De keuken is een van de plekken in huis waar we veel tijd doorbrengen. Aangezien hij halfopen is, kijken we er de overige tijd tegenaan, dus een leuke keuken is wel erg fijn. Helaas is dat op dit moment niet bepaald het geval….

Vervallen keuken

Toen we ons huis kochten, waren we meteen verliefd op de keukenkastjes in de vorm van vogelhuisjes. Ik bedoel, wie droomt er niet van? Twee totaal onpraktische kastjes, die zoveel ruimte in beslag nemen dat je er niks anders meer naast kunt hangen. Ik word daar wel warm van hoor. *sarcastische modus uit* De keuken was destijds 13 jaar oud en kon er nog prima mee door, we waren net verhuisd en dus blut en dus we namen de kastjes maar voor lief….

Beeldig toch?
Beeldig toch?

Inmiddels zijn we bijna 4 jaar verder en lekt de vaatwasser al een jaar, komen we echt kastruimte tekort en is de keuken in zijn geheel in verval aan het raken.

Keuken - bregblogt.nl
Tijd voor iets nieuws!
keuken - Bregblogt.nl
Een ienieminie oven en te weinig kastruimte = not goood!

Meteen aan de slag

In het kader van mijn wens “Minder denken en meer doen” heb ik voor vandaag een afspraak gemaakt bij de Ikea. We gaan samen met een adviseur in 2 uur tijd onze droomkeuken samenstellen. Niet meer nadenken, maar meteen aan de slag!

Gisteravond heb ik al uitgebreid zitten kijken op de website van Ikea en op Pinterest. Ik barst van de inspiratie en hoop dat we een mooi (en betaalbaar) ontwerp kunnen maken. Ik heb slechts 3 harde eisen voor de nieuwe keuken:

 1. een ruime oven, zodat ik mijn stokbroden niet meer hoef te breken en een flinke ovenschotel kan maken
 2. een vaatwasser….behoeft geen uitleg, lijkt me?
 3. een apothekerskast

Die laatste ontbreekt in onze huidige keuken. Geen idee waarom ik het zo graag wil, we hebben het vroeger thuis nooit gehad. Toch lijkt het me reuze handig en leuk, dus ik wil er één.

Inspiratie

Onze keuze is sowieso al gevallen op de Bodbyn serie met witte deuren. Deze past perfect bij de landelijke inrichting van de rest van ons huis. Het voordeel van Ikea is, vind ik, dat je altijd later nog kunt uitbreiden. Of bijvoorbeeld alle deurtjes kunt vervangen of de handgrepen. Mochten we ooit gaan uitbouwen, dan kunnen we zo een kastenwand toevoegen van dezelfde serie.

Goed, genoeg gekletst, ik laat je een aantal plaatjes van Pinterest zien, die wel passen in mijn droomkeuken….

Dit is de uitvoering die ik echt te gek vind. Alleen is onze keuken een tikkeltje kleiner.

[pin_widget url=”https://nl.pinterest.com/pin/480337116487272420/”]

Meer vergelijkbaar met deze afmetingen voor het keukenblok. Check al die kastruimte!!

[pin_widget url=”https://nl.pinterest.com/pin/480337116487271370/”]

Deze knopjes vind ik erg schattig:

[pin_widget url=”https://nl.pinterest.com/pin/480337116487271829/”]

En dit is perfect voor een chaoot als ik: heel veel handige opbergruimte!

[pin_widget url=”https://nl.pinterest.com/pin/480337116487271762/”]

Net als dit:

[pin_widget url=”https://nl.pinterest.com/pin/480337116487271766/”]

Je ziet het, inspiratie genoeg! Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en het eindresultaat. Al zal dat laatste nog wel een paar maandjes duren denk ik!

Ben jij blij met jouw keuken? Of zou je iets willen veranderen?

xBreg

P.S. Mocht je groen zien van jaloezie, omdat je denkt dat we deze keuken gesponsord krijgen door Ikea of dat dit een samenwerking met de Zweedse vrinden is: I wish! Deze keukenmetamorfose komt geheel tot stand door onze eigen zuurverdiende spaarcentjes.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

12 Reacties

 1. Oh leuk ik ben benieuwd! Hier zie ik ook liever een andere keuken komen, maar goed er is nu prima mee te leven dus eerst maar even sparen!

 2. Haha vogelhuisjes! Ondanks dat ik absoluut niet van hout houd, ben ik wel blij met onze keuken. De keuken is apart, dus af te sluiten met een deur. Zo handig. Ruim en veel ruimte met een vaatwasser en grote oven. Alleen van hout dus, dat vind ik jammer.

 3. Wat leukk helemaal je eigen keuken naar smaak uitkiezen, daar droomt toch iedereen van? Heel veel plezier! Wij hebben een huur huis en daar zitten standaard maar een drie kastjes in. Veel te weinig, helaas moeten wij het daar mee doen.

 4. Mooie keuken heb je uitgezocht, die van ons is ook aan vervanging toe. Je hebt ons mooie ideeën gegeven. Als je keuken klaar is ben ik benieuwd naar het eindresultaat.

 5. I feel you. Ook hier heb ik een keuken die zeker 15, misschien wel 20 jaar oud is. In stemmig beukenhout. Veel te weinig werkblad en kastruimte en een ieniemienie combimagnetron. Een pizza past er net in. Ik kan de keuken wel vergroten, maar dan moet er serieus worden verbouwd … Succes met de plannen, ik ben erg benieuwd!

 6. Ziet er allemaal goed uit! Wij waren 2 jaar geleden de uitstraling van onze keuken zat. Omdat onze keuken weinig ruimte bied voor echt verandering hebben we alleen nieuwe deurpanelen besteld bij de Ikea. Binnen 1 avondje klussen na de koopavond waarop we alles ophaalde, hadden we binnen 2 uur klussen een “nieuwe” keuken.
  Een vaatwasser is zo ideaal en een ruimere oven, lijkt me inderdaad een grote stap vooruit. Veel plezier straks met je nieuwe keuken.

 7. Hahaha een spon keuken, dat was wat geweest! *dream come true*. Onze keuken hebben wij (eigenlijk ik) zelf opgeknapt. Deurtjes geverfd en andere grepen doen al een hoop. Nog geen budget voor een nieuwe keuken maar die droom is er zeker! Ik moet zeggen dat ik die Huisjes kastjes (ondanks dat ze totaal onpraktisch zijn) wel super leuk vind, maar de kleurrr…. Wit was wel gaaf geweest. Succes met jullie keukendate!

 8. Rieten Woonaccessoires Antwoord

  Gefeliciteerd zeg, ik wil ook wel een nieuwe keuken. Het kost helaas allemaal zo veel geld.

 9. Hahaha bij je PS moest ik toch wel heel hard lachen. Het lijkt me toch wel heel gaaf als je lekker snuffelt op de keukenafdeling en ineens hoor je *dingdingding gefelicitueerd, u mag gratis een keuken uitzoeken!* Helaas, het moet maar weer van de zuurverdiende spaarcentjes. Wij sparen nog even hard door, maar ben erg benieuwd naar het eindresultaat!

 10. Neys Landelijke Woonaccessoires Antwoord

  Goede keuze. De keuken die je hebt gekozen is ook echt mijn smaak. Ik ben jaloers!

 11. Mooi hoor en goede tips! Denk ook bij het verbouwen van de keuken aan het feit dat er veel afval vrij komt. We hebben hier tips voor het huren van een container als u uw oude keuken gaat slopen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.