Vlak voor Kerst 2015 opende Café Nouveau haar deuren in de Koestraat in Maastricht. Een kaasbar met veel kaas en heerlijke wijnen. Ik nam er eind december een kijkje en vertel je graag hoe dat was, uiteraard met foto’s!

Eigenaar Sjors is een bekend gezicht in de Maastrichtse horeca. Alle door hem opgedane ervaring komt erg goed van pas in zijn eigen zaak. Café Nouveau zit in de Koestraat, een klein, knus straatje vlakbij het Onze Lieve Vrouweplein. Het doet een beetje Frans aan, met kleine terrasjes op de kinderkopjes. In de straat zitten allerlei verschillende zaken: van Indisch tot mediterraan, van sushi tot Frans: voor elk wat wils. Maar dat bewaar ik voor een andere keer,  vandaag gaat het over kaas en wijn.

Warme uitstraling

Zodra je binnenkomt bij Café Nouveau voel je je welkom. De zaak heeft een gezellige en warme uitstraling. De inrichting is een mix van oud en nieuw. De houten vloer en de oude schouw passen perfect bij het moderne meubilair en de lampen aan het plafond.

Cafe Nouveau - bregblogt.nl

Cafe Nouveau - bregblogt.nl

De lekkerste kazen

Echt, als kaasliefhebber (behalve blauwschimmelkazen dan, daar gruwel ik van) werd ik zo blij van de vitrine die op de bar staat. Een uitgebreid assortiment van met zorg uitgekozen kazen.

Cafe Nouveau - bregblogt.nl

Je kunt kiezen uit een aantal plankjes die op de kaart staan. Wij hebben Sjors echter de vrije hand gegeven met het verzoek om er geen blauwschimmel, maar wel lekkere oude kazen bij te doen. En dus kregen we een verrassingplankje voor ons, waarvan we echt enorm hebben genoten. Het was zó lekker, dat we er daarna nog eentje lieten samenstellen! 😉

Cafe Nouveau - bregblogt.nl

Unieke plek

Tot zover ik weet is er geen andere kaasbar in Maastricht, wat Café Nouveau een unieke plek maakt. Vroeger had je in de Bernardusstraat het Knijpke, een hele knusse kelder, waar je de lekkerste kazen en wijnen kreeg. Sinds “De Knijp” dicht is, was er nooit een goede opvolger. Ik zal je zeggen, ik vind absoluut dat Café Nouveau echt een flinke scheut “Knijp” in zich heeft. Het is er knus, Sjors en zijn team weten veel over de kazen en de wijnen die ze aanbieden en je voelt je er direct thuis.

Lees ook: Uit eten in Maastricht bij Gastrobar Dock Five

Borrel met vrienden

Op het moment dat wij er waren, rond 18.00, waren er ook een aantal gezinnen met kleine kinderen aanwezig. Ik denk dat je er prima kunt komen met de kids in de middag, maar tegen etenstijd is het wat minder relaxed. De kinderen kunnen niet veel spelen/doen in de Koestraat en ook voor de andere gasten is continu gejammer niet zo gezellig. Ikzelf vind het een ideale plek om te borrelen met vriend(inn)en en/of mijn lief. Hebben we mooi een excuus om oppas te regelen en lekker uitgebreid te genieten van kaas en wijn.

Voor herhaling vatbaar?

De lekkere wijnen, heerlijke kazen, warme uitstraling en het vriendelijke personeel: ik weet wel zeker dat ik hier nog vaker ga komen!

Kende jij Café Nouveau al? Zou je er een keer naartoe gaan?

xBreg

foto 1 & 2 en omslagfoto: Sjors Weekers, Café NouveauLiefs,
Breg


Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content. Lees er meer over in de disclaimer .


Volg je mij al op Facebook , Instagram en Twitter ?Bregje
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

10 Reacties

 1. Avatar

  Oh nou ik word ook wel helemaal wild van die kaas hoor, wauw. Super gaaf ik heb nog nooit zo’n uitgebreide kaasbar gezien 🙂

 2. Avatar

  Oooooh dat klinkt goed en lekker en leuk!! Ik ben er nog niet geweest maar zodra ik bevallen ben en weer lekker een wijntje kan drinken, is dit een plekje waar ik zeker heen zal gaan. Klinkt heerlijk! Ik sla hem op ✅
  Thanks for the tip!

  Xx

 3. Avatar

  Drie toppers: Maastricht, wijn en kaas! ik zeg: ik weet waar ik de volgende keer even langs ga! leuk!

 4. Pingback: Plog: Date met de man, shoppen en borrelen - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.