Elke maandag lees je op Breg Blogt in de rubriek “De muziek van..” over de favoriete en minder favoriete muziek van mijn lezers. De uitgelezen kans om nieuwe muziek te ontdekken of er achter te komen dat je niet de enige bent die stiekem fan is van Justin Bieber, om maar wat te noemen. Vandaag is de beurt aan Joyce!

Joyce - Sarah Bettens
Joyce samen met Sarah Bettens, de zangeres van K’s Choice (fotocredits: Joyce)

Wie ben je?
Ik ben Joyce, 27 jaar en de vrouw van Joost en samen hebben wij een zoon, Luuk. Zelf blog ik op MamaKletst.nl.

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?
Dat is Yé Ké Yé Ké van Mory Kanté

Dit nummer stond ook op een cd die wij vroeger thuis veel luisterden en is daardoor één van mijn all time favorites. Ik kwam er trouwens onlangs pas achter dat dit nummer op 1 stond toen ik geboren werd. Puur toeval dus!

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?
Mijn eerste zoen kreeg ik niet echt op een nummer. Maar ik herinner me wel nog een date met een of andere jongen waarmee ik ging zoenen op het nummer Hey Ladies van Busta Rhymes. Ik hield echt totaal niet van die muziek, maar hij wel..

Wie was je tieneridool?
Een tieneridool had ik niet echt denk ik. Toen ik jonger was, was ik wel fan van de Spice Girls. Maar dat heeft niet heel lang geduurd. De Backstreetboys luisterde ik ook wel naar. Maar ik ben nooit helemaal wild geweest van 1 persoon of band.

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?
Als ik al door de woonkamer dans zal dat op een nummer als Bonkers van Armand van Helden zijn. Echt zo’n nummer waarop ik niet kan stilzitten.

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?
De Bolero maakt me altijd een beetje verdrietig. Het maakt me niet uit in welke versie. Het is gedraaid op de crematie van mijn opa en haalt dat gevoel altijd weer naar boven. Evenals The Family Tree overigens. Die wordt gedraaid op elke uitvaart van familieleden en maakt het daardoor heel heftig. Ik luister het nooit meer buiten crematies of begrafenissen om.

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?
Driving home for Christmas. Al is dat wel echt heel erg afgezaagd. Ik hou niet zo heel erg van kerstmuziek. Manlief wel, dus ik kom er geen enkel jaar onder uit.

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?
Wauw, lastige vraag. Ik denk dat het beste optreden waar ik ooit bij ben geweest van K’s Choice was. Die is overigens niet eens zo lang geleden, dat was begin december 2015.

Maar het meest indrukwekkende concert waar ik bij geweest ben is het afscheidsconcert van The Scene in de Heineken Music Hall in 2014. Thé Lau werd opgegeven door de artsen vanwege uitgezaaide kanker en The Scene moest daardoor stoppen met optreden. Het was heel bijzonder en gaaf om hierbij te zijn en ik had regelmatig kippenvel momenten of had moeite mijn tranen de baas te zijn.

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?
Ik merk in mijn omgeving dat Kovacs nog niet heel erg bekend is. Wat mij betreft is dat heel jammer, want Kovacs is onwijs goed en heeft een geweldige stem. Daarbij is het een bijzonder portret, met haar knalroze haar en ze heeft altijd een bontmuts op. Het voordeel aan een redelijk onbekende Kovacs is dat de kaartjes voor haar optredens betaalbaar zijn haha.

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?
Woman van K’s Choice.

https://www.youtube.com/watch?v=7Q9XzWn9fd4

En al is het deels een beetje een deprimerende tekst, ik haal er vooral het volgende uit; It’s a sign that I’m feeling alive, I got stuck but I faced the fire, I’m not a girl, I’m a woman, woman. Ik heb de afgelopen tijd vooral op werkgebied wat tegenslagen gekend en heb me de afgelopen periode vooral beseft dat ik het zelf opgelost heb. Wat dat betreft ben ik geen jong meisje meer (die er voor weggelopen zou zijn), maar een volwassen vrouw.

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?
Van vrijwel iedere carnavalsplaat die er bestaat. Ik heb er helemaal niets mee en zal er nooit wat mee krijgen ook.

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?
Dat is toch echt Homeless van Ladysmith Black Mambazo.

https://www.youtube.com/watch?v=UzZu25QukYs

Hier reageerde ik al op toen ik nog in mijn moeders buik zit en nog steeds kan ik onwijs genieten van deze muziek. Sowieso is het hele album van Paul Simon (Graceland) een kippenvel album voor me. Luuk reageerde in mijn buik ook enorm op 1 bepaald nummer. Als ik hem niet voelde ging ik in de auto zitten en draaide Papillon van Richard Durand (https://www.youtube.com/watch?v=qRems-0xF64) heel hard. Als hij dan niet bewoog wist ik dat ik gelijk door moest naar het ziekenhuis om aan de CTG te liggen haha.

Joyce, bedankt voor het meedoen. Ik vind het tof om je zo weer wat beter te leren kennen én ik heb weer nieuwe muziek ontdekt!

Je kunt Joyce volgen via Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest.

Wil jij ook meedoen aan deze rubriek? Mail me!

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

8 Reacties

  1. Wat leuk dit! Een heleboel kende ik nog niet! Ik vind Kovacs ook heel tof idd 🙂

  2. Vind dit zo’n toffe rubriek!!
    Leer zo weer nieuwe muziek kennen en ook echt eens andere muziek dan top 40 😉

  3. Heel leuk deze rubriek. Zo leer ik weer lekker veel nieuwe muziek kennen. Ik kende homeless bijvoorbeeld niet, maar vind het echt een prachtig nummer inderdaad. Thnx!

  4. Hele toffe rubriek zeg! Zo leer je iemand weer op een andere manier kennen! En Venice heeft hele mooie nummers, kende deze nog niet. Wel een treurige reden dat ze hem noemt 🙁

  5. Oh ik herken mezelf zo erg in deze antwoorden.. Carnavals platen, verschrikkelijk hahaha!!

  6. Super leuk om het zo terug te lezen 🙂 En inderdaad, door muzieksmaak leer je iemand weer een beetje kennen!

  7. Homeless vind ik ook een geweldig nummer… wij draaiden die altijd in de auto en dan zongen mn ouders ook altijd keihard mee…

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.