Er zijn van die momenten dat ik denk: “Ik ben echt de enige in de HELE wereld die dit overkomt/denkt/doet”. Tot ik het deel met andere moeders En dan blijkt het tegendeel waar te zijn. Die zeggen dan: “Nee joh, je bent niet de enige die….”

 • 10 seconden voor een belangrijke afspraak/vergadering een enorme snot/kots/melkvlek op je jasje ontdekt en juist op dat moment géén pak billendoekjes in je tas hebt.
 • soms om half 4 ’s middags pas onder de douche kan springen. Om vervolgens na 3 minuten met een volgeshampood hoofd een baby/dreumes te moeten troosten.
 • tijdens een baddersessie zeker 5 keer de kraan uitdraait, in de veronderstelling dat je een kind hoort huilen
 • doucht met publiek dat je lichaam uitgebreid bestudeert en benoemt. En nee, dit is niet je lief, maar meestal een kabouter van 80 – 110 centimeter hoog.
 • in de supermarkt staat en echt niet meer weet wat je daar ook alweer kwam doen, er een pak chocoladekoekjes en een pot Ben & Jerry’s in je mandje verdwijnt en je bij thuiskomst ineens weer weet dat je luiers moest halen.
 • ’s avonds altijd even bij jouw kind(eren) gaat kijken om kusjes uit te delen en even in dat lekkere nekje te snuffelen. Soms drie keer op een avond..
slapende dreumes - bregblogt.nl
Stiekem foto’s maken van een slapende dreumes: I love it!
 • schaamteloos verliefd kan kijken naar dat kleine wezentje, tot je hart uit elkaar lijkt te barsten van liefde.
 • soms zo moe is dat je denkt dat het NOOIT meer goed komt.
 • tijdens het middagdutje even Netflix opzet, om je vervolgens schuldig te voelen dat er niks in het huishouden is gebeurd.
 • verandert in een enorme feeks als iemands iets onaardigs (lees opbouwend kritisch) zegt over jouw kind.
 • Tijdens het shoppen verschrikt zoekt naar de kinderwagen en dan bedenkt dat je in je eentje in de stad bent…
 • soms helemaal knettergek wordt van gehuil/geschreeuw/100x MAAAMAAAA-geroep
Driftbui alert!
Driftbui alert!
 • zich soms opsluit op de wc voor een minuutje rust en een potje candy crush.
 • tegen vriendlief zegt: “Kom maar!” als je het huis binnen loopt.
 • tijdens een werkdag regelmatig de app van de opvang of je eigen fotocollectie checkt om zwijmelend naar foto’s van je kind te kijken.
 • voor je de deur uitgaat altijd wat extra crackers/sap/koekjes en andere zoethoudertjes in je tas propt om publieke huilscènes te sussen.
 • niet heeft gemerkt wanneer NEE jouw meestgebruikte woord is geworden.

  Bumba kijken - bregblogt.nl
  Bumbalooooooooo!
 • dankbaar is voor die k*tclown, zeker vlak voor het eten, zodat je even rustig kunt koken.
 • weleens op pad is gegaan zonder luiers en billendoekjes. Lang leve de verruimde openingstijden van winkels en supermarkten!
 • weleens reservekleertjes vergat en juist op dat moment getrakteerd werd op een poeptsunami. Lang leve de H&M bij mijn ouders om de hoek!
 • zich afvraagt hoe al die andere moeders het toch allemaal zo goed voor elkaar hebben. Troost je, ook zij vragen zich dit regelmatig af over jou en andere moeders 😉

Heb jij nog aanvullingen? Kom maar door!

xBreg

p.s. Volg je mij al op Facebook en Twitter?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

24 Reacties

 1. Hahahaha die k*tclown, daar moest ik wel even heel hard om lachen en ook het Netflix moment is heel herkenbaar!

 2. Komt indd bij iedereen voor hihi ?
  En volgens mij denkt iedere moeder dat dat alleen bij hun gebeurt of voorkomt. Zo zie je maar weer ☺

 3. De eerste keer dat je dreumes naar de peuterspeelzaal is, jij met winkelkarretje zonder kindje voorin door de AH sjokt, en je erop betrapt dat je gewoon tegen dat lege stoeltje aan het babbelen bent… 😉

 4. Hahahah ja heel herkenbaar. Behalve die kutclown daar is Spencer nog te klein voor gelukkig haha

 5. Haha heel erg leuk en herkenbaar. Jay vind die. Bumba ook helemaal geweldig en kijk niks anders. Ondertussen kan mama alles al dromen!
  Weggaan zonder luiers, ik had hem net thuis verschoont en we moesten naar de huisarts, die zit twee straten verder op. Dus ik dacht oh dat kan wel even. Nou nog geen twee minuten in de wachtkamer en de stank kwam me al te gemoed. Jeej lang leve het moeder zijn!

 6. Hahaha! Herkenbaar! En dat schuldig voelen, jep. Maar ik blijf lekker chillen op het moment dat dochterlief slaapt!

  Dat je bij huilende baby’s automatisch mee begint te wiegen.
  Dat je thuis op de bank zit terwijl manlief en dochter boodschappen doen en je continu kijkt waar de babyfoon is omdat je alleen zo rustig op de bank kunt zitten als er geslapen wordt.
  Dat je poep uitvoerig bestudeert.

  Moet ik nog even doorgaan? 😉

 7. Haha, heel herkenbaar! Al heb ik het gevoel dat ik misschien een hogere loedermoeder factor heb. Jim is erg geïnteresseerd in dingen in gaatjes stoppen en in knopjes indrukken. Ik probeer daar nu op in te spelen. Ik leer hem nu bijvoorbeeld hoe hij een Nespresso-cupje in het apparaat met stoppen en op welk knopje hij daarna moet drukken. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met leren koffie te zetten voor je moeder, toch? Ook herkenbaar? 😉

 8. Tips voor Papa's Antwoord

  Ook als papa vele herkenbare dingen hoor: het nee-zeggen, de kamer inlopen en roepen: ja, kom maar en het woordje nee is ook al favoriet hier…
  Daarnaast ’s ochtends voor ik ga werken even kijken hoe mooi de kleine man slaapt en elke keer als hij “papaaaa” roept, terugroepen “jaaaaaa” ?

 9. Allemaal heeeeel herkenbaar! Ook ongeneerd over poep praten idd, en alles schattig vinden maar de kleine soms ook achter het behang willen stoppen en me daar dan weer schuldig over voelen… Ach, ja moeder gedoe. 😉

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.