De Kaasbar is een begrip in Maastricht en ver daarbuiten. Maar hallo, wat wil je ook anders? Een hele bar vol met veel kaas, lekkere biertjes en heerlijke wijnen. Daar gaat mijn kaasliefhebbers hart echt wel sneller van kloppen!

Eigenaar Sjors is een bekend gezicht in de Maastrichtse horeca. Alle door hem opgedane ervaring komt erg goed van pas in zijn eigen zaak. De Kaasbar begon eind 2015 als Café Nouveau. Al gauw noemde iedereen het de Kaasbar en toen dacht Sjors: ach, dan verander ik de naam toch gewoon? Deze knusse zaak zit in de Koestraat, een klein, gezellig straatje vlakbij het Onze Lieve Vrouweplein. Het doet een beetje Frans aan, met kleine terrasjes op de kinderkopjes. In de straat zitten allerlei verschillende zaken: van wijnbar tot mediterraan, van sushi tot Frans: voor elk wat wils.

Warme uitstraling

Zodra je binnenkomt bij De Kaasbar voel je je welkom. De zaak heeft een gezellige en warme uitstraling. De inrichting is een mix van oud en nieuw. Het is er donker op een fijne manier, je kruipt echt even weg in een cocon van gezelligheid.

Cafe Nouveau - bregblogt.nl

De lekkerste kazen

Echt, als kaasliefhebber (behalve blauwschimmelkazen dan, daar gruwel ik van) werd ik zo blij van de vitrine die op de bar staat. Een uitgebreid assortiment van met zorg uitgekozen kazen.

Cafe Nouveau - bregblogt.nl

Kies voor een selectie van losse kazen of een plankje dat is samengesteld uit verschillende kazen. De Kaasmeesters adviseren je graag over de verschillende smaken en soorten. Wil je er een lekker biertje of wijntje bij? Dan kunnen ze je daar ook goed bij helpen. En check zeker even of de Vacherin Mont d’or er is. Je krijgt dan een kaasje dat in de oven heeft gestaan met knoflook en rozemarijn. Daarbij krijg je lekker veel brood om te dippen. Echt: hemels!
Naast de kazen staan er ook nog een aantal andere gerechten op de kaart, zoals Franse uiensoep en lekkere broodjes.

Cafe Nouveau - bregblogt.nl

Unieke plek

De Kaasbar is een uniek concept binnen Maastricht en ver daar buiten. Vroeger had je in de Bernardusstraat het Knijpke, een hele knusse kelder, waar je de lekkerste kazen en wijnen kreeg. Sinds “De Knijp” dicht is, was er nooit een goede opvolger. Ik zal je zeggen, ik vind absoluut dat De Kaasbar echt een flinke scheut “Knijp” in zich heeft. Het is er knus, Sjors en zijn team weten veel over de kazen en de wijnen die ze aanbieden en je voelt je er direct thuis.

Lees ook: Uit eten in Maastricht bij Gastrobar Dock Five

Borrel met vrienden

De Kaasbar is een ideale plek voor een borrel of om later op de avond lekker een drankje te doen met vrienden. Er staat altijd een lekker muziekje op dat past bij het moment van de dag. Op zondag komen de vinylplaten van zolder en geniet je van de leukste muziek. Wil je er een feestje geven? Dat is ook mogelijk, vraag dan de Kaasmeesters naar de mogelijkheden. Ik heb hier zelf lekker geborreld tijdens mijn vrijgezellenfeest!

Lijkt het jou wat, een kaasbar?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

10 Reacties

  1. Oh nou ik word ook wel helemaal wild van die kaas hoor, wauw. Super gaaf ik heb nog nooit zo’n uitgebreide kaasbar gezien 🙂

  2. Oooooh dat klinkt goed en lekker en leuk!! Ik ben er nog niet geweest maar zodra ik bevallen ben en weer lekker een wijntje kan drinken, is dit een plekje waar ik zeker heen zal gaan. Klinkt heerlijk! Ik sla hem op ✅
    Thanks for the tip!

    Xx

  3. Drie toppers: Maastricht, wijn en kaas! ik zeg: ik weet waar ik de volgende keer even langs ga! leuk!

  4. Pingback: Plog: Date met de man, shoppen en borrelen - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.