bumba

Laurens speelt heel graag. Blokken, ballen, een keukentje, het maakt hem allemaal niks uit. Samen spelen met andere kinderen is een onderdeel dat nog under construction is en waar nog weleens gewonden bij vallen. Op de crèche delen hij en zijn BFF nogal regelmatig een flinke duw of tik uit aan elkaar, om vervolgens weer in een innige knuffel te eindigen. Verkleden is ook favoriet, of hij nou een prinses (ja dat lees je goed) is of Bumba, onze kroonprins draait er zijn hand niet voor om en speelt zijn rol vol overgave. En nu is dus ineens het idee in mijn brein geslopen dat we eens met hem naar zo’n pretparadijs voor kinderen moeten gaan.

Ballenbak

Maandenlang stond hier in de woonkamer een heuse ballenbak. Midden in die bak zat een dikke mollige baby, die de grootste lol had met het uit de bak gooien van de ballen. Want meer kon hij op dat moment nog niet… 😉 Na een paar maanden hebben we de ballenbak opgeruimd, met de woorden: “Die halen we weer uit de kast als het voorjaar is en hij in de tuin kan spelen.” Nu hoef je je overigens geen zorgen te maken dat ons kind niks heeft om mee te spelen, want onze woonkamer komt regelmatig in de buurt van een kleine vestiging van een speelgoedwinkel. Zeker als alle kasten, de speelgoedkist en de speelgoedmand (I know…) zijn leeggehaald en omgekiept. Ik vind het niet erg, want het allermooiste is dat er dan een blond meneertje tussen de blokken en de ToetToet auto’s door slalomt en de grootste lol heeft. En zo begon ik me ineens af te vragen hoe hij zo’n grote indoor speeltuin zou vinden.

bron afbeelding

Volop keus

Hier in de buurt zijn volgens mij al zeker 4 of 5 van die speelparadijzen, dus er is volop keus! Daarnaast staat een bezoekje aan de speelschuur van blogvriendinnetje Charlotte, in het immer pittoreske Helmond, ook nog op de wishlist. Alleen wacht ik daarmee tot de dagen wat langer zijn, zodat ik niet in het donker hoef te rijden. Als een idee in mijn hoofd zit, krijg ik het er meestal niet meer uit. En dat “minder denken en meer doen” helpt ook niet echt om dit plan te negeren, dus ik denk dat we binnenkort de kou maar gaan ontvluchten en onze dreumes de tijd van zijn leven gaan geven in een grote bacillen ballenbak. Het zou zomaar kunnen dat Etienne en Laurens mij uiteindelijk uit de ballenbak moeten vissen, omdat ik het er zo naar mijn zin heb…..

Ga jij weleens naar een indoorspeeltuin met je kindje(s)?

xBreg

p.s. volg je mij al op Facebook en Twitter?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

13 Reacties

 1. Natasja ('t pumpke) Antwoord

  Doe.Het.Niet.
  Het is de hel.

  Ik ben er twee keer geweest, heb me over laten halen, en was binnen een half uur overprikkeld.
  Mijn kinderen hielden het iets langer vol, maar wat een drama is dat.
  Zijn er inmiddels al speelparadijzen waar ze rustige hoekjes hebben voor ouders waar je wél op lekkere stoelen kunt zitten?

 2. Wij komen er regelmatig, haha. Schreef er laatst ook over, ik neem alle minpunten wel voor lief want de kinderen vinden het super. En papa en mama soms ook 😉

 3. Heel af en toe, ik probeer het zoveel mogelijk te vermijden. Het constante gegil, ik word daar zo gek van. Ik moet wel bekennen dat we het feestje van onze middelste er een keer hebben gevierd. Ze is in februari jarig en dat leek ons een goede optie. De kinderen hebben zich prima vermaakt en wij hoefden niet veel te doen, dus het was eigenlijk een heel ontspannen kinderfeestje.

  Oh, en wij gaan inderdaad ook wel eens naar eentje bij een boerderij. Maar die tel ik eigenlijk niet mee als indoorspeeltuin. Dat is meer een hele grote zandbak. Niet zo schreeuwerig allemaal.

 4. Wij zijn al een paar keer geweest, Spencer vindt het prachtig. Vooral de ballenbak maar eigenlijk alles uit het deel voor de kleintjes! Ik zou zeker gaan, vindt ‘ie prachtig joh!

 5. Tips voor Papa's Antwoord

  Hier is het favoriet, de indoor speeltuin. Het heeft inderdaad zo zijn negatieve kanten, maar als ik zie hoe J (met z’n 21 maanden) de tijd van z’n leven heeft heb ik het er graag voor over. Voordeel is, is dat alles met zachte kussens bedekt is, en aangezien onze bulldozer nog al eens omvalt/struikelt, komt dat vaak goed van pas.
  Heel veel langer dan een uur / 2 uurtjes hoef je er niet te zijn, want dan zijn zij (en jij) vaak al op.
  Er zijn trouwens ook kleinere indoor speeltuinen waar het niet zo megadruk is: vorige week op zaterdag geweest in een redelijk grote (123 speelparadijs), waar er relatief weinig kinderen waren ?.
  Ik ben benieuwd als je een keer geweest bent hoe je het ervaren hebt!

 6. Haha Laurens gaat het zeker super leuk vinden! In de ochtenden zijn er vaak alleen maar peuters en is het wat rustiger. Onze speelschuur is ook gericht op kleine kinderen (0-8 jaar) dus worden de kleintjes niet omver gerend door de grote kinderen, erg fijn! Maar ik moet zelf eerlijk bekennen dat ik het nu ook super fijn vind dat Aukje wat groter is en meer zelf kan. Dat ik niet dat hele klimtoestel door moet omdat ze niet alleen kan…

 7. Ik sluit mij aan bij mijn voorgangster. Ik vind het vreselijk…gillende schreeuwende kinderen en ik ben binnen een half uur overprikkeld! De kinderen doen er wat langer over om overprikkeld te zijn. Maar er zijn hele leuke alternatieven…zo gaan wij vaak naar eentje op een boerderij. Waar ze ook buiten kunnen spelen en geen vieze ballenbak is. En ik heerlijk met een goed kop thee en wat lekkers ook kan ontspannen.

 8. Suus / babyisthenewblack.nl Antwoord

  Ik was heel toevallig gister voor het eerst met Roos. Op uitnodiging van een vriendin gingen we mee en het was VRESELIJK!! Ik weet nu weer dat ik absoluut geen kinderliefhebber ben! (Op een paar na dan he 😉

  Roos vond het wel leuk maar ik merkte aan haar dat de drukte en hysterie ervoor zorgde dat ze niet helemaal op haar gemak was. Het overdonderde haar nogal.

  Ze klom via een trap boven op een glijbaan, ging daar zitten om te rest te observeren en elke keer als er kindjes de trap op kwamen, aaide die haar over haar bol of kreeg ze een zoen. Dat vond ze prima ? De trampoline vond ze ook tof maar dit hele indoor speelgebeuren is (nog) niet leuk genoeg om gewoon spelen met andere kindjes te vervangen.

  We spreken dus liever gewoon met jou en Lau af 😉

  ❤️❤️

 9. Kate en ik zijn groot fan van Ballorig op de ochtenden door de weeks. Dan zijn er geen of weinig school kinderen en in principe alleen kleintjes. Kate vind het geweldig! Ze kan daar zo veel meer dan wat ik haar thuis kan bieden! (Klimmen, glijden, rollen tussen de ballen etc) en er kan daar niks stuk! Ze vind het ook heerlijk om de andere kinderen te observeren. Ik doe meestal zelf ook een lekker makkelijke broek aan en dan hupakee mee de ballenbak in ? Damen de grootste lol. Maarrrrr…dus wel ‘s ochtend door de week. Geen weekenden, geen vakanties, dan ben je binnen een halve minuut overspannen.

 10. Grappig, ik dacht er deze week ook aan om te gaan. Onze oudste is nu 2 en onze jongste bijna 14 maanden. Vanwege onze jongste zijn we nooit gegaan, maar mss zou ze het nu wel heel leuk vinden. Toch ga ik liever samen met mijn man, want ik zie het niet zitten dat als mijn oudste alleen van de glijbaan afgaat, en de jongste tussen de ballen van de ballenbak verdwijnt. Dan heb ik het overzicht niet meer in dat ‘paradijs’ vol kinderen

 11. Mijn kinderen vinden het geweldig vanaf dag 1. We zijn voor het eerst gegaan toen de oudste 2 was. Ik ging vaak op de ‘peuterochtend’. Goedkoper en rustig! Op zaterdag of zondag is het geen aanrader maar door de weeks kan prima

 12. Ik raak hier altijd erg overgeprikkeld, maar dochterlief vind ze erg leuk. Dus we komen hier weleens! Dippie Doe (Best) vind ik echt een krijspaleis geworden sinds de verbouwing. De Hooiberg (Bladel), Hullies (Uden), 123 Speelparadijs (Eindhoven) en de speelschuur (Helmond) vind ik zeker te doen. Nu dochterlief ouder wordt, kan ik rustig (echt!) achterover hangen met een koffie en tijdschrift.

 13. Wij gaan bij slecht weer wel eens naar een binnenspeeltuin in het weekend. En ja, soms is er gekrijs en het is warm, maar de kinderen hebben plezier 😉

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.